6 utilizări benefice pentru organism ale uleiului de argan

6 utilizări benefice pentru organism ale uleiului de argan
Redactor Andreea Baluteanu
Miercuri, 27.01.2021

Numit și „aurul lichid” nu neapărat din cauza nuanței sale cu tonuri de ambră, cât prin prisma beneficiilor sale, uleiul de argan a fost utilizat din cele mai vechi timpuri. Originar din însoritul și exoticul Maroc, uleiul de argan impresionează cu darurile sale miraculoase, care îl situează sus de tot în preferințele noastre.

Azi îți prezentăm 6 utilizări magice ale uleiului de argan, bun pentru întregul organism, de la inima care îți bate în piept la pielea catifelată și firele strălucitoare de păr. Află cum să folosești acest ulei luxuriant cu proprietăți extraordinare din rândurile de mai jos!

Un alt fel de aur: uleiul de argan si beneficiile sale

Extras din semințele copacului de argan, originar din Maroc, uleiul de argan este plin de nutrienți, printre care se remarcă acizii grași Omega-6, polifenolii și vitamina E. Deține proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, iar oamenii de știință continuă să descopere utilizări uimitoare ale „aurului lichid”.

par castaniu alaturi de ulei de argan cu pipeta

Uleiul de argan nu reprezintă însă o descoperire a epocii moderne, în ciuda elogiilor care îi sunt aduse acum. În lumea arabă, femeile berbere îl foloseau încă din anii 600 î.Hr, aplicându-l cu generozitate și tandrețe pe față, unghii sau păr.

Și azi, uleiul de argan e atât de iubit, textura sa senzorială, nuanța aurie luxuriantă și aroma cu tonuri de nuci exotice transformându-l în preferatul femeilor de pretutindeni. Mai mult, având o formulă atât de lejeră, uleiul de argan se potrivește tuturor tipurilor de ten și de păr, un motiv în plus să îl adaugi în rutina ta.

Descoperă mai jos super beneficiile sale!

  1. Hidratează pielea uscată sau deteriorată.

Mulțumește vitaminei E și acizilor grași (cu precădere acidului linoleic și celui oleic) pentru minunatele proprietăți hidratante ale uleiului de argan. Nu numai că lasă pielea catifelată și atât de mătăsoasă, dar acest magic ingredient poate de asemenea preveni sau alina unele afecțiuni dermatologice așa cum sunt eczemele.

  1. Previne apariția ridurilor.

Ne aflăm într-o continuă luptă contracronometru cu timpul, iar ridurile ce ajung să ne împânzească pielea sunt practic dovada eforturilor noastre. Dar uleiul de argan poate interveni ca un aliat prețios în această ecuație. Astfel, acizii Omega sunt cei care pot preveni apariția liniilor sau a cutelor fine, îmbunătățind abilitatea tenului de a reține apa. Și mai avem o veste bună: se pare că efectele uleiului de argan nu se manifestă doar la suprafață, ci chiar la nivel celular, în profunzimea pielii!

Mai mult, un studiu ce avea drept subiecți femei aflate la postmenopauză a demonstrat că uleiul de argan prezenta drept efect îmbunătățirea elasticității și hidratării pielii, ce era mai luminoasă, mai proaspătă și cu un aspect mai tânăr.

  1. Reduce acneea.

La prima vedere, să aplici ulei pe un ten deja supus supraproducției de sebum pare a fi cea mai proastă idee din toate timpurile. Dar, pentru multe tipuri de piele, acneea este rezultatul deshidratării din țesuturi, care se soldează cu tentativa glandelor sebacee de a rezolva problema intensificându-și activitatea. Nu numai că uleiul de argan hidratează, dar conține și acid linoleic care reduce inflamația și calmează pielea.

De asemenea, uleiul de argan poate reduce și roșeața și iritația cauzată de acnee, îmbunătățind astfel textura pielii. De remarcat este însă faptul că nici măcar uleiul de argan nu are efect asupra acneei induse de hormoni.

  1. Îmbunătățește sănătatea scalpului.

Știi deja că uleiul de argan este minunat pentru părul tău, dar se dovedește un aliat prețios, cum nu ai mai întâlnit, pentru a ameliora starea pielii capului. Adesea ignorată, aceasta este cea care influențează de fapt condiția firului de păr, ceea ce face ca uleiul de argan să fie și mai stimat. Ce îți sare în ajutor? Tot acizii grași esențiali, care hidratează scalpul, previn descuamarea sa, reduc activitatea glandelor sebacee și luptă de asemenea contra mătreții.

Cum folosești? Aplică 1-3 picături de ulei de argan (în funcție de lungimea părului tău) de la rădăcini și masează cu mișcări circulare și gânduri bune: părul tău va fi mai frumos ca niciodată, iar scalpul, fericit și sănătos.

  1. Conferă strălucire pielii și estompează petele pigmentare.

Deși petele pigmentare stau adesea mărturie a orelor atât de plăcute petrecute la soare, cine le are la inimă? Nimeni! Păstrează dragostea pentru vară și redu hiperpigmentarea cu ulei de argan. Netezind și îmbunătățind textura pielii, dar conferind și strălucire, uleiul de argan poate inhiba și producția de pigment în exces grație vitaminei E. Stimulează de asemenea vindecarea rănilor, un alt atu de luat în considerare, dovedit în cercetările realizate în laborator pe șoareci.

Uleiul vegetal de argan de la Esentia, miracolul din casa ta

Atunci când alegi ulei de argan (ca orice alt produs de gen), e musai să acorzi atenție calității produsului. Când mizezi pe un producător precum Esentia, care oferă numai sortimente de vârf, știi că nu mai ai motive să îți faci griji.

ulei de argan de la Esentis

Un lichid ușor vâscos, de culoare galben-aurie, uleiul de argan îți oferă toate beneficiile de mai sus, dar deține și alte proprietăți remarcabile: previne căderea părului și îmbunătățește absorbția unor medicamente cu administrare topică precum alantoina, întărind de asemenea funcția de barieră a pielii.

Fă un dar din suflet pielii, părului și întregului organism cu uleiul de argan Esentia! Descoperă în magazinul online sortimentele de o calitate extraordinară, și oferă șansa naturii de a-ți face viața mai frumoasă și sănătatea, de-a dreptul înfloritoare.

Vezi si
Gemoterapie: ce este și care sunt beneficiile sale
Gemoterapie: ce este și care sunt beneficiile sale
Raluca Margean | Miercuri, 27.01.2021
Ulei de piper negru: beneficii și recomandări
Ulei de piper negru: beneficii și recomandări
Andreea Baluteanu | Miercuri, 27.01.2021

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Ce sunt nanofibrele?
Ce sunt nanofibrele?
Andreea Baluteanu | Miercuri, 03.04.2024
Incepe quiz
Te pricepi sa le faci avansuri barbatilor?
Te pricepi sa le faci avansuri barbatilor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Uleiul de busuioc: beneficii și administrare
Raluca Margean | Duminică, 24.03.2024
Vinul roșu: este sau nu bun pentru organism?
Raluca Margean | Sâmbătă, 29.06.2024
Carmol: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Miercuri, 21.02.2024

Ne găsești pe