Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

7 obiceiuri care te predispun la infecții

Luni, 15.10.2018

Anumite obiceiuri considerate banale și inofensive îți pot pune în pericol sănătatea. De exemplu, mulți oameni nu se spală suficient de des pe mâini, ceea ce poate provoca transmiterea anumitor bacterii. De asemenea, evită să mănânci fructe nespălate, pentru că poți avea probleme serioase cu digestia. 

Află mai jos care sunt cele 7 obiceiuri nocive care te pot predispune la infecții!

Obiceiuri care te îmbolnăvesc și pe care trebuie să le eviți

Capacul de toaletă nelăsat în jos când tragi apa

Capacul toaletei are un scop și un motiv foarte bine întemeiat pentru care se află acolo! În momentul în care tragi apa la toaletă, bacteriile se răspândesc în aer și pot ajunge cu ușurință pe faianța din baie sau chiar pe tine. Din acest motiv este indicat să lași capacul în jos când tragi apa la toaletă.

Roaderea creionului

În ciuda faptului că rozi creionul în momente dificile, pentru a te calma, află că nu este un obicei pe care trebuie să-l menții! Chiar dacă a fost atins doar de tine, acesta este plin de bacterii care îți pot afecta sănătatea odată cu pătrunderea microbilor în organism. Creionul este ținut pe birou sau în agendă, obiecte care nu sunt lipsite de bacterii. Mai mult decât atât, roaderea creionului poate duce și la dureri de dinți!

Introducerea degetelor în gură

Cu siguranță nu te speli întotdeauna pe mâini înainte de a introduce degetele în gură! Acest obicei este unul inconștient, care provoacă dependență rapid și de care scapi foarte greu. Încearcă să îți ocupi timpul cu alte lucruri, pentru a uita de acest comportament nesănătos. Mâinile sunt pline de bacterii preluate de pe toate obiectele pe care pui mâna. 

Mâncatul fructelor nespălate

Luate de la piață, supermarket sau direct de la sursă, fructele trebuie să fie spălate înainte de a fi mâncate! Acestea sunt pline de bacterii care pot afecta organismul. Ștergerea fructelor fără apă nu este o metodă eficientă de a scăpa de microbii de pe coajă!

Deschiderea ambalajelor cu dinții

Orice produs din supermarket reprezintă o sursă inepuizabilă de bacterii! Desfacerea ambalajelor cu ajutorul dinților nu este un obicei sănătos, deoarece bacteriile care se află pe pungă ajung cu ușurință în cavitatea bucală și pot provoca diferite afecțiuni. Folosește o foarfecă sau un cuțit pentru a desface ambalajele! 

Suflarea lumânărilor de pe tort

Un obicei frumos și emoționant, dar nociv în aceeași măsură! Odată cu suflarea lumânărilor de pe tort, microbii din cavitatea bucală sunt transmiși rapid pe toate suprafața prăjiturii. Dacă stai un pic să te gândești, parcă acest obicei nu mai este atât de frumos, când știi că toate bacteriile din gura sărbătoritului ajung pe felia ta de tort, nu-i așa?

Mâncatul la birou

Ești grăbită și nu-ți vezi capul de treabă, însă renunță la a mai mânca pe birou, lângă tastură! Tastura este ticsită de tot felul de bacterii, care pot ajunge în organismul tău, dacă tastezi și mănânci în același timp. Uită de mâncatul pe fugă la birou, pentru a-ți păstra sănătatea de fier!

Surse foto: Unsplash, iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!