7 cauze ale disconfortului vaginal

7 cauze ale disconfortului vaginal

Sorina Corneanu

Scurgerile vaginale, senzația de arsură și iritația pot fi inconfortabile, dar nu sunt întotdeauna un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, simptomele pot fi cauzate și de o infecție, caz în care apare disconfortul în zona intimă. Dacă senzațiile neplăcute persistă, cere neapărat sfatul medicului tău.

Principalele cauze ale disconfortului vaginal

Vaginita bacteriană. Este firesc să existe un echilibru sănătos de bacterii în această zonă. Dacă acest echilibru se pierde, pot apărea diferite infecții. Pe lângă mâncărime, alte simptome caracteristice ale acesteu afecțiuni sunt inflamația, senzația de arsură, urinarea dureroasă și mirosul urât al urinei. Cere ajutorul medicului!

Infecții cu transmitere sexuală. Chlamydia, herpesul genital, verucile genitale, trichomoniaza și gonoreea pot provoca mâncărime și iritații, precum și alte simptome neplăcute, cum ar fi durere în timpul actului sexual, durere la urinare și chiar dureri abdominale. Asigură-te întotdeauna cu prezervativ și încearcă să eviți un număr prea mare de parteneri sexuali. În astfel de cazuri, vizită la medic este obligatorie și trebuie să aibă loc cât mai curând. Nu o amâna, pentru că infecțiile cu transmitere sexuală nu trec de la sine!

Candidoză vaginală. Trei din patru femei se confruntă cu această afecțiune, cel puțin o dată în viață. Sarcina, actul intim, antibioticele și un sistem imunitar slăbit pot declanșa candidoza. Pe lângă iritație, aceasta poate produce secreții de culoare albă, mâncărimi și durere la urinare. Dacă observi că nu se vindecă de la sine în câteva zile, nu întârzia vizita la medic!

Menopauza. Scăderea producției de estrogen, care apare odată cu instalarea menopauzei, poate determina uscarea pereților vaginali. Acest lucru poate duce la mâncărime și iritații. Durerile în timp ce faci dragoste, mâncărimea și disconfortul cauzat de uscăciunea sunt lucruri firești, nu ai de ce să te îngrijorezi, dar dacă simți că e ceva în neregulă și nu are legătură cu menopauza, mergi direct la medic!

Substanțe chimce. O altă cauză destul de ingorată, atunci când vine vorba de disconfort, este reprezentată de o serie de substanțe chimice, inclusiv creme, prezervative, spume contraceptive, detergenți, săpunuri, hârtie igienică parfumată și alte chimicale care pot afecta această zonă sensibilă. Elimină pentru o perioadă câțiva dintre acești posibili factori și vezi dacă lucrurile se îmbunătățesc. Dacă nu, o vizită la medic te va lămuri imediat, cu siguranță!

Postmenopauza. Dacă observi pete albe, piele decolorată și te lupți cu mâncărime în zona intimă, e posibil să fie de la postmenopauză. Nu te alarma, ține totul sub control și caută remedii care să amelioreze situația. Dacă lucrurile se agravează sau nu ești în perioada de postmenopauză, atunci va trebui să iei în calcul vizita la medicul ginecolog.

Infecții urinare. În special după vârsta de 40 de ani, infecțiile urinare devin mai frecvente la femei, așa că, în cazul în care ai dificultăți la urinare, senzația de usturime, mâncărime și durere vaginală, cel mai probabil te confrunți cu o astfel de situație. Deși cele mai multe trec de la sine, în câteva zile, cu băi fierbinți, dacă observi că disconfortul persistă, discută cu medicul.

Toate problemele zonei intime au, în general, rezolvare rapidă. Tratamentele sunt ușoare, neinvazive și foarte eficiente. În cazuri mai avansate medicii pot recomanda antibiotice și aplicarea anumite creme la nivel local care să diminueze iritația. 

În caz de discomfort vaginal, scurgeri anormale, prurit și durere, poți încerca Multi-Gyn Tablets, produs natural, fără conservanți, parfum și fără efecte adverse. Produs disponibil pe VavianPharma.ro.

Multi-Gyn Tablets, preț 33,60 de lei

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Melanomul ocular: cauze, simptome și tratament
Melanomul ocular: cauze, simptome și tratament
Te pricepi sa le faci avansuri barbatilor?
Incepe quiz
Te pricepi sa le faci avansuri barbatilor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.