Nu Skin

Ce spune culoarea părului despre sănătatea ta

Redactor Andreea Baluteanu

Se pare că nuanţa de păr cu care ne-am născut nu ne influenţează doar aspectul fizic sau apetitul pentru distracţie, ci şi starea de sănătate. De-a lungul timpului, cercetătorii au ajuns la concluzia, prin studii bine documentate, că anumite afecţiuni au „o preferinţă” malefică pentru culorile de păr.

Desigur, nu pigmentul de culoare este cel care te face mai sensibilă în faţa bolilor, ci moştenirea genetică, cea care ţi-a determinat şi nuanţa părului. Este important să precizăm că vorbim despre culoarea ta naturală, nu despre cea care simţi că te reprezintă cel mai bine, dar pe care ţi-o oferă miracolele cosmeticii.

Pericolele cu care te confrunţi în funcţie de culoarea naturală a părului tău pot fi însă contracarate printr-un stil de viaţă sănătos. Ţine cont de ce spune nuanţa şuviţelor tale despre starea ta de sănătate şi ia măsurile necesare!

Află şi care sunt culorile de păr care se poartă în această toamnă, pe care le poţi obţine fără riscurile asociate la adresa sănătăţii tale!

Roşcatele simt mai puternic durerea

Roşcatele simt mai puternic durerea

Această concluzie la care au ajuns specialiştii a avut un parcurs sinuos: totul a plecat de la un studiu desfăşurat de Journal of the American Dental Association, care afirma că fetele cu păr roşcat se tem cel mai tare de dentist. Mergând pe acest fir, oamenii de ştiinţă au descoperit că o variaţie genetică, responsabilă şi cu nuanţa de roşcat a părului, le face pe posesoare mai rezistente la anestezie, ceea ce înseamnă că vor ajunge să experimenteze o durere mai accentuată decât restul populaţiei.

Blondele au un risc mai mare să îşi piardă vederea

Blondele au un risc mai mare să îşi piardă vederea

Vederea se deteriorează cu timpul, dar oamenii de ştiinţă au descoperit că, pe lângă vârstă, culoarea de păr poate juca un rol important. Astfel, se pare că fetele cu păr blond, care s-au expus la soare, în medie, două ore pe zi, în timpul verii, au un risc mult mai mare de a suferi de degenerescenţă maculară legată de vârstă (DMLV). Acest risc nu a fost identificat în cazul persoanelor cu păr închis la culoare.

Roşcatele au un risc mai mare de a face cancer de piele

Roşcatele au un risc mai mare de a face cancer de piele

Pe lângă faptul că cele mai multe roşcate naturale au o piele albă de porţelan, mult mai expusă cancerului de piele, se pare că și o mutaţie genetică specifică fetelor cu părul de foc creşte riscul de a dezvolta această afecţiune cu 42%. Este ca şi cum roşcatele ar veni la pachet cu 21 de ani de expunere la soare, pe care îi primesc prin moştenire genetică. Rezultatele studiului ar trebui să te convingă ca de acum încolo să aplici crema cu SPF cu religiozitate!

Brunetele cad mai uşor pradă dependenţei de nicotină

Brunetele cad mai uşor pradă dependenţei de nicotină

Persoanele cu păr închis la culoare sunt mai protejate împotriva bolilor. Însă Mama Natură le-a conturat şi lor un punct slab! Conţinutul ridicat de melanină din pielea lor le face mai puţin predispuse la cancer de piele, dar se pare că are o legătură indirectă cu fumatul. Nicotina se simte ca la ea acasă în ţesuturile care conţin melanină. Mai departe, se pare că melanina împiedică metabolizarea nicotinei, ceea ce înseamnă că fumul nociv rămâne mai mult timp în organismul brunetelor, crescând riscul de cancer la plămâni!

Surse foto: pexels.com, IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta