Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

9 boli pe care le identifici pe piele

Lorena Teacă

Pielea este cel mai mare organ uman, reprezentând aproximativ 15% din greutatea corporală. Aceasta joacă un rol esențial în ajustarea temperaturii corpului, în detectarea căldurii și a frigului și mai ales în protejarea împotriva infecțiilor.

Cu toate acestea, pielea poate indica de multe ori boli grave. Iată 9 boli pe care le poți identifica pe piele!

Boala Lyme

Boala Lyme

Boala Lyme este provocată de înțepătura de căpușă și poate afecta mai multe organe, iar simptomele pe care le prezintă pune în dificultate medicii, deoarece sunt similare altor boli. Dacă observi pe piele o pată mare, roșie și ai mai avut antecedente cu căpușele, trebuie să știi că este posibil să te confrunți cu această boală. Dacă nu este tratată, poate afecta inima, sistemul nervos și articulațiile.

Alergie

Alergie

Sistemul nostru imunitar apără organismul de virusuri și bacterii. Astfel, acesta începe uneori „un război” cu substanțele nocive, apărând în acest fel reacțiile alergice. Erupția cutanată este cea apare prima dată, pielea devenind roșie și umflată, iar mâncărimea face ca boala să fie greu de suportat.

Herpes Zoster

Herpes Zoster

Herpesul Zoster afectează celulele nervoase și se caracterizează prin durere și apariția unei zone eruptive, care se întinde pe o singură parte a corpului. Boala poate apărea la persoanele cu sistemul imunitar scăzut, predispuse la stres, sau ca reacție la anumite medicamente.

Urticarie

Urticarie

Urticaria este o reacție cutanată însoțită de semne roșii, de diferite dimensiuni, care prezintă mâncărime. Această reacție poate fi provocată de stres, medicamente, anumite alimente sau înțepături de insecte. De obicei, urticaria reprezintă o problemă temporară, care poate fi tratată cu medicamente.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta