De ce să nu te epilezi pe picioare când îți faci pedichiura

De ce să nu te epilezi pe picioare când îți faci pedichiura

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Pedichiura este, de cele mai multe ori, precedată de epilarea pe picioare. Atunci când ne facem pedichiura la salon, obișnuim să ne epilăm înainte, pentru a avea un aspect îngrijit. Deși ni se pare perfect normal să fim îngrijite înainte de a ne face unghiile, se pare că acest gest poate să ne pună în pericol sănătatea.

Potrivit medicului dermatolog Lauren Ploch, epilarea înainte de pedichiură poate duce la apariția unei infecții. Ești curioasă cum este posibil acest lucru? Află mai jos!

femeie care isi face pedichiura

Iată de ce să nu te epilezi pe picioare când îți faci pedichiura!

Atunci când te epilezi pe picioare, apar niște microfisuri (mici tăieturi) în piele, care cresc riscul de infecție după pedichiură. Dacă bacteriile, fungii și virusurile ajung pe uneltele de pechiură curățate necorespunzător și care nu sunt dezinfectate, acestea pot să se strecoare la fel de ușor și pe pielea abia epilată și să intre în organism prin tăieturi. Acest lucru duce mai departe la apariția infecțiilor.

Cel mai rău scenariu este să îți apară o infecție bacteriană, așa cum este și cea cauzată de stafilococul auriu. Dacă nu este tratată cu antibiotice, această infecție pătrunde adânc în piele și ajunge în sânge, favorizând apariția mai multor probleme de sănătate.

Totuși, trebuie să știi că majoritatea infecțiilor legate de spa și saloane se pot vindeca ușor dacă sunt tratate din timp. Așadar, nu este cazul să te îngrijorezi atunci când observi simptomele timpurii ale infecției, ci să mergi la medic cât mai repede.

femeie care isi face pedichiura la salon

Partea înspăimântăroare este faptul că niciodată nu vei ști dacă instrumentele de la salonul la care mergi sunt curățate corespunzător sau nu. Deși unghiera poate părea destul de curată, aceasta poate să fie plină de bacterii, fungi și virusuri.

Pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol, doctorul Ploch recomandă să te epilezi abia după ce îți faci pedichiura. De asemenea, este bine să stai departe de spa și salon dacă ai vreo rană sau o altă afecțiune a pielii picioarelor sau a tălpilor.

Înainte de a-ți face pedichiura, trebuie să aștepți până când pielea picioarelor se vindecă complet (1-3 săptămâni) sau să îți faci pedichiura acasă. Ține cont de aceste sfaturi și ai grijă de sănătatea ta!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Hemoglobina eritrocitară medie: ce este și când trebuie să o testezi
Hemoglobina eritrocitară medie: ce este și când trebuie să o testezi
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.