Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cel mai simplu mod de a preveni infecțiile urinare

Redactor Alexa Galgau

Infecțiile urinare reprezintă cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile din toată lumea. Însăși anatomia zonei intime predispune la astfel de neplăceri, dar adesea ne facem și singure „norocul”, pentru că nu ne informăm destul în privința metodelor de prevenție a infecției urinare, printre care se numără și igiena intimă. Dacă a luat câteva măsuri în această direcție, am putea să rărim atât infecțiile tractului urinar, cât și pe cele vaginale, care pot avea consecințe grave asupra fertilității.

Citește mai multe despre cea mai simplă metodă de a preveni infecțiile urinare!

O metodă simplă de a preveni infecțiile urinare

Infecțiile urinare nu trebuie tratate cu indiferență, pentru că ele se pot croniciza și se pot extinde asupra sistemului urinar, ajungând în cele din urmă la rinichi, unde pot provoca infecții grave.

Până să ajungem la un scenariu atât de sumbru, ne putem raporta la simplele simptome ale infecției urinare, care sunt suficiente pentru a ne ridica semnale de alarmă. Atunci când ai de-a face cu o infecție acută, simptomele se pot agrava într-un timp foarte scurt, evoluând de la un simplu disconfort la urinare până la dureri teribile și sângerări. Simptomele infecției urinare acute pot fi:

 • senzație de usturime la urinare;
 • senzația că nu ai terminat de urinat;
 • nevoia frecventă de a urina;
 • febră;
 • frisoane;
 • sânge în urină;
 • dureri abdominale puternice;
 • greață și vărsături.

Anatomia feminină este adesea de învinovățit în legătură cu aceste infecții dureroase și neplăcute, deoarece bacteriile care se acumulează în vagin pot ajunge foarte ușor la uretră, unde se înmulțesc, răspândindu-se către vezica urinară și provocând cistita. Totodată, bacteria E.coli, care se găsește în tractul digestiv feminin, poate foarte ușor să ajungă de la anus la uretră, având în vedere cât de mică este distanța dintre ele.

În mod normal, o infecție se tratează prin administrarea de antibiotice, în urma efectuării unei uroculturi. Aceasta dezvăluie la care antibiotice sunt sensibile bacteriile care au provocat infecția. În prezent însă, problema bacteriilor rezistente la antibiotice este una foarte serioasă, ceea ce înseamnă că trebuie să ne luăm mult mai multe măsuri de prevenție pentru a evita infectarea și administrarea îndelungată de antibiotice.

Există mai multe metode de a preveni infecția urinară, însă cea mai importantă este igiena intimă. Iată câteva reguli de la care nu trebuie să te abați dacă vrei să ai un tract urinar sănătos:

-igiena se face întotdeauna dinspre vagin înspre anus. În caz contrar, toate bacteriile din zona anusului ajung înspre vagin și uretră, riscând apariția infectiilor urinare și vaginale. În cazul celei din urmă afecțiuni, igiena vaginului cu ajutorul unor dispozitive speciale, procedură recomandată numai de medicul ginecolog, este foarte importantă.

Multi-Gyn Douche-combipack x 10 tablete efervescente 58,80 Lei

Pe vavianpharma.ro, am descoperit un irigator vaginal care te poate ajuta în menținerea unei igiene impecabile în această zonă.  Este vorba despre Multi-Gyn Douche-combipack, care vine la pachet și cu 10 tablete efervescente. Este un irigator vaginal prevăzut cu o canulă cu valvă și un recipient cu gât flexibil.

Este ideal pentru igiena vaginală, ajutându-te astfel să previi și infecțiile vaginale.


-nu face băi foarte lungi, pentru că apa în care te relaxezi poate să fie contaminată cu bacterii, iar șederea prelungită în ea poate să conducă la instalarea infecțiilor urinare.
-nu purta lenjerie sintetică, deoarece aceasta face ca zona intimă să nu fie suficient de aerisită, creând un mediu perfect pentru bacterii. Totodată, nu purta lenjerie tanga, deoarece aceasta facilitează „migrarea” bacteriilor dinspre anus înspre uretră.
-pentru a spăla zona intimă, nu folosi produse de igienă intimă parfumate, ci mai degrabă săpunuri fără parfum și fără coloranți;
-ai grijă ca în timpul menstruației să schimbi suficient de des absorbantul și să eviți folosirea tampoanelor interne dacă știi că ești predispusă la infecții urinare;
-după o partidă de sex, încearcă întotdeauna să urinezi, pentru a elimina bacteriile din tractul urinar. Uretra se irită din cauza actului sexual, iar bacteriile pot fi transmise de partenerul tău, așa că trebuie să aveți amândoi o igienă intimă de nota 10. 

Numai urmând aceste sfaturi practice poți preveni infecțiile urinare, așa că nu te abate de la ele! Iată și câteva recomandări de la medici pentru preveni infecțiile urinare!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!