Stomatologii avertizează: periajul excesiv poate face mai mult rău decât bine

Stomatologii avertizează: periajul excesiv poate face mai mult rău decât bine

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Spălatul pe dinți pare un obicei de igienă personală obișnuit, pe care probabil în faci aproape automat și fără să ții cont de prea mult reguli. În fapt, nu este suficient doar să muți periuța dintr-o parte în alta, ci să ai grijă de câteva aspecte, foarte importante de altfel, pentru sănătatea danturii tale pe termen lung.

Specialiștii avertizează în privința unei metode care poate răni gingiile și suprafața dinților. Periajul dinților este un pas vital în menținerea unei bune sănătăți orale. Cu toate acestea, te-ai gândit că periajul excesiv poate face mai mult rău decât bine?

Conform American Dental Association, stomatologii recomandă ca un periaj normal să nu depășească două minute și să nu fie efectuat de mai mult de două ori pe zi. Unii oameni preferă să se spele rapid pe dinți, de mai multe ori pe parcursul unei zile, pentru a-și împrospăta respirația după ce au mâncat. Un alt obicei este să perieze excesiv, insistând de mai multe ori în același loc. Această metodă este nocivă și îți poate deteriora dinții în timp. 

Citește și: Periuţa de dinţi: cât de des ar trebui să o înlocuieşti

Periajul de mai mult de două ori pe zi și care durează mai mult de două minute poate determina uzura smalțului dinților și sensibilizarea gingiilor. Smalțul este cea mai dură substanță din organismul uman și ajută în lupta împotriva cariilor dentare. Periajul excesiv poate uza acest "scut" și poate duce la apariția cariilor.

Practicarea unei îngrijiri adecvate de igienă orală acasă este importantă pentru menținerea sănătății bucale. Mare grijă și la periuța pe care o folosești. Este recomandat să utilizezi una cu peri moi și de mărime medie, pentru a putea să cureți ușor orice porțiune a dinților. Perii nu trebuie să aibă margini ascuțite sau zimțate. Periuța de dinți cu peri fini este cea mai indicată dacă vrei să previi deteriorarea smalțului.

În funcție de preferințe, poți alege fie periuța de dinți manuală sau cea electrică, ambele s-au dovedit a fi la fel de eficiente în urma studiilor efectuate. Totodată, folosește zilnic apa de gură și ața dentară și nu uita să mergi periodic la medicul dentist pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos mult timp de acum încolo. 

Surse articol: PremierdentalartsDeltadentalins / Berkleyclinic

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Ce tip de barbat te poate face fericita?
Incepe quiz
Ce tip de barbat te poate face fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.