Cum sa iti intaresti oasele si sa previi osteoporoza

Cum sa iti intaresti oasele si sa previi osteoporoza

Redactor Divahair.ro

Aproape 90% din masa osoasa a unui adult se formeaza in copilarie. Se spune chiar ca preventia osteoporozei (boala degenerativa a sistemului osos, care afecteaza persoanele de peste 50 ani) incepe din copilarie. De aceea, doza zilnica necesara de calciu pentru copii si adolescenti este mai mare, iar asigurarea unui aport corespunzator de calciu este vitala pentru adultii de toate varstele. Se stie ca masa osoasa de varf, pe care o atingem la 28 ani, este un factor major in determinarea riscului de deteriorare a tesutului osos si de fracturi in etapele urmatoare ale vietii. Atat femeile, cat si barbatii pierd din masa osoasa de-a lungul vietii, insa, dupa menopauza, la femei se produse o scadere mai rapida a masei osoase, ca urmare a reducerii nivelului de estrogen. Acest efect le expune unui risc mai mare de fracturi decat in cazul barbatilor.

Iata cateva sfaturi utile pentru a preveni degradarea sistemului osos si pentru a consolida rezistenta oaselor tale, combatand, astfel, una dintre cele mai temute boli: osteoporoza.

Calciul intareste oasele!

Stii cum se formeaza oasele? Atunci cand organismul alcatuieste un nou tesut osos, secreta, in primul rand, un strat de colagen, cu rol de incadrare. Apoi, mici cristale de calciu care circula in sange se lipesc de aceasta rama de colagen, niveland-o si oferindu-i un aspect uniform.

Calciul este vital pentru un organism sanatos: ajuta la buna functionare a muschilor, la trimiterea impulsilor nervosi si la vindecarea cicatricelor si a zgarieturilor. Fiecare celula are nevoie de calciu, iar, atunci cand organismul tau nu isi poate revendica aportul necesar din alimentatie, transforma structura ta osoasa in furnizor. Acest lucru slabeste oasele, de aceea este foarte important sa apelezi la nutrienti bogati in calciu si la suplimente alimentare.


Osteocare, numarul 1 in Marea Britanie printre suplimentele de calciu, a fost creat de catre renumiti doctori si farmacisti pentru a oferi o formula echilibrata, care ajuta la mentinerea sanatatii scheletului uman.

Osteocare ofera actiunea sinergica a calciu- magneziu- zinc si vitamina D3, nutrienti importanti si esentiali pentru rezistenta oaselor si a dintilor, dar contribuie si la buna functionarea a inimii, sistemului muscular si nervos.


Osteocare este disponibil sub forma de comprimate, sirop si tablete efervescente.

Osteocare se gaseste in farmacia online Vavian Pharma.

Supliment alimentar Osteocare

Osteocare sirop - este special conceput pentru copii sau persoane care au dificultati in deglutitie, are aroma naturala de portocala, nu contine zahar si are un gust delicios!

Osteocare FIZZ - tablete efervescente - este ideal pentru persoanele care au dificultati in deglutitie. Un comprimat se dizolva intr-un pahar cu apa pentru a obtine o bautura excelenta cu gust natural de portocala.

Rolul vitaminei D

Calciul nu poate fi asimilat in absenta vitaminei D, pe care o poti dobandi din alimentatie sau din lumina solara. Pentru ca nu multe alimente contin vitamina D, aceasta este adaugata in lapte, iaurt si cereal, pentru a ajuta organismul adult sa atinga doza zilnica recomandata, de 600 de unitati. De asemenea, incearca sa profiti de zilele cu soare si sa petreci o jumatate de ora in aer liber.

Miscarea si oasele: ce sa incerci si ce sa eviti

Principalele tipuri de activitati fizice cu efecte benefice pentru oase sunt jogging-ul, sariturile si dansul. Acestea intaresc muschii si determina oasele sa actioneze impotriva gravitatiei, ceea ce le ajuta sa formeze noi tesuturi osoase.

Pe de alta parte, inotul si mersul cu bicicleta, recomandate pentru inima si alti muschi, nu aduc beneficii considerabile oaselor. Apa dimuneaza efectul gravitatiei, iar oasele nu sunt stimulate. La fel stau lucrurile si cu mersul pe bicicleta.  Nu renunta la aceste sporturi daca iti fac placere, insa asigura-te ca introduci in ritualul tau si cateva tipuri de miscare care actioneaza asupra sistemului osos.

Studiile arata ca niciodata nu este prea tarziu sa ne gandim la sanatatea oaselor noastre. Incepe si tu acum, optand pentru o nutritie corespunzatoare, suplimente alimentare pe baza de calciu, magneziu si vitamina D si doza de miscare.

Articolul urmator
Alimente bogate în acid hialuronic: motive să le incluzi în alimentație
Alimente bogate în acid hialuronic: motive să le incluzi în alimentație
Stii sa previi caderea masiva a parului?
Incepe quiz
Stii sa previi caderea masiva a parului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.