Ce boli poţi să faci în funcţie de luna naşterii

Ce boli poţi să faci în funcţie de luna naşterii

Ionelia Olteanu

Oricât de ciudat ar suna, diferite studii au confirmat faptul că există o legătură între luna în care s-a născut o persoană şi sănătatea acesteia, greutatea la naştere, aşteptările pe care le are de la viaţă şi chiar începutul pubertăţii. Cei care sunt născuţi în lunile de vară prezintă cel mai scăzut risc pentru cancer şi boli ale inimii, în timp ce persoanele născute iarna au mari şanse să dezvolte tulburări neurologice şi psihiatrice.

femeie cu durere de cap

Iată ce boli poţi să dezvolţi în funcţie de luna în care te-ai născut! 

Ianuarie

Cei care s-au născut în prima lună a anului pot suferi de hipertensiune arterială, cancer pulmonar şi boli de inimă. De asemenea, au de două ori mai multe şanse de a se confrunta cu diabetul de tip 2 şi obezitate, comparativ cu alte persoane. Mai multe studii au demonstrat faptul că persoanele născute în ianuarie şi decembrie au o tendinţă mai mare de a deveni depresive şi schizofrenice. În lunile de iarnă, când lipseşte mai mult lumina naturală, carenţa de vitamina D conduce la un sentiment de singurătate. Cu toate acestea, persoanele născute în această perioadă au o viaţă lungă.

Februarie

Mulţi dintre cei născuţi în luna februarie suferă de un sistem imunitar extrem de slăbit. Acest lucru conduce la dezvoltarea alergiei la polen, precum şi la alte boli alergice. De asemenea, pot apărea afecţiuni precum cancer pulmonar şi probleme cu prostata. Pe de altă parte, oamenii născuţi în această lună se confruntă extrem de rar cu înţepături de insecte.

Martie

Cei născuţi în luna martie suferă adesea de angină pectorală (manifestare a bolii cardiace caracterizată prin durere pectorală). În ceea ce priveşte femeile, acestea se pot confrunta cu obezitatea sau cu anorexie. O parte sensibilă a celor născuţi în martie este inima. Aceştia suferă adesea de fibrilaţie ventriculară, aritmii cardiace, dar şi insuficienţă cardiacă. La fel ca cei născuţi în februarie, se manifestă alergia la polen.

Aprilie

Cea mai frecventă afecţiune care apare la persoanele născute în aprilie este cancerul. De asemenea, pot apărea bolile pulmonare şi respiratorii, precum şi bolile de inimă. Sunt predispuse la inflamaţii ale gâtului, dar rareori la bronşită. La vârsta adultă, de obicei, au o viziune pesimistă asupra lumii şi pot dezvolta depresie. Sunt, de asemenea, expuse riscului de a consuma alcool în exces.

Mai

În primul rând, vestea bună pentru cei născuţi în mai şi iulie este că se pot îmbolnăvi mai puţin decât în celelalte cazuri. Tendinţa de a dezvolta cancer este semnificativ scăzută. Cu toate acestea, prezintă un risc ridicat pentru scleroză multiplă, hipertensiune arterială şi intoleranţă la gluten. Oamenii născuţi în această lună devin adesea deprimaţi la o vârstă mai înaintată. Rata de suicid este cu 17% mai mare, comparativ cu persoanele născute toamna sau iarna.

Iunie

Atunci când sunt stresaţi, cei născuţi în prima lună de vară au un apetit slab. Sunt cu 30% mai expuşi riscului de anorexie, diabet sau boli de inimă la o vârstă înaintată. Cu toate aceste, rareori suferă de cancer sau atac de cord. Sunt persoane optimiste şi au o privire pozitivă asupra vieţii.

date din calendar

Iulie

Nici nu se pune problema de depresie pentru cei născuţi în mijlocul verii. Punctul lor slab este reprezentat de sistemul digestiv, oase şi dinţi. În plus, prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta diabetul de tip 1. De asemenea, este interesant faptul că, în general, numărul de copii pe care îl fac este mai mic decât în alte cazuri. Chiar şi aşa, sunt persoane optimiste şi fericite, au cele mai mici şanse la un accident vascular cerebral şi infarct, iar despre cancer rar poate fi vorba.

August

Pentru cei născuţi în august, principalele probleme sunt reprezentate de alergiile la praf şi acarieni. În plus, apar deseori semne care să dezvolte conjunctivită. Avantajul lor este că au o inimă extrem de sănătoasă şi sunt mai puţini predispuşi la infarct miocardic şi accident vascular cerebral. De asemenea, şansele sunt foarte mici pentru cancer sau astm.

Septembrie

Tomnaticii au probleme cu eczema în copilărie. Cu toate acestea, afecţiunea dispare în timp, în cazul majorității acestora. Prezintă slabe şanse de a avea diabet, boli de inimă sau inflamaţii ale amigdalelor. Se pot confrunta cu probleme ale stomacului, inflamaţii respiratorii sau alergii la praf şi acarieni.

Ocrombrie

Dacă te-ai născut în octombrie, înseamnă că te-ai confruntat cu multe probleme până acum. Copiii născuţi în octombrie  pot suferi de tot felul de boli, de la fracturi osoase, osteoporoză, probleme cu dinţii, până la astm şi infecţii ale organelor respiratorii. Cu toate acestea, nu este totul chiar aşa de grav. Cei care s-au născut în această lună au cea mai lungă durată de viaţă şi şanse foarte mici de a dezvolta cancer, boli de inimă şi hipertensiune arterială.

Noiembrie

Bronşita acută, neurodermatitele, bolile neurologice şi deficitul de atenţie sunt afecţiuni frecvente la persoanele născute în noiembrie. Cu toate acestea, obezitatea, diabetul şi bolile de inimă, destul de actuale în zilele noastre, le afectează rar. În plus, speranţa lor de viaţă este mai mare decât media şi rareori au probleme cu fertilitatea sau organele de reproducere.

Decembrie

Cei născuţi în ultima lună din an prezintă un risc ridicat pentru a dezvolta diferite tipuri de leziuni, precum fracturi sau vânătăi. De asemenea, se pot aştepta la schizofrenie şi depresie maniacală. Cu toate acestea, au, de asemenea o speranţă de viaţă mai mare decât media şi sunt în mare parte cruţaţi de bolile comune ale vârstnicilor, precum diabetul sau bolile de inimă.

Fiecare lună în parte poate determina apariţia anumitor boli şi te poate ajuta să te fereşti de acestea la timp. Tu în ce lună te-ai născut? Te confrunţi deja cu afecţiunile de mai sus?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Apa cu electroliți: ce beneficii are și cum o faci acasă?
Apa cu electroliți: ce beneficii are și cum o faci acasă?
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.