Află ce trebuie să faci pentru a nu avea probleme cu glicemia

Află ce trebuie să faci pentru a nu avea probleme cu glicemia

Redactor Andreea Baluteanu

Chiar dacă suntem atât de preocupați de cancer, în realitate, diabetul pune o problemă la fel de mare. Mai mult, conform estimărilor, circa jumătate dintre adulți riscă la un moment în timpul vieții lor să dezvolte sau să fie predispuși la o formă de prediabet.

De vină sunt obiceiurile nocive ale societății contemporane, dar partea pozitivă este că tot ele pot presupune și salvarea noastră. Spre deosebire de cancer, anumite tipuri de diabet sunt reversibile și pot fi combătute dacă adopți o dietă sănătoasă și un stil de viață echilibrat. Află cum din rândurile de mai jos!

10 sfaturi pentru a regla glicemia

Important e să ne dăm seama cât de gravă poate fi problema. Diabetul a devenit o epidemie la nivel global, Organizația Mondială a Sănătății estimând, în 2014,  că există circa 422 de milioane de persoane diagnosticate cu diabet. Se pare că numerele vor evolua și mai mult, fiind preconizat că în 2045 se va ajunge la 629 de milioane de bolnavi. Nici în România situația nu e mai roz: în 2017 se înregistraseră 1.785.300 de cazuri de diabet.

Esențial este să conștientizezi, deci, că diabetul reprezintă unul dintre cele mai mari pericole la adresa sănătății la nivel mondial. Ia măsuri ca să previi această boală și pune în practică sfaturile de mai jos. De asemenea, dacă ești predispusă la diabet, nu uita să îți monitorizezi nivelul de zahăr din sânge.

Uite ce te va mai salva: cele mai eficiente moduri prin care poți preveni diabetul în mod natural!

  1. Menține-ți greutatea optimă cu ajutorul unei alimentații diversificate. Cel mai bine ar fi să ai o alimentație sănătoasă bazată pe produse organice și pe alimente integrale, care să evite expunerea la efectele chimicalelor și ale pesticidelor. Concentrează-te mai ales pe alimente bogate în acizi grași Omega 3 și Omega 6, deoarece reprezintă carențe în stilul de viață contemporan.
  2. Limitează consumul de alimente procesate. Sau renunță de tot la ele, mai ales dacă ai probleme cu glicemia. Pe lista neagră se regăsesc siropurile din fructoză și alte zaharuri ascunse, cerealele rafinate, grăsimile trans, îndulcitorii artificiali și alți aditivi sintetici. Foarte periculoase printre acestea sunt grăsimile trans (cele nesaturate), deoarece interferează cu receptorii de insulină, ceea ce crește riscul de diabet. Dimpotrivă, grăsimile saturate nerafinate sunt sănătoase, protejând organismul și inhibând pofta de dulce.
  3. Consumă smoothie-uri verzi. Sunt pur și simplu minunate. Amestecă plante, fructe și legume verzi, obținând smoothie-uri alcaline, pline de clorofilă și de micronutrimente esențiale care altfel ar dispărea prin prepararea termică. Dacă vei adăuga în acestea o linguriță de ORGANIC INDIA Tarate Integrale de Psyllium, efectul va fi și mai puternic.
  4. Folosește îndulcitori naturali. Ceea ce e artificial e deosebit de periculos! Zahărul reprezintă un produs procesat chimic care alterează metabolismul, dar nici îndulcitorii artificiali nu sunt recomandați. Cea mai bună soluție este, conform experților, stevia. Același este cazul și cu sarea de masă, lipsită de elemente nutritive, ce ar trebui înlocuită cu sare de mare naturală sau cu sare de Himalaya. Dacă pui accentul pe natural, nici nu trebuie să renunți la ingredientele care dau gust mâncării tale.
  5. Susține sistemul digestiv. Bacteriile bune din flora digestivă au un rol important în prevenirea diabetului. Protejează-le evitând să consumi antibiotice, mai ales în copilărie, deoarece pot distruge populațiile de lactobacili.
  6. Hidratează-te cu apă. Renunță la sucurile cu îndulcitori pentru că îți zdruncină sănătatea. Apa, în schimb, e cea mai bună și mai benefică alegere. Când vrei un strop de diversitate, apelează la apa de cocos, pentru un plus de energie, sau la Tulsi Ceai Verde, care îmbunătățește metabolismul și echilibrează nivelul de zahăr din sânge.
  7. Luptă împotriva stresului. E necesar să gestionezi nivelurile de stres la care e supus organismul. Identifică metoda perfectă de a te relaxa, fie că este meditația sau respirația profundă, o carte bună sau pur și simplu starea de reverie. Două-trei căni de ceai Tulsi te vor ajuta din acest punct de vedere.
  8. Fă mișcare regulat. Sunt necesare circa 30 de minute de activitate fizică moderată desfășurate zilnic, care vor reuși să reducă în mod dramatic riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Dacă reușești să faci sport în aer liber, efectele vor fi accentuate. Astfel bifezi și atât de necesara expunere la soare, care îți oferă rezervele de vitamina D de care ai nevoie.
  9. Dormi cel puțin 8 ore în fiecare noapte. E extrem de important! Pe de o parte, diabetul produce insomnie, dar de pe altă parte s-a demonstrat că somnulinsuficient crește nivelul de stres și de zahăr din sânge, provoacă rezistență la insulină și leptină și te îngrașă, toți fiind factori precursori ai diabetului.
  10. Apelează la plantele ayurvedice organice integrale de la ORGANIC INDIA. Specialiștii îți recomandă Neem, cu rol de a purifica sângele și de a detoxifica organismul, Ashwagandha, esențială pentru a diminua stresul, și Triphala, care purifică tractul gastrointestinal, susține digestia, îmbunătățește absorbția substanțelor nutritive la nivelul intestinelor și elimină depozitele de grăsime, dar și toxinele din organism. Alături de acestea, Tulsi sau Busuiocul Sfânt scade glicemia, un factor esențial în cazul diabetului.

Valorifică aceste 10 sfaturi pentru a scădea nivelul glicemiei!

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.