10 reguli de care să ții cont când iei vitamine

10 reguli de care să ții cont când iei vitamine

Sorina Corneanu

Mai ales după ce scapi de iarna grea, un supliment alimentar care contribuie la menținerea sănătății, vitalității și stării de bine este esențial. Încearcă WELLWOMAN tablete, un produs complex special conceput pentru femei, care combate astenia de primăvară și îți oferă un plus de energie.

WELLWOMAN tablete este disponibil pe magazinvavianpharma.ro și în farmacii.

tablete vitamine

Astenia de primăvară este principalul motiv pentru care vitaminele nu ar trebui să îți lipsească din dietă. Însă, pentru a fi eficiente, acestea trebuie administrare cu precauție. 

Iată 10 reguli pe care să le urmezi când iei vitamine!

Mai multe beneficii decât riscuri

Oricând te hotărăști să începi administrarea unui supliment, asigură-te că acesta are mai multe beneficii decât riscuri pentru organismul tău. Nu lua vitamine „după ureche” sau pentru că unei prietene i-au făcut bine. Informează-te asupra produsului și asigură-te că ți se potrivește!

Administrarea în doze mici

Începe administrarea vitaminelor în doze mici. Doar așa vei evita efectele adverse și vei putea crește dozajul pe măsură ce observi că acestea îți sunt benefice.

Nu lua vitamine pe termen nelimitat

Scopul vitaminelor nu este acela de a înlocui o dietă sănătoasă și echilibrată. Luate periodic, pe termen scurt, vitaminele sunt mult mai eficiente.

Achiziționează vitaminele din farmacii

vitamine

Există o mulțime de posibilități pentru a-ți achiziționa vitaminele, însă cel mai sigur este să ți le procuri din farmacii sau magazine specializate. Vitaminele fără ambalaj relevant, comandate de pe site-uri care nu oferă informații și răspunsuri clare ar trebui evitate!

Alege calitatea

Atunci când începi să iei vitamine, asigură-te că acestea nu au efecte adverse asupra inimii, sunt sigure în timpul sarcinii și pentru copii, nu conțin arome și îndulcitori artificiali, lactoză și hormoni și, cel mai important, că nu au reacții neplăcute asupra sănătății mintale. Nu lua niciodată medicamente fără să citești cu atenție prospectul. 

Fă-ți analizele

Deși nu sunt întotdeauna necesare, analizele de sânge te ajută să afli exact ce deficiențe ai și care sunt vitaminele de care ai nevoie. Dacă simptomele pe care le ai te duc cu gândul la o posibilă anemie, atunci analizele te-ar putea ajuta să afli despre ce formă de anemie e vorba și să urmezi tratamentul eficient.

vitamine si minerale

Cere și sfatul medicului

Înainte să iei vitamine, ar trebui să consulți și medicul. Dacă nu ești sigură asupra unui supliment pe care intenționezi să-l iei, sfatul medicului îți va prinde bine, mai ales dacă urmezi deja și un alt tratament!

Ia vitaminele pe stomacul plin

Întotdeauna încearcă să iei vitaminele în timpul mesei sau imediat după ce ai terminat de mâncat. Cu excepția cazului în care medicul te-a sfătuit să administrezi vitaminele pe stomacul gol, acestea ar trebui luate în timpul mesei, pentru că așa sunt mai bine asorbite în organism și nu există riscul să te confrunți cu dureri de stomac.

Nu lua prea multe vitamine în același timp

Unele persoane privesc vitaminele ca pe un obicei sănătos. Totuși, acestea ar trebui luate cu grijă, periodic, nicidecum constant. Pastilele obligă ficatul să „muncească” foarte mult pentru a metaboliza și detoxifica metalele grele sau dioxidul de siliciu, iar prea multe vitamine luate deodată sau pentru o perioadă lungă de timp ar putea afecta funcția hepatică!

Vezi care sunt cele mai bune vitamine!

Caută echilibrul

Prea mult calciu poate duce la apariția pietrelor la rinichi, prea mult ulei de pește îți poate afecta stomacul, excesul de fier sau magneziu poate conduce la constipație, respectiv diaree, în timp ce prea mult iod îți poate cauza probleme tiroidiene. Echilibrul rămâne regula de bază pentru sănătate!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.