Cuperoza - cauze, remedii și sfaturi

Cuperoza - cauze, remedii și sfaturi
Lorena Teacă
Miercuri, 07.11.2018

Aproape jumătate dintre femeile din România se confruntă cu o problemă comună a tenului: cuperoza. Această afecțiune se manifestă prin înroșirea pielii, irirații și prin sensibilitate excesivă. Cuperoza este, din păcate, o condiție a tenului care nu poate fi tratată complet, dar care poate fi ameliorată. Aflăm împreună care sunt cauzele acesteia și cum poate fi ținută sub control.

Cauzele cuperozei

Cuperoza, sau boala obrajilor roșii este o afecțiune a țesutului cutanat des întâlnită. Acneea roșie este o boală cronică ale căror simptome nu sunt constante, ele putând să apară și să dispară în funcție de mai mulți factori. Cuperoza reprezintă înroșirea tranzitorie a anumitor zone ale feței (nas, frunte dar în special obrajii) și au drept cauză dilatările capilarelor sanguine. Este frecvent întâlnită în cazul persoanelor cu tenul deschis.

Roșeața cuperozică este influențată de mai mulțti factori. De exemplu, spălarea feței cu apă de la robinet, care de multe ori este foarte dură sau prea fierbinte poate duce la înroșirea intensă a pielii. În plus, persoanele mai predispuse la apariția cuperozei sunt femeile care au trecut de 30 de ani. Tutunul, poluarea, alcoolul sau alimentele picante dar și expunerea la soare sau stresul sunt printre cei mai importanți factori care determină agravarea cuperozei. Important de menționat este că aceasta nu este contagioasă.

Boala obrajilor roșii nu este o afecțiune care se poate trata complet, dar poate fi ținută sub control folosind câteva remedii și aplicând sfaturi eficiente.

Femeie care se ține cu mâinile de nas

Remedii și sfaturi

Cu toate că există numeroase creme și loțiuni dedicate îngrijirii tenului cuperozic, tratamentele naturiste reprezintă o alternativă mai puțin nocivă pentru sănătate. Iată cum poți ameliora simptomele manifestării cuperozei, cu remedii la îndemână pe care le poți face acasă:

-Aplicarea uleiului de cocos poate fi un tratament-minune pentru tenul afectat de acneea roșie. Acesta functionează precum o loțiune calmantă și se poate utiliza dupa folosirea loțiunii tonice pentru demachiere. Alege un ulei de cocos virgin pe care îl poți achiziționa de pe pravalia-naturista.ro.

-Uleiul de jojoba este și el un remediu eficient pentru combaterea semnelor cuperozei. Proprietățile sale antibiotice reprezintă principalul argument pentru care să îl folosești pentru a ameliora boala obrajilor roșii. Aplică pe ten în strat subțire și clătește după un sfert de oră.

-Pentru a ameliora roșeața pielii poți aplica pe zonele cu probleme comprese cu mușețel. Fierbe în apă florile de mușețel și înmoaie mai apoi dischete demachiante pe care aplică-le pe întreaga suprafață afectată de cuperoză. Lasă-le să acționeze pentru 10 minute. Pentru eficiență sporită, aplică aceste comprese în fiecare seară.

-Încearcă și masca din banane și miere, care are prorietăți hidratante și calmante. Pentru a o pregăti ai nevoie de o banană bine coaptă zbrobită și de o linguriță de miere raw. Amestecă aceste două ingrediente până ce rezultă o pastă. Aplică crema obținută pe zonele afectate de cuperoză și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Mai apoi, clătește folosind apă filtrată, la temperatura camerei.

Vezi si
Sindromul Skeeter: cauze, simptome și remedii
Sindromul Skeeter: cauze, simptome și remedii
Raluca Margean | Miercuri, 07.11.2018
Urina verde: cauze și tratament
Urina verde: cauze și tratament
Raluca Margean | Miercuri, 07.11.2018
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
Raluca Margean | Miercuri, 07.11.2018
Articolul urmator »
Limba încărcată: cauze, simptome și tratament
Limba încărcată: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Duminică, 13.10.2024
Incepe quiz
Cât de înțeleaptă ești?
Cât de înțeleaptă ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Hipopion: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Sâmbătă, 13.04.2024
Prolactina mărită: cauze și recomandări
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe