Cum poti trata raul de masina la copii

Cum poti trata raul de masina la copii

Mihaela Dobre, redactor Divahair.ro

Raul de masina apare destul de frecvent la copii, mai ales inainte de 2-3 ani. Principala explicatie este ca centrul echilibrului (localizat la nivelul urechii copilului) este imatur si, prin urmare, starea de rau se instaleaza cu usurinta, aparand greata sau varsaturile.

Raul de masona la copii

La ce varsta apare raul de masina?

Raul de miscare apare mai ales intre 2 si 12 ani. Pana la 3 ani, aproape toti copiii au rau de masina, apoi odata cu maturarea centrului echilibrului, unii dintre cei care au prezentat rau de masina pot sa nu mai prezinte deloc.

Care sunt cele mai frecvente simptome ale raului de miscare la copii?

Varsaturile sunt cele mai frecvente simptome ale bebelusilor.

La copii mai pot aparea si transpiratii reci, ameteli, stare generala alterata.

Trucuri prin care copilul poate fi ajutat sa evite raul de masina sau de miscare:

- pune copilul sa respire adanc pe gura de cateva ori;

- lasa copilul sa stea cat mai pe mijlocul banchetei din spate, astfel incat sa poata vizualiza atat partile laterale ale masinii, cat si in fata, in aceeasi masura;

- evitarea cititului in masina sau privitul la desene animate ori fixarea privirii pe alte lucruri "statice" care ar putea induce in eroare relatia ureche-ochi si transmite semnale gresite creierului;

- arata-i un punct fix, indepartat in fata si pune-l sa se uite la el timp de cateva minute;

- evita mirosurile puternice in interiorul masinii pentru ca agraveaza starea;

- faceti opriri cat mai dese, pentru ca micutul sa poata respira aer curat si sa ia o pauza de la aceasta stare;

- distrage-i atentia, dar nu prin activitati care sa ii angajeze ochii ca jocuri video, desenat sau citit, ci prin conversatii, jocuri de cuvinte sau muzica;

- ia cu tine pachete de gheata sau elemente speciale care se baga la congelator si se pun in lada frigorifica - inveleste unul intr-un prosop si pune-l la ceafa copilului, ajuta la indepartarea starii de greata.

- da-i sa rontaie ceva pe drum - aceasta activitate reduce simptomele raului de masina;

- FOLOSESTE NAUZYL

Foloseste NAUZYL: un supliment alimentar natural, care are rolul de a ameliora starile de greata si voma. Este un produs cu multivitamine din gama B (B1, B6, B12), citrat de sodiu si citrat de potasiu. Fiecare compus in parte actioneaza diferit. De exemplu, citratul de sodiu si de magneziu actoneaza impreuna pentru mentinerea pH-ului stomacal, reducand aciditatea gastrica. Vitamina B1 contribuie la functionarea normala a sistemului nervos central si al celui periferic, a aparatului digestiv si al glandelor endocrine. Vitamina B6 reduce episoadele severe de greata, precum si starile usoare de voma, in timp ce vitamina B12 stimuleaza formarea celulelor rosii din sange. Tot vitamina B12 ajuta la dezvoltarea sanatoasa a creierului copilului.

NAUZYL isi face efectul in 5 secunde, in plus are cu gust foarte placut pe care copiii in indragesc!

Cum se administreaza Nauzyl:

O singura cutie de Nauzyl contine 20 de comprimate orosolubile. Doza zilnica recomandata este de 1-2 comprimate pe zi, in functie de severitatea starilor de greata si voma. In cazul in care, pe parcursul zilei, se intampla sa mai apara un nou episod de greata, doza se poate mari pana la 3 pastile, insa nu mai mult.

Comprimatele nu se inghit, ci trebuie lasate sa se dizolve pe limba, fara a fi mestecate. 

Ceea ce mai trebuie sa stii despre Nauzyl, este ca, datorita faptului ca nu este un medicament, nu trateaza cauza starilor de greata sau voma, ci doar le amelioreaza. De asemenea, Nauzyl nu determina reactiile adverse caracteristice medicamentelor si astfel este sigur pentru administrare la copiii peste 3 ani.

De unde poti cumpara Nauzyl:

Nauzyl este disponibil in farmaciile SensiBlu, Dona, Belladonna, HelpNet, Centrofarm si Catena si in farmaciile independente.

Articolul urmator
Cum să spălăm corect fructele și legumele ca să nu ne îmbolnăvim
Cum să spălăm corect fructele și legumele ca să nu ne îmbolnăvim
Câte persoane îți vor răul?
Incepe quiz
Câte persoane îți vor răul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.