3 moduri prin care îţi refaci flora intestinală după tratamentul cu antibiotice

3 moduri prin care îţi refaci flora intestinală după tratamentul cu antibiotice

Redactor Andreea Baluteanu

Tratamentul cu antibiotice e singura soluţie în cazul infecţiilor grave, fiind în continuare unicul răspuns pe care medicina modernă îl oferă unor afecţiuni ce ne pot pune în primejdie viaţa. Însă, deşi nu le putem contesta nici pe departe eficienţa şi efectele pozitive, cădem pradă de multe ori riscurilor pe care le presupune utilizarea de antibiotice.

Imunitatea la antibiotice, dobândită în timp, alergiile, candida sunt numai câteva dintre ele. Dezechilibrele florei intestinale reprezintă însă cel mai răspândit efect negativ al administrării antibioticelor, un pericol de altfel extrem de uşor de contracarat. Află care sunt cele mai eficiente trei modalităţi prin care să îţi refaci flora intestinală după ce ai urmat un tratament cu antibiotice!

Ajutor pentru flora intestinală în pericol: 3 modalităţi prin care contracarezi efectele negative ale antibioticelor

Antibioticele ne salvează viaţa şi nu vom nega niciodată acest fapt. Reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri ale ştiinţei şi, în ciuda contestatarilor lor, sunt se numără printre puţinele modalităţi eficiente şi sigure de a lupta împotriva infecţiilor ce nu pot fi ţinute sub control. Cu toate acestea, utilizarea lor nu e lipsită de riscuri. Și nu ne referim aici strict la folosirea lor exagerată şi la dobândirea imunităţii la efectele lor. Vom vorbi azi despre un fenomen mult mai comun: dezechilibrarea florei intestinale.

antibiotice

De ce suntem supuşi acestui risc? Antibioticele nu ştiu să facă diferenţa între bacteriile dăunătoare, cele responsabile cu infecţia, pe care trebuie să le distrugă, şi microorganismele benefice din corpul nostru. Ne referim în principal la cele care coexistă în mod paşnic în aparatul digestiv, în flora intestinală, şi care sunt pur şi simplu vitale bunei funcţionări a corpului. Atunci când te tratezi cu antibiotice, aceste bacterii „prietenoase” sunt distruse, ceea ce duce la perturbarea echilibrului.

Dezechilibrul florei intestinale are consecinţe devastatoare pentru organismul uman, printre care se numără nu numai dereglarea tranzitului intestinal, diareea, constipaţia, disconfortul abdominal, efecte pe care le putem anticipa şi noi. Specialiştii au descoperit şi alte răspunsuri pe termen lung ale organismului afectat, scăderea imunităţii şi predispoziţia la alergii şi erupţii cutanate fiind doar unele dintre acestea.

Care sunt soluţiile pentru a-ţi reface flora intestinală după atât de necesarul „bombardament” cu antibiotice? Iată cele 3 răspunsuri pe care te poţi baza, în rândurile de mai jos!

Bonflor® capsule

Cea mai bună modalitate de a susţine „biata” floră intestinală dată peste cap de tratamentul cu antibiotice este un supliment alimentar pe bază de probiotice (bacterii lactice benefice) şi prebiotice. Soluţia la care noi apelăm mereu cu succes este Bonflor capsule!

Produsul conţine două dintre cele mai studiate şi mai răspândite tulpini de prebiotice din lume, respectiv Bifidobacterium longum si Lactobacillus rhamnosus. Care este principalul lor beneficiu şi motivul pentru care au fost alese de producător? În primul rând, datorită faptului că sunt izolate exact de la nivelul tractului digestiv, ceea ce le face perfect compatibile cu organismul tău. Mai departe, acestea au un potenţial ridicat de aderenţă la mucoasa ta intestinală şi secretă rapid substanţele benefice corpului tău.

De partea cealaltă, Bonflor mizează şi pe un complex prebiotic „de milioane”, alcătuit din fructooligozaharide, respectiv substratul hrănitor al bacteriilor lactice. Acesta are rol de a oferi substanțele nutritive necesare dezvoltării naturale a Bifidobacterium longum şi Lactobacillus rhamnosus, astfel că flora intestinală este reechilibrată şi recolonizată de bacterii benefice în cel mai scurt timp.

Un alt atu al Bonflor este că reuşeşte reechilibrarea florei intestinale şi în alte situaţii de pericol pentru organism, nu numai după ce urmezi un tratament cu antibiotice. Este vorba despre infecţiile bacteriene sau virale de la nivelul aparatului digestiv, schimbarea mediului sau a alimentaţiei (nesuferita „diaree a călătorului”, stresul, dietele neadecvate, consumul excesiv de alcool etc.).

Tratamentul cu Bonflor capsule presupune ingerarea unei capsule, o dată sau de două ori pe zi, pentru copiii cu vârste între 2 şi 12 ani. Pentru copiii de peste 12 ani şi adulţi este necesară o capsulă de 1-3 ori pe zi.

Pentru cele mai bune efecte, e recomandat ca Bonflor capsule să fie administrat la minimum 3 ore distanţă după antibiotic. Continuă tratamentul cu Bonflor încă 7 zile după ce l-ai încheiat pe cel cu antibiotic.

Evită să iei Bonflor cu alcool sau cu băuturi fierbinţi, deoarece acestea perturbă echilibrul florei intestinale.

Nu lăsa la îndemâna copiilor, păstrează la temperaturi de sub 25 de grade, în ambalajul original şi ai grijă să nu depăşeşti doza zilnică pe care ţi-am recomandat-o în rândurile de mai sus.

Bonflor® plicuri

O soluţie la fel de eficientă în reechilibrarea florei intestinale, buna funcţionare a sistemului imunitar şi susţinerea digestiei, Bonflor plicuri are, în mare, aceeaşi compoziţie precum Bonflor capsule. Conţine în plus o a treia tulpină de probiotic, Bifidobacterium animalis lactis, şi vitamina C. Aceasta din urmă e o adiţie extrem de importantă, dat fiind faptul că e responsabilă cu îmbunătăţirea imunităţii, cu accelerarea rezistenţei organismului la infecţii şi buna funcţionare a pielii.

Pe lângă aceste diferenţe, principalul atu al Bonflor plicuri e că se adresează persoanelor care, din diferite motive, nu pot sau nu vor să înghită pastile. Fie că dintotdeauna ai fost înspăimântată de administrarea orală a pastilelor, fie că ai un copil care nu poate fizic să le înghită, Bonflor plicuri e soluţia ideală.

Dizolvă în 50 de mililitri de apă sau de lapte la temperatura camerei. Poţi amesteca pulberea şi în alimente, o soluţie perfectă pentru prichindelul mofturos care nu vrea „medicamente”. Evită însă asocierea dintre Bonflor şi alcool sau băuturi fierbinţi.

Bonflor® Imuno picături

Aşa cum am văzut, Bonflor se adresează prichindeilor cu vârste de peste 2 ani, dar ce faci dacă bebele tău e mai mic de atât? Îţi recomandăm Bonflor® Imuno picături, ce oferă aportul de vitamina D şi de bacterii lactice necesare florei intestinale, susţinând funcţionarea şi dezvoltarea sistemului imunitar la nou-născuţi şi bebeluşi.

Principalul său atu este că poate fi administrat încă din prima zi de viaţă a micii tale minuni, deoarece conţine Bifidobacterium animalis lactis, una dintre cele mai sigure tulpini de probiotice, care a fost identificată şi în tubul digestiv al sugarilor alăptaţi la sân.

Bonflor® Imuno picături asigură o colonizare eficientă a intestinului la copiii născuţi prematur, la cei născuţi prin cezariană, care se hrănesc cu lapte praf sau care urmează un tratament cu antibiotice.

Pe lângă reechilibrarea florei intestinale, suplimentul alimentar normalizează consistenţa scaunelor, susţine imunitatea şi oferă necesarul de vitamina D, atât de important în primii ani de viaţă.

Pentru a contracara efectele negative ale antibioticelor, Bonflor® Imuno picături se administrează începând cu prima zi a tratamentului, câte 5 picături, de două ori pe zi, sau 10 picături în doză unică, la 2-3 ore de la antibiotic. Continuă să îl foloseşti încă 7 zile după încheierea tratamentului.

Află totul despre gama Bonflor accesând alinan.ro! Achiziţionează cei mai puternici aliaţi ai unei flore intestinale puternice din farmaciile din ţară! De acum încolo, poţi lupta cu arme eficiente împotriva antibioticelor şi efectelor lor negative!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.