Cum să scapi de durerea de spate într-un minut

Cum să scapi de durerea de spate într-un minut

Redactor Alexa Galgau

Durerea de spate este un simptom atât de comun în ziua de azi, încât nu o mai băgăm de seamă decât atunci când devine foarte puternică. Pentru că cele mai multe meserii implică statul la birou timp de 8-9 ore pe zi, iar în rest nu suntem foarte activi, spatele nostru este cel care suferă cel mai mult din cauza sedentarismului. Oameni tot mai tineri suferă de dureri de spate, iar problema continuă să se agraveze pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Există mai multe metode prin care poți scăpa de durerea de spate, însă majoritatea nu ne rezolvă simptomele imediat. Din fericire, a fost descoperită o metodă care te scapă de durere în doar un minut. Află despre ce e vorba!

Scapă de durerea de spate într-un minut

Durerea de spate este unul dintre motivele principale pentru care oamenii ajung la medicul ortoped. Din păcate, problema este greu de rezolvat în condițiile în care nu putem să renunțăm la meseria noastră și să ne alegem una care implică mai multă mișcare.

O metodă simplă prin care poți ameliora durerea de spate este postura corectă la birou, în fața calculatorului. Iată AICI instrucțiunile video complete!

Însă există și o cale prin care simptomele neplăcute pot dispărea în mai puțin de un minut. Principiul pe care se bazează această metodă: trupul nostru este format din trei piloni principali care trebuie să fie aliniați corect pentru a evita durerea de spate. Cei trei piloni sunt abdomenul, mușchii fesieri și partea superioară a spatelui, împreună cu umerii.

Metoda de un minut constă în alinierea acestor trei secțiuni ale corpului, în doar câțiva pași simpli:

1. Stai în picioare, cu tălpile depărtate la 20-30 cm și cu privirea înainte.

2. Inspiră, apoi, când expiri, trage buricul înspre interior, încordând mușchii abdominali, ca și cum ai încerca să îl faci să atingă coloana.

3. Apoi, activează-ți mușchii fesieri prin încordarea lor cât mai puternică. Adu coccisul (osul șezutului) înspre interior cât mai mult, pentru a detensiona coloana.

4. Cât timp ești în această poziție, trage umerii în spate, apoi în jos.

Această poziție ți se va părea extrem de incomodă și chiar puțin dureroasă, dar acesta este semnul că funcționează. Corectarea posturii este foarte dificilă, pentru că suntem deja prea obișnuiți cu cea incorectă, care a produs deformări la nivelul coloanei. De multe ori, exercițiile pentru întărirea spatelui sunt executate greșit, ceea ce agravează simptomele.

Specialiștii spun că metoda descrisă mai sus trebuie efectuată de mai multe ori pe zi, până când corpul își recapătă postura corectă. De altfel, vei observa că întregul tău corp va începe să funcționeze mai bine dacă faci acest mic exercițiu de cât mai multe ori pe zi. Vei simți inclusiv cum respiri mai ușor și mai profund. O veste și mai bună este că o astfel de postură corectată poate să ducă inclusiv la scăderea în greutate. Atunci când corpul stă într-o poziție incorectă și incomodă, este automat produs hormonul cortizol, care mai departe contribuie la îngrășare.

Alături de soluția de un minut de mai sus, specialiștii mai recomandă două exerciții simple pe care să le faci când ai timp pentru a scăpa de durerea de spate:

1. Stai în picioare, cu tălpile depărtate la 20-30 cm și cu brațele îndoite în lateral (ca un robot). Apleacă-te din șolduri, astfel încât corpul să fie îndoit la 45 de grade, apoi, foarte încet, încearcă să te ridici în poziție verticală, folosind mușchii fesieri. Este un exercițiu foarte greu, dar care va face minuni pentru spatele tău.

2. Stai pe burtă cu brațele întinse în lateral și cu fața îndreptată spre podea. Foarte încet, ridică brațele și trunchiul, astfel încât să încordezi toți mușchii spatelui.

Dacă repeți aceste exerciții zi de zi și aplici setul de mișcări care te scapă de durerea de spate într-un minut, vei observa îmbunătățiri nu doar în ceea ce privește simptomele neplăcute, ci și în postură!

Citește mai multe despre cum să scapi de cocoașă și să ai o postură corectă!

Articolul urmator
Ce sunt insectele comestibile și cum pot înlocui carnea
Ce sunt insectele comestibile și cum pot înlocui carnea
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.