Boala gravă pe care poți să o faci dacă ai un somn agitat

Boala gravă pe care poți să o faci dacă ai un somn agitat

Sorina Corneanu

Persoanele care au un somn agitat sunt de două ori mai susceptibile de a suferi un atac de cord, sugerează un studiu recent. Oamenii de știință susțin că somnul fragmentat ar trebui să fie considerat un semn de avertizare timpurie a viitoarelor probleme de sănătate, iar vizita la medic nu ar trebui să fie neglijată.

Legatura dintre somnul agitat și tensiunea arterială

Un studiu realizat de aproape 13.000 de oameni sugerează că persoanele care se trezesc în mod repetat noaptea sau adorm greu prezintă un risc dublu de a suferi un atac de cord sau un accident vascular, în comparație cu persoanele care au un somn liniștit.

fata care are insomnie

Autorul studiului, doctorul Nobuo Sasaki, de la Universitatea Hiroshima din Japonia, crede că somnul agitat, întrerupt, poate avea un impact asupra creierului, care, la rândul său, ar putea crește ritmul cardiac și tensiunea arterială, sporind presiunea asupra inimii. „Rezultatele noastre susțin ipoteza că deteriorarea somnului poate conduce la boli cardiovasculare.”

Vezi câteva remedii care te ajută să ai un somn liniștit!

Problemele de somn, insomniile sau somnul agitat, întrerupt, au fost, de asemenea, legate de creșterea riscului de cancer, obezitate, diabet și Parkinson.

Lipsa odihnei și dezechilibrul sistemului nervos

Un studiu amplu publicat în 2014 arată că oamenii din Marea Britanie dorm de două ori mai puțin decât dormeau acum 60 de ani. Autorii acestui studiu au avertizat că oamenii au devenit extrem de neglijenți, ignorând importanța somnului în favoarea vieții sociale și a solicitărilor de la locul de muncă.

Profesorul Russell Foster, neurolog la Universitatea din Oxford, susține: „Suntem foarte aroganți; simțim că putem abandona patru miliarde de ani de evoluție și ignorăm faptul că am evoluat sub un ciclu de lumină-întuneric. Iar acționarea pe termen lung împotriva odihnei poate duce la probleme grave de sănătate”.

Totodată, oamenii de știință sunt de părere că trezirea constantă pe timpul nopții ar putea provoca „hiperactivitate” în sistemul nervos, care ar putea crește ritmul cardiac și tensiunea arterială, punând o presiune suplimentară asupra inimii. Somnul întrerupt ar putea fi, de asemenea, un simptom al sănătătii precare, deci vizita la medic nu ar trebui să întârziată. Nu uita: prevenția este cel mai bun tratament!

Pentru atenuarea zgomotelor puternice pe timpul nopții și pentru un somn liniștit, neîntrerupt și sănătos, încearcă Dopurile de spumă pentru urechi Quies.

Dopuri de spumă pentru urechi X 1 pereche, 7,38 lei

Produs disponibil pe VavianPharma.ro

dopuri urechi

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.