6 mituri despre albirea dinților pe care e timpul să nu le mai crezi

6 mituri despre albirea dinților pe care e timpul să nu le mai crezi

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Un zâmbet frumos înseamnă atât o dantură sănătoasă, cât și niște dinți albi și strălucitori. Însă obiceiurile zilnice, de la consumul de băuturi acidulate ori cafea, la consumarea anumitor alimente ne pătează, în timp, dantura.

femeie zambind

Atunci când vrei să îți albești dinții, primele soluții la care ai fi tentată să apelezi sunt cele naturale. Însă dentiștii ne avertizează că unele dintre acestea pot fi de-a dreptul periculoase pentru sănătatea dinților noștri. Iată câteva mituri despre albirea danturii, demontate de experți:

Îți poți albi dinții cu bicarbonat de sodiu

Potrivit Ask The Dentist, bicarbonatul de sodiu nu dă rezultate și, mai mult decât atât, poate distruge bacteriile sănătoase din cavitatea bucală, cele care ne protejează dinții de aciditatea alimentelor pe care le consumăm și de alți factori externi. În plus, bicarbonatul are un efect abraziv care poate cauza răni la nivelul gingiilor și poate măcina stratul exterior al smalțului.

Îți poți albi dantura cu o pastă specială de dinți

Pastele de dinți cu efect de albire conțin, adeseori, substanțe chimice care nu sunt suficient de puternice pentru a vedea rezultate. Substanțele pentru albirea dinților trebuie să stea în contact cu aceștia cel puțin 20 de minute pentru a produce efecte vizibile. Aceste tratamente non-profesionale pe care le găsim în supermarketuri nu numai că nu oferă rezultate de durată sau vizibile, dar pot fi și destul de costisitoare. În schimb, dentiștii ne recomandă ca atunci când vrem să ne albim dinții să apelăm la un tratament profesional pentru albire, ale cărui rezultate sunt imediate. Doar așa poți obține dinți cu până la 6 nuanțe mai albi, iar pentru că tratamentul este aplicat în cabinetul stomatologic, procesul este pe deplin sigur pentru dantura ta.

Gelul de albire dentară este cel mai eficient

Nu numai pastele de dinți cu efect de albire sunt disponibile pe rafturile magazinelor, ci au apărut inclusiv unele geluri care îți promit dinți mai albi în timp record. Specialiștii ne avertizează însă să evităm astfel de produse. Din cauza compoziției lor chimice, acestea pot distruge smalțul și pot cauza dureri sau pot sensibiliza dinții, o problemă pe care îți va fi dificil să o rezolvi apoi.

Odată albiții, dinții nu își mai schimbă culoarea

Procesul de albire dentară care chiar dă rezultate nu este unul permanent. Acest lucru înseamnă că albul dinților noștri va depinde foarte mult și de modul în care ne îngrijim dantura, de alimentele pe care le consumăm, dar și de procesul de îmbătrânire. Vestea bună este că dentistul tău poate efectua mici retușuri, astfel încât zâmbetul tău să rămână la fel de strălucitor, mult timp după albire.

Căpșunele și lămâia sunt bune pentru albire, pentru că sunt naturale

Căpșunele și sucul de lămâie sunt adeseori recomandate în tratamentele naturale pentru albirea dinților, însă ce nu ne spun mulți este că ele conțin acizi care erodează smalțul și pot lăsa urme permanente.

Îți poți albi dinții și cu apă oxigenată

Clătirea gurii cu apă oxigenată este un obicei periculos pentru sănătatea noastră, spun specialiștii. În momentul în care aceasta ajunge în contact cu țesutul din cavitatea bucală, au loc reacții în urma cărora se formează radicalii liberi, aceiași care sunt rezultați în urma poluării și care sunt responsabili de îmbătrânirea țesuturilor.

După cum vezi, există numeroase mituri despre albirea dinților, însă unele dintre ele sunt doar pe jumătate adevărate, în timp ce altele chiar ne pot pune în pericol sănătatea dinților. Cel mai bun lucru pe care îl poți face, dacă îți dorești o dantură albă, este să apelezi la un dentist cu experiență, care să fie la curent cu cele mai inovatoare tratamente profesionale de albire. 

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
62 de întrebări pentru prieteni care vor întări relația
62 de întrebări pentru prieteni care vor întări relația
Care tatuaj ti s-ar potrivi cel mai bine?
Incepe quiz
Care tatuaj ti s-ar potrivi cel mai bine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.