Drojdia de bere- medicamentul minune

Cuprins
- 1. Imbunatateste digestia
- 2. Calmeaza simptomele unui colon iritabil
- 3. Lupta impotriva stresului
- 4. Secretul unei pieli frumoase
- 5. Un aliat de nadejde impotriva caderii parului
- 6. Fortifica unghiile
Ingredient esential pentru aluaturile dospite, drojdia de bere este nelipsita din bucataria oricarei gospodine, insa putine dintre noi stim ca aceasta are multiple proprietati benefice pentru mentinerea sanatatii organismului nostru. Astfel, drojdia de bere contine vitamine esentiale pentru functionarea corecta a corpului (precum cele din complexele B,D,H SI E), aminoacizi, saruri minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu), glucide si lipide, dar ea este, totodata, si un excelent adjuvant in tratarea diverselor tipuri de afectiuni.
1. Imbunatateste digestia
Daca faci parte din categoria celor care sufera adesea de constipatie, balonari sau ai un tranzit intestinal mai lenes, drojdia de bere te poate ajuta, gratie probioticelor, vitaminelor din complexul B si proteinelor pe care le contine, ce asigura o mai buna functionare a muschilor aparatului digestiv, dar si o actiune mai eficienta a sucurilor gastrice. In plus, in cazul in care flora intestinala este afectata de stres, de o alimentatie incorecta sau de oboseala, drojdia de bere are capacitatea de a restabili echilibrul intestinal.
2. Calmeaza simptomele unui colon iritabil
Balonari, dureri abdominale, alternanta dintre episoadele de diaree si cele de constipatie, toate acestea sunt semne evidente ale unui colon iritabil, simptome pe care care drojdia de bere le poate calma sau indeparta daca este consumata constant, in cadrul unor cure recurente, necesare in special daca aceasta afectiune este una cronica.
3. Lupta impotriva stresului
Intrucat vitaminele din grupa B au un rol foarte important in diminuarea stresului si a efectelor acestuia asupra organismului, ele fiind principalul scut de protectie al nervilor, drojdia de bere, bogata in acest complex de vitamine, este indicata in cazul in care te simti coplesita de presiunile exterioare si simti ca organismul tau cedeaza in fata stresului zilnic. Totodata, pentru o actiune mai complexa si mai eficienta, iti recomandam sa consumi si magneziu marin, intrucat cercetatorii au ajuns la concluzia ca o carenta de magneziu duce la scaderea rezistentei la stres.
4. Secretul unei pieli frumoase
Drojdia de bere este foarte utila pentru purificarea si improspatarea tenului, fie ca acesta este gras sau uscat. Daca ai un ten gras si doresti sa scapi de acest incovenient, incearca urmatoarea reteta: amesteca un plic de drojdie de bere cu putina apa calduta, pana ce obtii o pasta omogena, pe care o lasi sa se odihneasca timp de 30 de minute, inainte de a o aplica pe fata. Dupa 20 de minute de la aplicare, clateste-te cu apa calduta si repeta tratamentul pentru a obtine efectele dorite. In cazul in care, din contra, ai un ten uscat, amesteca intr-un vas mic un plic de drojdie de bere cu apa calduta, pana obtii o pasta omogena, iar in alt vas bate un galbenus de ou cu o lingura de ulei de germeni de grau. Amesteca cele doua compozitii si aplica-le pe fata timp de 15 minute, dupa care clateste-te cu apa calduta. Totodata, studii recente au aratat ca drojdia de bere este foarte eficienta si impotriva acneei, tocmai datorita proprietatilor ei antibacteriene si purificatoare.
5. Un aliat de nadejde impotriva caderii parului
Stresul, alimentatia deficitara in vitaminele din complexul B si H, dar si oboseala, conduc la caderea parului, situatie alarmanta pentru majoritatea femeilor, care isi vad podoaba capilara pierzandu-si din stralucire si volum si devenind tot mai sensibila la actiunea factorilor externi. Drojdia de bere contine acele vitamine de care ai nevoie pentru ca parul tau sa aiba un aspect fermecator, de aceea noi iti sugeram sa incerci o cura cu drojdie de bere timp de 2 luni, putand sa o repeti ori de cate ori simti nevoia in cursul anului. O poti aplica direct pe par, sub forma de masca, reteta fiind una foarte simpla: amesteca jumatate de plic de drojdie cu 2-3 linguri de apa calduta si lasa pasta sa se odihneasca 30 de minute, dupa care o aplici la radacini, masandu-ti delicat scalpul cu varful degetelor. Dupa 30 de minute de la aplicarea mastii, clateste-ti parul cu apa calda si efectele vor fi uimitoare.
6. Fortifica unghiile
Ca si in cazul parului, unghiile au nevoie de vitamina B si minerale, ce se gasesc din abundenta in drojdia de bere. Aceasta are capacitatea de a le fortifica si de a le conferi un aspect sanatos. Introdu acest aliment in dieta ta si vei observa imbunatatiri considerabile si in acest sens!
Drojdia de bere are efecte benefice si asupra sistemului cardiovascular, imunitar si nervos, aceasta ajutand la imbunatatirea functiilor inimii, la scaderea nivelului colesterolului din sange, la indepartarea tulburarilor psihice (anxietate, depresie), la regenerarea celulelor, dar si la combaterea anemiei sau a problemelor de dezvoltare. Asadar, daca vrei sa ai un corp cat mai sanatos, nu ezita sa incerci curele cu drojdie bere, care te vor ajuta sa iti recapeti vitalitatea si sa previi sau chiar sa scapi de cele mai frecvente afectiuni.
Tu pentru ce folosesti drojdia de bere?


