Adio, cozi interminabile la farmacie! Cum plătești prețul corect pentru medicamente

Adio, cozi interminabile la farmacie! Cum plătești prețul corect pentru medicamente

Redactor Andreea Baluteanu

Dacă ar fi să facem un top al activităților care ne provoacă un grad ridicat de disconfort și neplăcere, cu siguranță colindatul prin farmacii, „vânând” cel mai bun preț la raft pentru medicamente, s-ar situa sus pe listă. Dar cum am putea altfel să ne asigurăm că luăm cea mai bună decizie pentru noi și familia noastră, mai ales în contextul în care multe farmacii nu au o prezență susținută în online?

Te ajută sugestia noastră de mai jos! Descoperă cum poți simplifica achiziția de medicamente și cum poți să ai certitudinea că plătești prețul corect pentru cumpărăturile tale: fără efort, fără timp pierdut la cozi interminabile și fără a scana ore în șir ofertele online ale farmaciilor!

Optimerix, aplicația care schimbă modul în care ne raportăm la sănătatea noastră

Parafrazând un vechi proverb românesc - „ai carte, ai parte”-, putem reformula astfel: „ai Optimerix, ai parte de cele mai bune prețuri”. Dacă și tu dădeai din colț în colț, îngrijorată de evoluția alarmantă a prețurilor pe piața de medicamente, această aplicație îți va sări în ajutor.

femeie care face cumparaturi de medicamente cu folie goala, card si laptop

Dacă depinzi de rețetele compensate, atunci știi că modificarea prețurilor de referință ale unor medicamente care se eliberează pe bază de rețetă compensată, realizată prin inițiativa Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări, a stârnit controverse printre pacienți. Au fost afectați negativ cu precădere bolnavii de diabet, care au constatat că sunt nevoiți să scoată din buzunar o sumă mai mare în urma procedeului de coplată de la data de 1 martie.

De ce am făcut acest preambul? Pentru că situația e mai îngrijorătoare ca niciodată pe piața de medicamente, mai ales prin prisma valului de scumpiri ce au intrat în vigoare, dar și al perspectivelor tot mai alarmante.

Noi avem însă o soluție, sau, mai bine zis, Optimerix o are. E vorba de o aplicație mult-așteptată, ce face un pas imens în față în contextul digitalizării atât de necesare pe piața medicală. Ce îți promite Optimerix? Transparență, echitate și mai ales empatie în tratamentul cumpărătorilor de medicamente.

Optimerix este practic un calculator sau un comparator online de prețuri care îți va arăta unde găsești cele mai rentabile oferte pentru rețeta ta sau pentru medicamentul pe care vrei să îl achiziționezi. Totodată, aplicația te ajută și să estimezi costul total al cumpărăturilor, dar îți pune la dispoziție în unele cazuri și alternative de tratament și te ajută să îți administrezi mai simplu și mai eficient rețetele. E „aur pur”, mai ales dacă te ocupi cu gestionarea stocurilor de medicamente pentru toată familia ta.

Cum funcționează Optimerix?

Ce ne place mult la Optimerix e că reprezintă o aplicație pe care nu numai pasionații de tehnologie o pot utiliza, dar cu care se descurcă fără efort și cei care nu se pot în niciun fel considera tech savy. O poți instala pe telefonul părinților tăi sau al altor membri mai în vârstă ai familiei și, după un mic instructaj, vei vedea că o vor folosi cu plăcere.

Tot ce trebuie să faci este să descarci gratuit aplicația pe smartphone fie din magazinele de aplicații Google Play sau din App Store.

Creează apoi un cont folosind doar numele și numărul de telefon al pacientului. Nu dai nicio altă informație, iar Optimerix are grijă de toate datele pe care i le-ai încredințat.

Urmează să scanezi codul QR de pe rețeta ta sau să introduci manual numele medicamentului pe care îl cauți sau al substanței active care ți-a fost prescrisă. Sistemul e super intuitiv și accesibil.

Voila: tocmai ai obținut o comparație a prețurilor de pe piață și o estimare a costului total, fără să fii nevoită să îți rupi din timpul tău pentru a „investiga” ofertele din farmacii.

Urmează să alegi variantele care îți surâd și să salvezi apoi lista direct în aplicație.

Acum, că ai toate informațiile la un loc, nu mai rămâne decât să purcezi la cumpărături în farmacii, înarmată cu tot ce îți trebuie ca să faci cele mai inteligente achiziții.

Avantajele aplicației Optimerix: de ce îți schimbă viața

Când am spus că Optimerix schimbă modul în care ne raportăm la sănătatea noastră nici nu am exagerat, nici nu am glumit. Studiind atuurile de mai jos vei fi și tu de acord cu noi că această aplicație trebuia neapărat creată.

Iată de ce am învățat să apreciem atât de tare Optimerix:

  • poți compara în deplină cunoștință de cauză prețurile medicamentelor și astfel iei cea mai bună decizie pentru bugetul tău;
  • pleci la cumpărături cunoscând deja prețul estimat al rețetei: adio, surprize neplăcute, adio, necesitatea cardurilor de rezervă pentru eventualele costuri suplimentare;
  • economisești enorm: poți plăti cu până la 90% mai puțin decât înainte de utilizarea aplicației;
  • nu numai bani, dar și timp: nu mai pierzi ore întregi colindând prin farmacii, ci știi exact de unde să îți faci cumpărăturile;
  • poți administra pe o singură platformă mai multe rețete, ceea ce îți ușurează enorm viața;
  • accesul e simplu și rapid, aplicația e intuitivă și funcțională 24/7;
  • știi că datele tale sunt în siguranță.

Află prețul corect și câștigă un un iPhone 13 sau vouchere Dasha cu Optimerix!

E clar că argumentele pentru a instala această aplicație sunt mai mult decât convingătore, dar dacă mai ai nevoie de un imbold, îți povestim despre concursul organizat de Optimerix. Pentru a putea câștiga un iPhone 13 sau unul dintre cele cinci vouchere de cumpărături Dasha, tot ce trebuie să faci este ca, după ce ai validat contul în aplicație, să bifezi opțiunea „Da, doresc să particip la campanie” din notificarea de tip pop-up și ești înscrisă automat în competiție.

concursul organizat de Optimetrix

Crește-ți șansele de câștig împărtășind vestea despre concurs cu prietenii tăi: intră pe pagina de Facebook Optimerix și etichetează-ți prietenii în postarea despre concurs. Îți ținem pumnii!

Prin dezvoltarea aplicației Optimerix ne propunem să îmbunătățim viața pacienților, oferindu-le acces gratuit la informații privind medicația recomandată și conștientizarea alternativelor de medicamente disponibile în tratarea afecțiunilor de care suferă. Vrem ca România să aibă un sistem de sănătate accesibil pacienţilor, indiferent de venituri şi din acest motiv am creat o aplicaţie care poate aduce economii importante lună de lună”: iată ce spune Claudia Pop, Director Executiv Optimerix, cuvinte care exprimă precis crezul ce stă în spatele acestei aplicații.

Dacă nu ar fi existat, ar fi trebuit inventat! Descarcă Optimerix și povestește-ne despre experiența ta. Suntem curioase ție cum ți-a schimbat viața!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Sindromul burnout: cum îl recunoști și cum îl tratezi
Sindromul burnout: cum îl recunoști și cum îl tratezi
Ce datorii trebuie să îi plăteşti karmei?
Incepe quiz
Ce datorii trebuie să îi plăteşti karmei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.