Întâlnește-te în tăcere până când îți vei putea striga iubirea cu glas tare!

Întâlnește-te în tăcere până când îți vei putea striga iubirea cu glas tare!

Redactor Divahair.ro

Iubirea te înalță spre cer, în timp ce lipsa ei te țintuiește la pământ. Goana spre fericire presupune și găsirea sufletului pereche, fiindcă mulți asociază starea de bine cu siguranța oferită de o persoană care le este mereu alături. Din păcate, la fel de mulți nu se pot bucura de o relație în adevăratul sens al cuvântului, fiindcă se lasă influențați de societate și nu își dau frâu liber sentimentelor.

Am făcut deja acest lucru și am realizat că am greșit…Poate că așa sunt eu sau poate că toți deschidem ușa și lăsăm prea mulți oameni să intre în viața noastră personală. De fiecare dată când se întâmplă așa, ajungem să ne organizăm gândurile în funcție de ceea ce cred alții. Într-o lume în care toți se afișează perfecți în mediul online, în care imaginea este totul, pierdem adesea controlul asupra a ceea ce este important. Ce facem, de fapt? Ne străduim să păstrăm aparențele, să conturăm o imagine care este departe de adevăr.

Parteneri care se sărută sub o pălărie la masa unei cafenele din Paris.

Ne facem un obicei din încercarea de a impresiona străinii și scăpăm din vedere persoanele care au intenții bune cu noi. Nu avem timp să observăm oamenii cu inimi bune, care își doresc o iubire pentru totdeauna.

Fiindcă nu le dăm voie să se apropie și să ne atingă în profunzime, nu reușim să vedem cum sunt ei cu adevărat. Din dorința de a fi pe placul societății, facem greșeli pe care putem ajunge să le regretăm mai târziu. Una dintre ele ar fi tendința de a-i îndepărta pe cei dornici să se apropie de noi fără interese ascunse.

Probabil ai trăit și tu următorul scenariu: ai cunoscut pe cineva și ai fugit imediat să cauți validarea persoanelor din jur. Nu ai așteptat să vezi ce simți în legătură cu omul respectiv, ci ai mers repede să ceri părerile celorlalți. Cum crezi că te-au ajutat dacă era, de fapt, o primă impresie?

Întâlnirea cu un posibil suflet pereche și continuarea întâlnirii ar trebui să fie intimă. Să vă dorinți amândoi să vă descoperiți încet, să vă formați păreri unul despre altul în baza interacțiunilor repetate pe care le-ați avut.

Sincer, nimeni nu-i perfect, indiferent cine este persoana pe care ai ales-o pentru o primă întâlnire. Nu ar trebui să te aștepți ca totul să meargă excelent și să nu îi găsești defecte. Cu toții avem un trecut, cu toții am făcut greșeli, am comis fapte de care ne-a fost rușine și am avut parte de eșecuri sau de suferințe în dragoste. Cine nu a avut inima ruptă în adolescență?

Fiecare om își construiește în minte o imagine despre iubirea perfectă, iar acesta nu seamănă de la o persoană la alta. Este normal ca prietenii tăi să nu fie întotdeauna de acord cu alegerile tale, fiindcă nu au nimic în comun cu ale lor. Din acest motiv, nu ar trebui să asculți de nimeni. Cel mai important lucru într-o perioadă de cunoaștere este comunicarea, socializarea constantă.

Rareori vei primi validare din partea cunoscuților tăi, mai ales că ei nu știu deloc sau aproape deloc persoana pe care tu ai ales-o. Își vor forma o primă impresie (posibil greșită), iar dacă posibilul/a tău/a partener/ă nu se va încadra în standardele lor, vor considera că este nepotrivit/ă. Dar de unde să știe altcineva ce este bun pentru tine și ce nu?

Trăiește-ți viața în ritmul tău, după bunul tău plac!

Ai început să te simți atras/ă de cineva? Întâlnește-te cu el/ea în liniște – atât de tăcut încât nimeni să nu știe, în afară de tine și de persoana respectivă. Până la punctul în care voi doi ajungeți să vă cunoașteți suficient de bine încât să vă puteți forma propria opinie și înainte ca altcineva să o facă. Până la punctul în care simți că îi poți lua apărarea alesului/ei. Nu spuneți nimănui că ieșiți împreună, dați-vă o șansă, iar flacăra va fi destul de puternică încât să nu se stingă mai târziu din cauza vorbelor nepotrivite spuse de cei din jur.

Într-o relație amoroasă este vorba doar despre două persoane. Cei mai buni prieteni, părinții, rudele, cunoscuții sau urmăritorii din mediul online chiar nu au ce să caute între voi. Detașează-te de lumea exterioară încât să poți ajunge să te simți sigur/ă de omul pe care îl alegi.

Apropiații contează pentru tine? Da. Te influențează opiniile lor? Da, dar ar trebui să ai suficientă încredere în inima ta pentru a o urma și pentru a face mereu ceea ce este bine pentru tine.

Când le permiți altora să îți dicteze pe cine ar trebui să iubești, urmezi inima lor, în loc să ții cont de dorința sufletului tău

Chiar dacă eșuezi, vei fi împăcat/ă, fiindcă vei ști că ai încercat, că ți-ai dat o șansă. Asta înseamnă iubirea: să-ți asumi riscuri atunci când ai îndoieli, să mergi împotriva curentului. S-ar putea să zbori sau să cazi, dar nu vei ști niciodată dacă nu sari.

Când ne întâlnim în tăcere, ne dăm șansa de a iubi cu voce tare. Dar când ne întâlnim cu voce tare, condamnăm iubirea la tăcere...

Tu cum vrei să fie viața ta? Vrei să trăiești fericit/ă și să te bucuri de propriile alegeri? Sau vrei să îi lași pe alții să decidă pentru tine și să te întrebi mereu „cum ar fi fost dacă?”, fără să primești vreodată răspunsul?

Acest articol este o adaptare a articolului redactat de Kenny Erickson și publicat pe Thoughtcatalog.

Citește și: Iubirea care îți este destinată va veni atunci când vei înceta să o mai cauți

Surse foto: Unsplash

Surse articol: ThoughtcatalogThepowerofsilenceDatelymail

Articolul urmator
Durerea pierderii cuiva drag rămâne cu noi, dar la fel și iubirea care a fost
Durerea pierderii cuiva drag rămâne cu noi, dar la fel și iubirea care a fost
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.