Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Alertă mondială! S-au descoperit substanțe cancerigene în mai multe sortimente de cereale

Lorena Teacă

O echipă de cercetători a analizat substanțele conținute de cereale și ce a descoperit este de-a dreptul șocant! În urma analizării cerealelor de pe piață, s-a constatat că acestea conțin glifosat în proporții foarte mari. Glifosatul este un erbicid folosit în agricultură, pentru distrugerea buruienilor și mărirea producțiilor agricole.

Boluri cu multe tipuri de cereale

Din cele 28 de mărci de cereale verificate, s-a descoperit în 26 dintre ele un nivel foarte crescut de glifosat. În 2015, Agenția Internațională de Cercetare în Domeniul Cancerului, din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a clasificat glifosatul ca probabil cancerigen în rândul oamenilor.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, bolnav de cancer în stadiu terminal, a intentat proces companiei-gigant Monsanto, pe motiv că s-a îmbolnăvit din cauza unui erbicid pe care îl folosea în grădină și care conținea glifosat. Instanța a decis că substanța chimică este cea care a contribuit substanțial la apariția bolii și a solicitat companiei daune în valoare de 289 de milioane de dolari.  

Cereale colorate

Specialiștii avertizează că astfel de cereale ar trebui evitate mai ales de copii, care le consumă frecvent la micul dejun și sunt mult mai sensibili. 

„Este foarte îngrijorător că cerealele pe care copiii preferă să le mănânce conțin glifosat. Părinții nu ar trebui să aibă grija că, dacă își hrănesc copiii cu alimente sănătoase pe bază de ovăz, îi vor expune la o substanță chimică asociată cu cancerul. Guvernul trebuie să ia măsuri pentru a proteja cele mai vulnerabile categorii”, a declarat Alexis Temkin, toxicolog al organizației Environmental Working Group (EWG).

Surse foto: iStock, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (28)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!