Diva a testat ședințele de osteopatie. Află totul despre această procedură

Diva a testat ședințele de osteopatie. Află totul despre această procedură
Bianca Elena
Miercuri, 09.03.2022

Odată cu izbucnirea pandemiei am conștientizat un lucru pe care îl știam încă de dinainte, dar acum m-a lovit din plin: îmi petrec foarte mult timp stând jos, la birou, pe canapea, în pat, nici nu mai contează...ideea este o parte foarte mare din zi o petrec stând. Dat fiind faptul că vreme de doi ani am lucrat strict de acasă, lipsa de activitate și-a pus rapid amprenta asupra corpului meu, iar durerile de oase au început rapid să apară. Am încercat să fac schimbări în rutina și de mai bine de un an m-am apucat intens de fitness, dar durerile de oase încă persistă, semn că "răul" făcut nu se repară doar prin exerciții fizice. Ei bine, chiar vizita la Clinica Eliade, la Robert Savin, de specialitate osteopat, mi-a clarificat multe nelămuriri.

Recunosc, toată viața am făcut sport - balet de performanță timp de 9 ani, clase de yoga, pilates, atletism și acum fitness. Însă de fiecare dată am avut întreruperi bruște și pauze relativ măricele între activități. Nu știu de ce, dacă stau acum să mă uit în urmă, dar nici nu mai contează. M-am considerat mereu o persoană activă și cu o structură musculară foarte bună, însă oaselor nu le-am acordat foarte multă atenție.

Ședința de osteopatie din cadrul Clinicii Eliade m-a surprins plăcut. Robert Savin, osteopatul, este o prezență extraordinar de prietenoasă și răbdătoare. Am discutat puțin despre istoricul meu sportiv, despre ce fac în prezent pentru a mă menține în formă și despre ce aș putea face mai bine. Pentru mine, problema principală a constat în clasica durere de genunchi, însă osteopatia ne ajută să localizăm fiecare tensiune sau potențială problemă din corp, investigând în amănunt mușchii, articulațiile, nervii și circulația.

pacient la sedinta de osteopatie

Osteopatia are o filosofie tare simpatică: atunci când corpul este în echilibru, el se vindecă continuu. Atunci când este scos din echilibru, însă, pot apărea diverse patologii, iar aici intervine rolul osteopatului, care ne va ajuta să regăsim echilibrul pierdut. Fiecare pacient va fi evaluat individual, tratamentul fiind adaptat la fiecare în parte. Sunt utilizate tehnici precum mobilizarea țesuturilor moi, manipularea articulațiilor, rearticularea ș.a.m.d. Vizita la osteopat este extraordinară nu doar prin prisma faptului că putem ajunge să tratăm probleme pe care deja le avem, ci și prin faptul că osteopatul poate depista o potențială dezvoltare de noi probleme și le poate împiedica să apară.

Având o pregătire riguroasă în domeniu, osteopații au abilitatea de a identifica orice fel de leziune (fie moderate sau grave) și de a recomanda investigații mai ample, în situația în care se cere acest lucru. Numărul de ședințe depinde bineînțeles de fiecare pacient în parte și de problema fiecăruia. Este important să purtați haine lejere, deoarece osteopatul va exercita o serie de mișcări cu corpul vostru și este esențială mobilitatea. Activitățile rezultate în urma ședințelor de osteopatie nu vor fi afectate în niciun fel, însă este recomandată evitarea efortului fizic în zilele cu pricina.

Aș recomanda tuturor măcar o evaluare la osteopat, pentru a înțelege cam care sunt problemele cu care se confruntă corpul și ce se poate face pentru ameliorarea lor. Ați fi surprinși, însă uneori descoperim lucruri de care nu suntem absolut deloc conștienți și știm cu toții: prevenția este de un milion de ori mai bună decât tratamentul!

Mai multe despre această procedură direct de la specialist! 

Vezi si
Chisturile Tarlov: cauze, simptome și tratament
Chisturile Tarlov: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Miercuri, 09.03.2022
Displazie col uterin: cauze, simptome și tratament
Displazie col uterin: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Miercuri, 09.03.2022
Articolul urmator »
Terapia fotodinamică: ce este și când este recomandată
Terapia fotodinamică: ce este și când este recomandată
Raluca Margean | Miercuri, 17.07.2024
Incepe quiz
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Scorul Roma: ce este și de ce este important
Raluca Margean | Duminică, 14.04.2024
Rutin: beneficii și contraindicații
Raluca Margean | Miercuri, 31.07.2024

Ne găsești pe