Ce boli ascund sângerările gingivale

Ce boli ascund sângerările gingivale
Redactor Andreea Baluteanu

Prima dată când vezi sânge în chiuvetă, după ce te speli pe dinţi, te îngrijorezi, dar apoi decizi că nu e vorba de nimic alarmant: cu siguranţă ai apăsat prea tare cu periuţa de dinţi sau e un semn că trebuie să o schimbi. Cu timpul, te obişnuieşti, mai ales că mulţi dintre prietenii tăi îţi mărturisesc că s-au confruntat la rândul lor cu această problemă, iar spuma roşiatică, rezultat al igienei tale dentare, nu ţi se mai pare deloc neobişnuită.

Deşi, într-adevăr, periajul prea dur se numără printre cauzele sângerărilor gingivale (la fel ca fumatul, cariile sau consumul excesiv de dulciuri), sunt şi boli care se fac remarcate prin inflamaţii ale gingiilor. Noi îţi recomandăm să arunci o privire asupra listei concepute de noi: suntem sigure că de acum te vei gândi de două ori înainte de a decide că sângerările tale gingivale nu sunt deloc grave!

Tu te-ai confruntat până acum cu sângerările gingivale? Dacă da, noi te rugăm să nu mai ignori această problemă şi să îţi consulţi de urgenţă medicul stomatolog!

Parodontoza Vezi galeria foto » Diabet Leucemie
Articolul urmator
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Ce secret ascund ochii tăi?
Incepe quiz
Ce secret ascund ochii tăi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.