Tocmai am "ieșit", brusc, din depresia mea de 16 ani. Sunt fericită dintr-o dată. Ce înseamnă asta?

Tocmai am "ieșit", brusc, din depresia mea de 16 ani. Sunt fericită dintr-o dată. Ce înseamnă asta?

Redactor Divahair.ro

Depresia, cea mai întâlnită boală a zilelor noastre, este extrem, dar extrem de vicleană. Îți poate fura întreaga fericire într-o singură clipită, lăsându-te cu sufletul gol și cu nicio speranță de viitor. Iar, mai apoi, după mulți ani de tristețe și multe tratamente încercate, te-ai putea simți, din nou, în viață. Ai putea simți, din nou, emoție, bucurie. Să fie, oare, doar o altă fațetă a acestei tulburări? Sau chiar există vindecare?

O utilizatoare a platformei Quora a împărtășit cu publicul larg o întrebare extrem de interesantă, care a dat multora de gândit. După 16 ani în care a fost răpusă de depresie, aceasta s-a simțit, din nou, fericită. Nu a putut înțelege cum a fost posibil acest lucru, așa că s-a hotărât să ceară părerea altor persoane care s-au confruntat cu această situație. Internauții i-au sărit imediat în ajutor și și-au exprimat părerile în secțiunea de comentarii. Găsești o parte dintre acestea în rândurile de mai jos.

 Imagine cu o femeie confuză care se uită la inelul de logodnă

Întebarea femeii: "Tocmai am "ieșit" brusc din depresia mea de 16 ani. Sunt fericită dintr-o dată. Este ca și cum aș fi apăsat pe un întrerupător. Ce înseamnă asta? Nu eram cu adevărat deprimată sau mă prefăceam?"

Răspunsurile primite:

"Am o idee mai bună. În loc să te îndoiești de tine însuți și să te întrebi dacă te-ai prefăcut, lucru de care mă îndoiesc, de ce nu împărtășești cum ai ieșit din depresia de 16 ani chiar aici, pe Quora. Sunt mii și mii de oameni cărora le-ar plăcea să-ți audă povestea.

Nu contează dacă "s-a întâmplat pur și simplu". Dacă nu ai făcut nimic pentru a ieși din depresie, oamenii ar putea fi inspirați de mesajul tău plin de speranță. Dacă ar ajuta măcar o singură persoană, ar merita, nu-i așa?

Am observat că ai postat și această întrebare mai jos, ce s-a întâmplat între momentul în care ai postat această întrebare și ultima ta întrebare?

"Oare unii oameni depresivi, după mulți mulți ani, ies, pur și simplu, din depresie? Se întâmplă asta cuiva sau este literalmente imposibil?"

Eu unul aș dori să aud povestea ta."

"Dintr-o dată simt că trebuie să-mi împărtășesc și eu povestea....

Am fost diagnosticată cu depresie severă și anxietate severă de aproximativ 3 ani. Iau medicamente în fiecare zi pentru că mă ajută să fac față bolii... odată ce am început să le iau, în cele din urmă, am avut efectul de "întrerupător". Cu toate acestea, am început să mă concentrez mai mult pe a fi fericită, mai degrabă, decât să las tendințele mele sinucigașe sau atacurile de panică să se declanșeze .

Apoi, din nefericire, a avut loc un alt eveniment major de viață și am trecut din nou de la fericire la gânduri sinucigașe și atacuri de panică. Acum, un an mai târziu, sunt fericită și mulțumită. Făcând o comparație cu primul și al doilea eveniment major din viața mea, acum mă simt mult mai bine. Toată lumea știe că încă trebuie să iei totul treptat, zi de zi!!!

Citind comentariile anterioare, și eu cred că, în mod cert, nu te-ai prefăcut. Mi-aș dori ca să-ți împărtășească povestea. Mi-ar plăcea să știu ce ai făcut ca întrerupătorul să se activeze?"

