Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Avertismentul controversat al unui celebru medic român: purtatul măștii poate duce la lipsă de aer!

Marţi, 19.05.2020

Doctorul Adina Alberts, soția controversatului Viorel Cataramă, a lansat un avertisment important pentru toți românii și, totodată, a tras un semnal de alarmă major Statului Român și Ministerului Educației.
Celebrul medic pune, ca de obicei, punctul pe „i„ în câteva aspect majore legate de condițiile impuse în ceea ce privește purtatul măștii de protecție în România, după data de 15 mai.

„ATENȚIE! MASCA NU ESTE UN ECHIPAMENT DE PROTECȚIE INOFENSIV
Obligativitatea purtării unei măști în spațiul public închis, la serviciu sau în școală, nu poate fi impusă tuturor.
Iată de ce:
1. O cercetare care datează din aprilie 2008 arată că „saturația de oxigen din sângele arterial a celor 53 de chirurgi voluntari în acest studiu a scăzut considerabil în urma purtării măștii de protecție (…) a scăzut încă din prima oră, în cazul persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani”, se arată în această cercetare.
2. Cei care suferă de boli precum BPOC, emfizem pulmonar, boli cardiace, astm, își pot agrava starea de sănătate prin faptul că „fac un efort major de a-și umple plămânii cu oxigen”, se arată într-un comentariu al medicului Kimber Stout, doctor în științe medicale. Persoanele care poartă mască timp îndelungat pot suferi un anumit grad de toxicitate în organism prin respirarea propriul dioxid de carbon. „Dacă masca de protecție obstrucționează felul în care persoana respiră, se poate ajunge la situația în care există mai mult CO2 în plâmâni decât oxigen”, a mai spus dr. Stout.
3. O să vă întrebați, probabil, „Atunci chirurgii cum pot să opereze 12 ore cu mască la gură fără să li se facă rău?”. Evident, această desaturare îi afectează – „scăzându-le SpO2 chiar și cu 20%”, conform unui studiu realizat de cercetătorii de mai multe universități de medicină din Turcia. După un timp intervine un mecanism compensator. Este ca un antrenament care necesita luni de zile de efort de adaptare din partea organismului.
4. În plus, dovadă că masca chirurgicală nu este un dispozitiv inofensiv, o reprezintă faptul că s-a creat un aparat portabil, un concentrator de oxigen, destinat cadrelor medicale sau celor care poartă timp îndelungat masca pe față. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au creat un concentrator de oxigen care se poate atașa la măștile de tip N95.
Vă asigur că sunt un mare susținător al prevenției, iar purtarea măștii este foarte utilă în acest sens. Dar fără impunerea obligativității”.

Pe deasupra, Adina Alberts s-a adresat direct, în aceeași postare, doamnei Ministru al Educației, în legătură cu purtarea măștilor în școli. Doctorul Alberts este de părere că acest gest ar determina „scăderea capacității de concentrare, amețeală, confuzie, tahicardie”: „Și acum vă întreb:
Cunoscând aceste riscuri, sunteți de acord ca elevii să poarte aceste măști la școală? Oare doamna ministru al Educației, Monica Anisie, cunoaște aceste date științifice incontestabile?! Dacă da, de ce insistă ca elevii să meargă în sălile de cursuri, și să își susțină examenele de Bacalaureat respectiv Evaluarea Națională, cu măști pe față?! Desaturarea hemoglobinei prin lipsa oxigenării corecte determină scăderea capacității de concentrare, amețeală, confuzie, tahicardie. Cum credeți, stimată doamnă ministru, că se poate susține un examen, în astfel de condiții?!
Dacă nici acest argument nu vă va convinge de faptul că dvs persistați într-o direcție greșită, atunci nimic nu o va face și ne dăm seama că nu sunteți altceva decât o interfață a unor conducători nepăsători față de soarta copiilor noștri.
#SanatateaTaPrioritateaMea”

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (28)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!