Povestea bărbatului care și-a așteptat 31 de ani soția în comă: "Nu a fost o povară pentru că o iubeam. Acum e liberă"

Povestea bărbatului care și-a așteptat 31 de ani soția în comă: "Nu a fost o povară pentru că o iubeam. Acum e liberă"

Redactor Divahair.ro

Unii oameni fac sacrificii uriașe când vine vorba de marea lor dragoste. Ajung inclusiv să nu se mai gândească la ei, încercând din răsputeri să își țină promisiunile făcute la începutul relației. Și știi ce? Mulți dintre ei chiar reușesc să fie acolo… la bine și la greu!

Un bărbat din Italia a fost lângă soția sa până în ultima clipă din viața ei, deși ea nu a mai fost niciodată prezentă fizic în relația lor. Cum s-a putut întâmpla așa ceva? Femeia a intrat în comă profundă și a rămas pe un pat de spital timp de 31 de ani. Acest detaliu nu l-a împiedicat pe soțul ei să o iubească, să o respecte și să fie alături de ea în fiecare zi. Iubirea dintre ei a fost atât de puternică și a supraviețuit, în ciuda acestei bariere care putea să îi separe pe loc.

Angelo Farina s-a căsătorit cu Miriam Visintin în iunie 1990. Din păcate, fericirea lor a durat doar un an și jumătate, până în momentul în care femeia vieții lui a suferit un accident rutier înfiorător, în orașul Vicenza. Ziua de 24 decembrie 1991 a fost una dintre cele mai grele pentru bărbatul care a aflat de starea gravă în care se afla soția lui.

Diagnosticul primit de aceasta a fost „leziune occipitală severă și fracturi multiple pe partea dreaptă”. Medicii de la urgențe nu i-au dat nicio șansă la supraviețuire și erau convinși că va muri în câteva ore de la impact. A intrat atunci în comă și nu s-a mai trezit în următorii aproape 32 de ani. Mai exact, a stat pe patul de spital timp de 31 de ani și cinci luni, până în clipa în care a murit, din cauza unor complicații. Potrivit publicației Telemundo, Miriam Visintin a încetat din viață în mai 2023, din cauza unui stop cardiac provocat de o acumulare de lichid în plămâni

În toată această perioadă, Angelo Farina a mers la soția sa la spital în fiecare zi și uneori de mai multe ori pe zi. O vizita cât de des putea și de fiecare dată o punea la curent cu toate noutățile. Nu avea nicio confirmare că ar fi fost auzit, dar continua să îi vorbească neîncetat, în speranța că Miriam nu o să se simtă singură. Cea mai mare dorință a lui era să o facă să se simtă protejată și iubită, așa cum îi promisese la începutul relației. Un an și jumătate nu a fost suficient pentru a-i arăta toată dragostea lui, așa că a încercat să profite din plin de timpul rămas. Chiar dacă ea era în comă, dragostea lui nu s-a diminuat nicio secundă.

„Cât am putut, am mers zilnic. Apoi pandemia de COVID-19 a limitat vizitele în spital și am început să merg acolo de câteva ori pe săptămână. Mergea și familia ei, așa că ne-am organizat pe ture și nu am lăsat-o niciodată singură.”, a explicat el.

Anii au trecut, dar bărbatul nu a putut să uite niciodată perioada cumplită pe care a traversat-o la începutul anilor 90, când a trebuit să accepte o asemenea cumpănă în viața sa de familie. Fericirea din căsnicia lui a fost năruită de acel înfiorător accident și i-a fost imposibil să înțeleagă motivul.

„Nu a fost o povară, pentru că o iubeam. Deși, cu toată sinceritatea, nu a fost vorba doar despre asta. Nu am acceptat niciodată ce i s-a întâmplat. De fapt, nici acum nu accept. Nu a meritat, a fost o nedreptate. Avusese o copilărie dificilă. M-am căsătorit cu ea pentru că eram îndrăgostit, dar în adâncul meu am vrut și să o fac să se simtă în siguranță. Am vrut să-o ofer căminul liniștit pe care nu l-a avut niciodată. Ne căsătorisem în luna iunie a anului precedent. Miriam a pierdut controlul mașinii în drum spre serviciu, a ieșit de pe șoseaua înghețată și a lovit un stâlp. Pompierii au reușit să o scoată în viață, dar în spital mi-au spus că nu va supraviețui acelei nopți. Nu și-a recăpătat niciodată cunoștința, dar a trăit mult mai mult decât credea oricine.”, a mărturisit acesta.

Primii ani au fost cei mai grei, mai ales că Angelo Farina nu a vrut să se gândească nicio clipă la divorț. I-a rămas devotat soției sale, chiar dacă, după câțiva ani, a întâlnit o altă persoană și și-a refăcut viața.

„Mai ales în primii ani am avut momente de mare descurajare. Dar îi eram dator. Privind în urmă, sunt convins că nu mi-am pierdut timpul. Am încercat să-i dau dragoste cât era în viață, dar acum cred că merită libertate. Astăzi îmi voi lua rămas bun de la ea, iar după înmormântare voi merge la somn încercând să nu mai am resentimente și să-i accept soarta.”, a mai spus bărbatul.

Este o poveste incredibilă, căci nu mulți sunt capabili de o asemenea loialitate față de sufletul pereche. Există oamenii care se desprind imediat de persoanele alături de care nu mai pot trăi și care nu le mai aduc niciun beneficiu. Totuși, păstrăm speranța aprinsă datorită acelora care au puterea de a fi loiali și implicați până la capăt, care au făcut o promisiune și se țin de cuvânt.

Tatăl bolnav află că și fiica sa are cancer și este nevoit să aleagă între a se salva pe el sau pe ea

Surse foto: Facebook

Surse articol: Italy24ClickTelemundo

Articolul urmator
Bărbatul își înșală soția. După mulți ani, o femeie găsește o geantă cu bani și un plic pe care era scrisă povestea infidelității
Bărbatul își înșală soția. După mulți ani, o femeie găsește o geantă cu bani și un plic pe care era scrisă povestea infidelității
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.