8 greșeli de sănătate pe care le-ai făcut în ultima oră

8 greșeli de sănătate pe care le-ai făcut în ultima oră

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Atunci când vine vorba de sănătate, orice gest mărunt ne poate pune în pericol starea de bine. Deși nu suntem conștienți de acest lucru, facem destul de multe greșeli care ne pot strica echilibrul natural în doar o oră! Astfel, nici bine nu ai început ziua, că te-ai și pus în pericol fără să realizezi.

Fie că este vorba de o spălare superficială a mâinilor sau de adoptarea unei poziții neadecvate, toate aceste gesturi nesemnificative (la prima vedere) îți pot provoca nenumărate neplăceri. În ceea ce urmează vei afla care sunt cele mai întâlnite greșeli pe care oamenii le fac într-o oră și care îți pot pune în pericol sănătatea.

persoana care se spala pe maini cu sapun

Iată greșelile de sănătate pe care le-ai făcut în ultima oră!

1. Ți-ai atins fața

Nu poți să îți ții mâinile departe, nu-i așa? Oamenii își ating fața în medie de 4 ori pe oră, potrivit cercetătorilor de la National Institutes of Health. De ce este acest lucru o problemă? Ei bine, biroul adăpostește de sute de ori mai multe bacterii pe centimetru decât toaletele din clădirea în care lucrezi, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Arizona. Atunci când îți lași mâinile pe o suprafață plină de germeni și îi aduci în zona feței, riscul de a te îmbolnăvi crește. Doar o simplă atingere a feței sau scărpinare poate duce la apariția unei boli numite acnee mecanică, conform menshealth.com. Frecarea porilor duce la blocarea acestora, iar boala apare după 2 săptămâni într-o formă destul de violentă.

2. Ai mâncat pe birou

Degetele sunt principalul indiciu că ai ronțăit ceva pe birou. Și firimiturile care sunt pe tine te pot învinovăți. Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool au ajuns la concluzia că persoanele care au acest obicei tind să nu mai țină cont de cantitățile consumate și să aibă probleme cu greutatea sau cu concentrarea.

3. Ți-ai verificat Facebook-ul de câteva ori

Facebook-ul îți poate pune în pericol relația. Cercetătorii din Chile au aflat că persoanele care sunt active pe acest site de socializare se gândesc mult mai des să divorțeze de persoana iubită și să își refacă viața cu altcineva, spre deosebire de cei care nu au cont. Facebook-ul poate crea multe momente de gelozie între parteneri și face existența unei aventuri mult mai ușoară.

4. Nu te-ai mișcat de pe scaun

Statul pe scaun este destul de periculos pentru sănătate. În afară de riscul crescut de a suferi de obezitate, boli de inimă, diabet, atac de cord și pericol de deces, un studiu recent a ajuns la concluzia că fiecare oră suplimentară de stat pe scaun crește cu 50% riscul de a rămâne imobilizat la pat în viitor, conform menshealth.com. Este bine să te ridici și să faci mișcare la intervale de 30-60 de minute. Dacă ai tendința de a uita, aplicațiile te pot ajuta în acest sens.

femeie care sta pe scaun la birou

5. Te-ai frecat la ochi

Frecarea ochilor este legată de o boală numită keratoconus, o slăbire și subțiere progresivă a corneei, care duce în cele din urmă la pierderea vederii și la imposibilitatea de a o recăpăta, nici măcar cu ajutorul lentilelor sau o ochelarilor. Mai mult, dacă porți deja lentile și te freci la ochi, acestea pot rămâne înțepenite sub pleoapă.

6. Ți-ai aglomerat spațiul de lucru

Modul în care ți-ai organizat biroul îți poate influența starea de sănătate. Conform unui studiu al Universității din Minnesota, cei care stau într-un spațiu dezordonat tind să ia mai multe decizii greșite legate de alimentație decât cei care sunt ordonați.

7. Te-ai abținut să te duci la baie

Atunci când ignori chemarea naturii de mai multe ori, poți dezvolta probleme serioase precum infecții ale tractului urinar și ale vezicii urinare. De asemenea, mușchii tractului urinar slăbesc, ceea ce duce la incontinență urinară timpurie.

8. Ți-ai spălat mâinile cu săpun

Știm că mama ta te-a învățat să îți speli mâinile cu săpun, însă folosirea frecventă a acestuia îți poate afecta negativ organismul. Pielea poate absorbi substanțele care se găsesc în săpun, așa cum face și cu loțiunea de corp sau crema de mâini pe care le folosești. Cele aproximativ 12-20 de substanțe chimice care se găsesc în medie într-un săpun sunt reținute de organism. Săpunul înlătură uleiurile naturale din piele și le înlocuiește cu chimicale periculoase. Aceasta este una dintre cauzele principale care duc la eczeme, mâncărimi și alergii ale pielii.

Tu câte greșeli ai făcut până acum?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
Ce greseli faci in pat?
Incepe quiz
Ce greseli faci in pat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.