5 secrete pentru un somn odihnitor

5 secrete pentru un somn odihnitor

Lorena Teacă

Un somn bun este esențial din atât de multe motive!
Fără el, adesea remarcăm consecințele - o minte încețoșată, lipsă de energie și oboseală zilnică. Lipsa unui somn de calitate și odihnitor poate avea de asemenea impact asupra digestiei, a hormonilor, a stresului si asupra multor altor aspecte ale vieții.

1. Timpul ideal pentru somn

Nu este un secret că somnul de 7-8 ore pe noapte încurajează sinele nostru cel mai bun să se activeze. Dar ați știut că timpul pe care îl alegeți pentru dormi acele ore de fapt contează? S-a emis ipoteza că a adormi cu mult înainte de miezul nopții ajută organismul să se recupereze și să-și restabilească forța. Acest lucru se datorează dominației somnului de tip non-REM în prima parte a nopții când sistemele corpului precum ficatul se regenerează pe parcursul acestei faze a somnului.

Deci, cu cat mai devreme, cu atât mai bine! Dormi de la 21 la 5. OK, de la 22 la 6 dacă trebuie. Dacă nu poți forța momentul în care să mergi la culcare, acest articol recomandă să devii conștientă de ora la care ești în mod constant cea mai obosită și să faci din acest moment ora oficială a mersului la dormit. Consistența respectării acestei ore este cheia succesului!

Femeie care st[ ]n pat

2. Plante ayuredice pentru somn

Plantele ayurvedice au fost folosite de mii de ani pentru o varietate de scopuri legate de sănătate, iar somnul este unul dintre cele mai importante. Adaptogenii sunt plantele care ajută corpul să se adapteze la stres, în cele din urmă aducând-ul la starea de echilibru.

Mai puțin stres + mai mult echilibru = somn mai bun.

Vă recomandăm să consumați în mod frecvent plante ayurvedice adaptogene precum Ashwagandha și Busuiocul sfânt (Tulsi) pentru controlul stresului de zi cu zi și să consumați un remediu natural pentru somn la căderea nopții. Noi iubim ceaiul ORGANIC INDIA TULSI Sleep care include trei plante adaptogene puternice pentru claritate mentală, relaxare și controlul stresului: Ashwagandha, Busuioc sfânt și Gotu Kola. Conține doar plante 100% certificate ecologic.

3. Spațiul de dormit

Uitați-vă la mediul actual în care dormiți. Este un spațiu aglomerat? Aglomerarea spațiului în care dormim ne poate afecta negativ odihna și relaxarea. Potrivit Yoga, Ayurveda și Feng Shui somnul într-un spațiu aerisit și special dedicat acestui moment va ajuta la asigurarea unui somn profund odihnitor. Care este spațiul tău de vis pentru somn? Transformă-ți dormitorul sau camera în care dormi într-un templu al somnului.

În acest caz, schimbările mici fac o mare diferență. Vă recomandăm 10 minute pentru a face ordine în cameră, aerisirea spațiului, schimbarea iluminatului și folosirea uleiurilor esențiale relaxante! Alegeți întotdeauna variante ecologice, autentice.

4. Poziția somnului

Un alt sfat pe care pe care îl știm din Yoga, Ayurveda și Feng Shui este că, dacă dormim cu capul spre sud, creștem profunzimea și calitățile odihnitoare și regenerante ale somnului nostru. Ipoteza de aici este că orientarea corpului cu capul spre sud ne aliniază cu fluxul natural al ritmului circadian al Pământului, rezultând într-un somn mai profund, mai odihnitor și mai regenerant.

Dimpotrivă, somnul cu capul spre nord este mai potrivit pentru un somn superficial, în care nu este dorit un somn adânc (ex. Yoga Nidra, vise lucide etc.)

Ești într-adevăr trează când te trezești? O altă lecție din Yoga și Ayurveda este aceea de a crea un ritual de dimineață care să se integreze în obiceiurile tale zilnice. O scurtă meditație de dimineață, urmată de o imersiune în apă rece, vă poate ajuta să vă stimulați corpul și mintea pentru o zi vibrantă și energică. Dacă nu puteți face duș rece, încercați pur și simplu să răciți apa până la un nivel maxim suportabil, spre finalul dușului. Veți fi surprinsă să vedeți cât de mult vă ajută să vă treziți cu adevărat!

Un ritual de dimineață ajută corpul și mintea să treacă ușor de la o stare somnoroasă și obosită la o stare de trezire revigorantă. Pentru un plus remarcabil de sănătate, adăugați în ritualul de dimineață și un ceai energizant Tulsi cu Ceai Verde sau Moringa.

Mai presus de toate, ascultați-vă corpul și aflați de ceea ce are el nevoie. În cuvintele maestrului Zen: "Când mănânc, mănânc, când dorm, dorm."

Fii activa in protejarea sanatatii tale si a celor dragi tie si vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atat in propria ta viata, cat si in jurul tau! Intra in Comunitatea #AdevarataStareDeBine si descopera beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice oferite cu iubire si constiinta de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii viziteaza www.organicindia.ro.

Articolul urmator
Câți ani trăiește un pacient cu demență
Câți ani trăiește un pacient cu demență
Test vocațional: ce aptitudini secrete ai?
Incepe quiz
Test vocațional: ce aptitudini secrete ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.