"De ce să-ți mai petreci un singur minut gândindu-te la depresia ta din TRECUT? Ai fost acolo, te-ai simțit oribil și acum ai ieșit din acea stare. Oamenii care au cancer ani și ani de zile și apoi, dintr-o dată, scapă de el, nu petrec timp reflectând asupra motivului. Pur și simplu trec peste și trăiesc... cu bucurie. Mergi mai departe, trăiește și bucură-te."

④ "Cu siguranță că nu te-ai prefăcut. Tu știi mai bine ca oricine ce ai experimentat și ce nu. Cu toate acestea, cuvântul deprimat este folosit în exces pentru a însemna tristețea, așa că haide să vedem care este diferența.

În ceea ce privește faptul dacă ai fost sau nu deprimată - depinde. A fost o scurtă criză de tristețe intensă care a durat câteva săptămâni sau vorbim despre luni și luni de zile? Ai avut un motiv pentru a fi tristă? Dacă a fost o perioadă scurtă și a fost vorba despre o pierdere, erai tristă, nu deprimată. Dacă a durat mai mult, poate fi vorba de depresie.

În comparație cu tristețea de moment, depresia este o stare mult mai severă. Te copleșește. Ai simțit că o greutate cruntă s-a strecurat peste tine, așezându-se pe spatele tău și tot ceea ce făceai devenea mult mai greu pentru că trebuia să suporți această greutate?

Chiar și să te ridici din pat a devenit greu. Să te bucuri de orice era greu, chiar și de lucrurile tale preferate. Te-ai simțit amorțit. Te-ai mișcat mai puțin, ai ieșit mai puțin. Erai obosită tot timpul. Ai dormit mult. Nu mai voiai să te întâlnești cu prietenii și petreceai mult timp singură. Performanțele tale la serviciu au avut de suferit. Te-ai concentrat pe situații rele și aveai gânduri negative toată ziua. Sau mintea ta era goală, pur și simplu, goală. Creativitatea s-a afundat. Cele mai simple obstacole păreau bariere majore pe care pur și simplu nu mai aveai puterea să le depășești. Viața părea foarte grea și nedreaptă. Viziunea ta despre tine însuți s-a schimbat și ți-ai pierdut aprecierea față de sine. Ai simțit că ceilalți nu te plac sau ai devenit sensibilă la comentariile făcute de alți oameni. Nu mai aveai speranțe în ceea ce privește viitorul.

Te-ai regăsit în această descriere? Situații de aici ți se par familiare? Dacă da, probabil că ai fost deprimată.

Dacă ai fost deprimată și acum te simți mai bine, este important să te menții fericită și implicată în noua ta viață. Modul în care gândești și acționezi îți influențează starea de spirit. Fă exerciții fizice. Ieși mult din casă, explorează natura, uită-te la filme, mergi la întâlniri, întâlnește-te cu prietenii și familia. Fă lucruri care te determină să te simți bine (care nu sunt distructive) și, în general, ai grijă de tine. Ești, în același timp pacient și medic, șofer și mecanic, căpitan și inginer. Trebuie să ai grijă de nava ta.

Dacă depresia revine, va trebuie să consulți un medic (pe care sper că l-ai consultat deja pentru depresia ta din trecut). Dacă revine brusc, asta înseamnă că ai parte de o schimbare de dispoziție și că trebuie neapărat să consulți un medic. Dacă nu ai un psihiatru, poți începe cu un terapeut. El îți va recomanda un medic bun

Mult succes! Gândește-te la mintea și corpul tău ca la un motor pe care trebuie să-l întreții. Ai grijă de tine!"

Tu ce crezi despre această situație? Ce sfat i-ai putea da femeii respective?

Citește și: Am rămas într-o căsnicie nefericită din cauza banilor

Surse foto: iStock

Surse articol: Quora

Articolul urmator
Soția mea obișnuia să fie foarte agresivă cu mine. Știam că nimeni nu mă va crede, așa că nu puteam împărtăși durerea mea cu nimeni
Soția mea obișnuia să fie foarte agresivă cu mine. Știam că nimeni nu mă va crede, așa că nu puteam împărtăși durerea mea cu nimeni
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.