6 semne care îți spun că sănătatea ta intimă este în pericol

Redactor Andreea Baluteanu

De cele mai multe ori, sănătatea intimă este trecută cu vederea. Dat fiind faptul că menstruația aduce cu sine dureri pentru majoritatea dintre noi, începem să ne obișnuim cu disconfortul. Mai mult, jena de a mărturisi simptome pe care le considerăm rușinoase ne poate determina să suferim în tăcere.

Însă semnele de mai jos nu trebuie ignorate! Dimpotrivă, e musai să înțelegi că sănătatea intimă nu este un tabu. Azi îți facem un rezumat al celor mai comune semne care pot transmite că sănătatea ta intimă este în pericol!

Semne că poți suferi de o boală intimă

Nu neglija niciunul dintre semnalele de mai jos: este modul în care corpul tău îți transmite că ceva este în neregulă cu el. Fii atentă mai ales la problemele care țin de sănătatea intimă; lăsate netratate, acestea îți vor afecta plăcerea sexuală sau pot cauza infertilitate ori chiar cancer. Vezi mai jos care sunt semnele că trebuie să vezi de urgență un doctor!

S-a schimbat consistența sau culoarea secrețiilor tale vaginale. Scurgerile vaginale sunt cât se poate de normale, ba mai mult, sunt un semn că vaginul tău se curăță și se protejează de microbi. Acestea pot fi albe sau de culoare gălbuie ori maronie în preajma menstruației ori a ovulației. În momentul în care scurgerile devin abundente fără aparentă legătură cu schimbările hormonale prin care trece lunar corpul tău, când sunt însoțite de durere, de usturime sau de senzația de arsură sau mâncărime, e musai să mergi la doctor. Poți suferi de leucoree, respectiv de prezența scurgerilor vaginale anormale, care la rândul său poate fi semn de vaginită, de candidoză sau de BTS-uri.

Experimentezi mâncărimi, arsuri, iritații sau umflarea regiunii din jurul vaginului. Mai multe afecțiuni pot avea drept rezultat simptomele de mai sus, de la vaginite, chlamidia, reacții alergice sau chiar cancer. Scapă de îndoieli și mergi la medic!

Suferi de arsură sau de durere când urinezi. Una dintre principalele indicații că e ceva în neregulă cu sănătatea ta intimă, arsura sau durerea resimțită când mergi la toaletă poate fi cauzate de candidoză, de infecții urinare sau de unele forme de cancer.

Sexul a devenit dureros. De la plăcere la tortură mai e un singur pas? Nu mai suporți sexul pentru că simți că explodezi de durere? Orice disconfort de acest tip trebuie neapărat raportat medicului tău ginecolog. Poate fi la mijloc o boală cu transmitere sexuală, candidoză sau, în cazuri mai rare, cancer.

Ciclul menstrual a suferit schimbări majore. Ciclul și menstruația se schimbă odată cu trecerea timpului și acest lucru este complet normal. De asemenea, ciclul neregulat nu e nici el neapărat o sursă de îngrijorare, mai ales dacă așa au stat lucrurile mereu. Dar dacă ciclul tău nu prea se mai încadrează în durata considerată normală, de 21-35 de zile, dacă menstruația durează mai mult decât de obicei sau dacă sângerările sunt mai abundente ori lipsesc câteva luni, e cazul să mergi la ginecolog.

Suferi de dureri în zona intimă. Fie că te dor ovarele nu numai la menstruație sau durerea radiază în zona lombară ori în cea a abdomenului inferior, nu ignora disconfortul și mergi la doctor. Poți suferi de anexită, de cervicită sau de cancer.

Oricare dintre semnele de mai sus trebuie neapărat să te trimită la doctor. Nu te teme, cel mai probabil este vorba despre o afecțiune ușor tratabilă. Deși de cele mai multe ori ne speriem și ne prezentăm în fața ginecologului cu teama de cancer bine ascunsă în suflet, doar în foarte puține cazuri simptomele de mai sus sunt semne ale nemiloasei boli.

Ai grijă de sănătatea ta intimă cu Multi-Gyn Intiskin spray! Produsul se folosește cu precădere pentru a calma mâncărimile, iritațiile și arsurile din zona intimă, fie că sunt cauzate de epilat, șervețele umede, tampoane, hârtie igienică, săpun, sport sau activitatea sexuală. Multi-Gyn Intiskin spray ameliorează disconfortul din zona intimă, calmează pruritul, iritația și senzația de arsură, are efect plăcut și răcoritor și te va face să te simți proaspătă și liberă. Aplică de cel puțin două până la de trei ori pe zi câte 1-2 pulverizări sau de câte ori simți nevoia. Produsul este disponibil la Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.