8 remedii prin care poţi calma înţepăturile de insecte

8 remedii prin care poţi calma înţepăturile de insecte

Ionelia Olteanu

Deşi vara este cel mai plăcut anotimp pentru majoritatea dintre noi, ea vine şi cu lucruri mai puţin plăcute. Înţepăturile de insecte sunt inevitabile pe parcursul acestui sezon. Desigur, există mai multe soluţii care să ţină dăunătorii la distanţă, dar acestea nu garantează protecţia absolută în decurs de 24 de ore. Aşa că, data viitoare când te înţeapă o insectă, nu te grăbi să fugi la cea mai apropiată farmacie. Oricât de sensibilă sau de rezistentă ar fi pielea ta, nu trebuie să suferi din această cauză.

aplicarea calmantului pe intepatura

Mai bine încearcă unul dintre aceste remedii naturale care îţi vor calma durerea. Le găseşti chiar la tine acasă şi te pot ajuta să scapi de senzaţia neplăcută de usturime şi mâncărime. Medicii spun că acestea ar putea fi mai eficiente decât multe dintre medicamentele pe care le găseşti la farmacie.

Primele reacţii pe care le are corpul atunci când eşti înțepată de o insectă sunt roşeaţa, mâncărimile şi umflăturile. Atunci când ploile sunt mai dese pe timpul verii, insectele se înmulţesc, iar înţepăturile îți pot da adevărate bătăi de cap.

Deşi organismul este capabil să lupte singur cu înţepăturile de insecte, ai la dispoziţie mai multe variante prin care poţi să îl ajuţi să se recupereze mai repede.

Iată 8 moduri prin care poţi calma înţepăturile insectelor la tine acasă!

  1. Uleiuri esenţiale

Uleiurile din arbore de ceai, levănţică şi cocos au proprietăţi care pot atenua senzaţia de mâncărime, durerea şi umflăturile. Uleiul din arbore de ceai este antibacterian şi ajută la prevenirea infecţiei provocată de înţepături. Ceea ce cumperi de la farmacie nu este întotdeauna benefic pentru piele, deoarece unele uleiuri pot fi mai acide decât altele. Cere-i farmacistului sau dermatologului informaţii despre conţinutul uleiului înainte de a-l aplica direct pe piele. Dacă acesta este prea concentrat, îl poţi dilua în apă.

  1. Miere

Proprietăţile antibacteriene ale mierii pot preveni infectarea zonei. Poţi să aplici o cantitate mică de miere peste roşeaţa cauzată de înţepătura de insectă, iar pielea se va vindeca mult mai repede şi zona nu va mai fi la fel de dureroasă.

  1. Apă şi lapte

Cu ajutorul unei comprese sterile, aplică pe înţepăturile de insecte o soluţie compusă din apă şi lapte (degresat), în cantităţi egale. Aceasta calmează iritaţiile şi senzaţia de mâncărime, dar previne şi umflarea zonei din jurul înţepăturii.

  1. Suc de lămâie sau lime

Aceste fructe s-au dovedit a fi extrem de eficiente pentru tratarea înţepăturilor, datorită efectului lor antibacterian. Câteva picături de suc de lime sau lămâie aplicate direct pe piele vor calma rapid senzaţia de mâncărime şi te vor feri de infecţii.Trebuie doar să ai grijă şi să te fereşti de razele soarelui dacă optezi pentru acest remediu. Aceste sucuri sunt extrem de acide şi îţi pot arde pielea.

  1. Busuioc

Beneficiile acestui condiment nu se limitează doar la aspectul culinar. Frunzele de busuioc sunt bogate în substanţe chimice care induc o senzaţie răcoritoare, aşa cum face şi mentolul din pasta de dinţi. Rupe câteva frunze de busuioc şi aplică-le direct pe umflături.

  1. Gheaţa

Pune gheaţă pe înţepătură pentru a amorţi zona şi pentru a încetini umflarea. Dacă pui cuburile de gheaţă într-un prosop, poţi să le ţii pe zona afectată timp de 20 de minute.

  1. Pliculeţe de ceai

Este adevărat! Pliculeţul de ceai se dovedeşte a fi extrem de eficient în tratarea înţepăturilor de insecte. Înmoaie un pliculeţ de ceai verde natural şi ţine-l în frigider pentru a se răci. Răcirea acestuia te va ajuta să calmezi senzaţia de mâncărime, în timp ce compuşii activi din ceai vor ajuta la reducerea inflamaţiei.

  1. Aloe Vera

Proprietăţile plantei de aloe sunt nenumărate, printre care se numără şi aceea de a vindeca înţepăturile de insecte. Pe lângă faptul că reduce senzaţia de mâncărime, ajută şi la vindecarea rănii. Poate fi aplicat fie direct gelul eliberat de plantă, fie te poţi masa cu suc de aloe.

Scapă de înţepăturile insectelor cu ProCalmin!

gel procalmin

Pe lângă toate aceste remedii naturale extrem de benefice, noi am descoperit un produs care contribuie la ajută corpul să vindece înţepăturile de insecte cu ajutorul ingredientelor din natură.

ProCalmin este un gel răcoritor cu efect de calmare a pielii în cazul înţepăturilor de insecte. Formula sale pe bază de extract de rozmarin sălbatic şi ulei esenţial de lime ajută în cazul înţepăturilor de insecte precum ţânţari, albine sau muşte şi calmează senzaţiile neplăcute care vin odată cu acestea. 

Rozmarinul sălbatic ce se găseşte în compoziţia acestui gel ajută la închiderea unor răni, cicatrizându-le într-un timp relativ scurt. De asemenea, planta medicinală este recunoscută pentru reducerea umflăturilor în mod rapid, calmând totodată şi durerea. Dacă muşcătura de insectă este însoţită de o simptome precum senzaţie de frig, amorţeală, iar locul capătă o culoare albăstruie, este indicat să alternezi tratamentul cu infuzie din rozmarin sălbatic.

afis procalmin

Uleiul esenţial de lime are proprietăţi benefice pentru piele şi organism în general: curăţă şi îngrijeşte pielea şi este recomandat în tratarea înţepăturilor de insecte.

Gelul ProCalmin se aplică pe zona afectată de înţepătură, prin masaj uşor, până când aceasta este abrsobită completă în piele. Are un efect răcoritor, calmant şi nu irită suplimentar pielea.

Produsul este disponibil pe Laropharm.ro şi te va ajuta să treci mult mai repede peste neplăcerile create de înţepăturile insectelor care se înmulţesc pe zi ce trece în anotimpul cald.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.