Metode naturale de a elimina paraziții intestinali

Metode naturale de a elimina paraziții intestinali

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Caracteristica definitorie a unui parazit este că se hrănește și trăiește de pe urma altui organism. Astfel, organismul gazdă este supus unei suprasolicitări, fiind nevoit să mai susțină încă o viață, și manifestă o serie multiplă de simptome de la simple probleme digestive la oboseală cronică, probleme de concentrare și chiar deces. Deși pare foarte simplu modul de acțiune al paraziților, surprinzătoare sunt situațiile în care o infestare parazitară rămâne nedepistată. În foarte multe cazuri, un parazit poate trăi în corpul uman fără a genera vreun simptom, iar în alte cazuri, persoanele care sunt bolnave constant nu sunt conștiente că sursa problemei poate fi un parazit intestinal.

corp uman cu simptomele parazitilor

Paraziții sunt de diverse forme și dimensiuni, iar sursele de infestare și simptomele diferă în funcție de tipologia lor. Iată cei mai răspândiți paraziți și care sunt soluțiile naturale pentru eliminarea acestora:

Limbricii

limbrici

Sunt cei mai răspândiți paraziți ce pătrund în corpul uman prin intermediul legumelor și fructelor nespălate. Aceștia se dezvoltă în mare parte în intestinul subțire, putând să migreze în tot restul corpului. Principalele simptome la infestarea cu limbrici sunt febra, durerile abdominale, diareea, voma și accesele de tuse puternică. Netratați, limbricii pot produce boli ca apendicita, icter mecanic, pancreatită acută, deficit de creștere la copii, deficit de vitaminele A și D.

Principalele plante care au acțiune antihelmintică și luptă împotriva viermilor paraziți sunt:

  • Semințele de dovleac, care paralizează limbricii;
  • Usturoiul, cuișoarele, menta și piperul negru au acțiune vermicidă și omoară limbricii;
  • Pelinul negru și salvia, care contribuie la eliminarea acestora din corp.

Oxiurii

oxiuri

Sunt prezenți mai ales în infestările la copii (grădinițe și școli), contaminarea având loc prin înghițirea ouălor de parazit. Simptomele cele mai des prezente la infecția cu oxiurii sunt mâncărimile perianale, pruritul anal și un somn neliniștit. Dacă parazitul migrează în corp, poate duce la boli precum sunt infecțiile tractului urinar: cistită sau pielonefrită, infecții peritoneale: vaginită sau endometrioză; scăderea drastică în greutate; abcese perianale dureroase; ulcerații ale intestinelor.

Ca tratament se recomandă:

  • Usturoiul, cuișoarele, grapefruitul, piperul negru și salvia, care omoară oxiurii;
  • Gențiana, pelinul negru, schinduful și feniculul ajută la eliminarea lor.

Tenia

tenie

Este unul dintre cei mai periculoși paraziți, ajunge în corpul uman prin consumul de carne infestată. Netratată, tenia poate ajunge la o dimensiune de 10m și rezistă în corp până la 20 ani. Infestarea cu tenie poate cauza dureri abdominale severe, stări de vomă și greață, oboseală însoțită de amețeli și dificultăți de somn și chiar convulsii. Larvele de tenie sunt cele mai periculoase. Netratate, acestea pot să migreze spre creier sau alte organe, unde formează ghemuri ce pot duce la crize de epilepsie, meningită și chiar demență.

Tratamentele naturale pentru eliminarea teniei includ:

  • Semințele de dovleac care paralizează tenia;
  • Piperul negru, menta și salvia care o omoară;
  • Pelinul negru cu acțiune vermicidă.

Toxocara

toxacara

Contractată prin ingestia de sol contaminat cu ouă embrionate, provenite din fecalele animalului gazdă: pisici și îndeosebi câini. Boala prezintă un debut acut manifestat prin: febră, anorexie și scădere ponderală. În stadiul doi, parazitul poate ajunge la organe, atacând și necrozând ficatul, ducând la convulsii și encefalite în atacul la creier și chiar tumori oculare.

Principalele plante care elimină și omoară toxocara sunt:

  • Usturoiul, menta, salvia, piperul negru și pelinul negru.

Trichina

trichina

Parazitul cu rata de mortalitate cea mai ridicată, ajunge în corpul uman din carnea infestată negătită corespunzător. Debutează cu dureri de stomac, colică, diaree, greaţă, vomitat şi febră, iar după ce larvele migrează din tractul intestinal în fluxul sanguin şi ajunge în muşchi, bolnavul simte friguri, dureri de cap, umflarea feţei sau a membrelor, conjunctivită și hipotensiune arterială, ajungând chiar la afecțiuni ale sistemului cardiovascular și nervos: hemipareze, tahicardie, infarct miocardic, convulsii și chiar deces.

Soluțiile naturale pentru eliminarea și omorârea trichinei sunt:

  • Salvie și piper datorită acțiunii vermicide;
  • Gențiană, pelin negru și fenicul, care elimină parazitul.

Giardia

giardia

Este una dintre cele mai răspândite infecții parazitare asociată cu condiții de igienă deficitare și o calitate foarte slabă a apei de băut. Boala se poate manifesta prin diferite simptome: dominanță de diaree, crampe abdominale, eliminarea de materii fecale și gaze urât mirositoare, vomă intermitentă, disconfort epigastric, oboseală excesivă, anorexie. În cazul în care infecția nu e tratată, boala poate evolua spre diaree cronică, sindromul colonului iritabil, disfuncții biliare, manifestări dermatologice (prurit, urticarie) sau chiar artrită reactivă ori afecțiuni oculare.

Tratamentul natural eficient cuprinde:

  • Cuișoare, piperul negru, menta, usturoiul, grapefruit și salvie pentru acțiunile vermicide;
  • Gențiana, pelinul negru, cimbrul și schinduful pentru eliminarea giardiei.

 Parasites 12 detox forte

Inamicul nr.1 al paraziților este Parasites 12 Detox Forte, cu o formulă originală, 100% naturală, ce conține 12 extracte forte din plante medicinale cu rol antiparazitar. Acționează eficient în eliminarea rapidă a paraziților intestinali și a ouălor acestora. Este un puternic detoxifiant intestinal ce ameliorează senzațiile neplăcute cauzate de prezența paraziților, reface flora intestinală și îmbunătățește producția de anticorpi.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.