Ce spune culoarea părului despre sănătatea ta

Joi, 20.10.2016
de Andreea Baluteanu
Roşcatele simt mai puternic durerea
Imaginea precedenta
Imaginea urmatoare

Roşcatele simt mai puternic durerea

Această concluzie la care au ajuns specialiştii a avut un parcurs sinuos: totul a plecat de la un studiu desfăşurat de Journal of the American Dental Association, care afirma că fetele cu păr roşcat se tem cel mai tare de dentist. Mergând pe acest fir, oamenii de ştiinţă au descoperit că o variaţie genetică, responsabilă şi cu nuanţa de roşcat a părului, le face pe posesoare mai rezistente la anestezie, ceea ce înseamnă că vor ajunge să experimenteze o durere mai accentuată decât restul populaţiei.

Se pare că nuanţa de păr cu care ne-am născut nu ne influenţează doar aspectul fizic sau apetitul pentru distracţie, ci şi starea de sănătate. De-a lungul timpului, cercetătorii au ajuns la concluzia, prin studii bine documentate, că anumite afecţiuni au „o preferinţă” malefică pentru culorile de păr.

Desigur, nu pigmentul de culoare este cel care te face mai sensibilă în faţa bolilor, ci moştenirea genetică, cea care ţi-a determinat şi nuanţa părului. Este important să precizăm că vorbim despre culoarea ta naturală, nu despre cea care simţi că te reprezintă cel mai bine, dar pe care ţi-o oferă miracolele cosmeticii.

Pericolele cu care te confrunţi în funcţie de culoarea naturală a părului tău pot fi însă contracarate printr-un stil de viaţă sănătos. Ţine cont de ce spune nuanţa şuviţelor tale despre starea ta de sănătate şi ia măsurile necesare!

Află şi care sunt culorile de păr care se poartă în această toamnă, pe care le poţi obţine fără riscurile asociate la adresa sănătăţii tale!

Surse foto: pexels.com, IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (6)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!