Nu Skin

În ce poziţie să dormi ca să nu mai ai arsuri în capul pieptului

Luni, 08.08.2016
de Eugenia Dinescu

Refluxul gastroesofagian este una dintre cele mai comune afecţiuni şi motivul pentru care te confrunţi cu senzaţia de arsură la nivelul stomacului şi esofagului. Fiecare dintre noi poate experimenta la un moment dat arsuri gastrice, însă o doză dintr-un medicament antiacid este de obicei suficientă pentru a calma această senzaţie. În cazul arsurilor cronice, nu doar tratamentul adecvat şi evitarea alimentelor iritante pot avea un impact semnificativ asupra reducerii refluxului gastroesofagian, ci şi poziţia în care dormi.

Dacă şi tu te confrunţi cu arsuri stomacale cronice, află cum poţi evita refluxul gastroesofagian schimbând poziţia în care dormi!

Sucul gastric este bogat în acid clorhidric şi enzime, necesare pentru o digestie eficientă , dar care pot irita mucoasa esofagiană, provocând senzaţia de arsură odată ce ajung la nivelul esofagului. Boala de reflux gastroesofagian apare atunci când sfincterul esofagian se relaxează, provocând refularea conţinutului gastric către partea inferioară a esofagului. 

Dacă obişnuieşti să te trezeşti cu arsuri gastrice încă de la prima oră, poţi reduce şansele refulării sucului gastric încercând să dormi pe partea stângă! Astfel, joncţiunea dintre partea superioară a stomacului şi esofag se va afla deasupra nivelului sucului gastric, ceea ce împiedică refularea sucului gastric către esofag. Adoptând o postură corectă în timpul somnului, şansele ca acidul gastric să fie împins către esofag scad, reducând astfel neplăcuta senzaţie de arsură şi disconfort „în capul pieptului”.

De asemenea, poţi încerca să ridici poziţia saltelei, astfel încât partea superioară a corpului să rămână cu câteva grade mai sus de stomac, sau să schimbi perna obişnuită cu una mai înaltă.  Gravitaţia devine astfel prietena ta, păstrând sucul gastric la un nivel care îţi nu va crea neplăceri, pe tot parcursul nopţii.

Mai mult, o poziţie mai ridicată în zona capului şi toracelui nu te va ajuta doar să reduci frecvenţa arsurilor gastrice, dar va îmbunătăţi şi circulaţia lichidului limfatic. Efectul? Numărul dimineţilor în care te trezeşti cu pleoape „pufoase” va fi, de asemenea, diminuat!

Ştii deja care este cea mai bună poziţie de dormit pentru a evita arsurile stomacale, dar somnul întârzie totuşi să apară? Află care sunt cauzele insomniei şi cum poţi trata această afecţiune!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoide de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!