S-a dezbracat in centrul orasului si s-a legat la ochi. Uite motivul surprinzator!

S-a dezbracat in centrul orasului si s-a legat la ochi. Uite motivul surprinzator!

Andreea Gluh, redactor

Nu de putine ori auzim despre persoane cu tulburari de alimentatie, cum ar fi anorexia sau bulimia, care ajung sa isi piarda viata. Bineinteles ca fotomodelele sunt primele care trec prin astfel de situatii, ele fiind obligate sa aiba o greutate sub medie. Cu toate acestea, nu inseamna ca cei care isi duc viata departe de luminile rampei sunt feriti de astfel de boli ingrozitoare, care isi au radacina in psihicul uman si isi croiesc drumul, afectandu-le si sanatatea fizica. Pentru constientizarea acestei maladii, o tanara din Anglia a demarat o campanie mai putin obisnuita.

Iata cum a decis aceasta englezoaica sa lupte impotriva tulburarilor de alimentatie!

Tulburarile de nutritie pot fi eradicate

Piccadilly Circus este o zona din Londra renumita pentru faptul ca este intens circulata. Acesta este locul pe care Jae West, o tanara englezoaica, l-a ales pentru a-si demara campania publica de constientizare a unui flagel care afecteaza din ce in ce mai multe persoane. La baza afectiunii sta, desigur, o tulburare psihica, iar de aici pornesc si problemele fizice si de alimentatie.  

Jae a decis ca metoda de a lupta pentru aceasta cauza sa fie una care sa atraga atentia tuturor, asa ca a ales o cale neconventionala de a-si face mesajul cunoscut: a ramas in lenjerie intima, s-a legat la ochi cu o bandana si s-a inarmat cu cateva markere colorate. Langa ea s-a aflat tot timpul o tabla pe care era scris urmatorul mesaj:  "Ii sustin pe toti cei care s-au confruntat cu o tulburare de nutritie sau cu probleme cauzate de lipsa respectului de sine, asa cum am patit si eu... Pentru a sustine acceptarea propriei persoane asa cum este ea, deseneaza o inimioara pe corpul meu.". 

Tanara marturiseste ca i-a fost greu sa se expuna in acest fel, minutele scurgandu-se foarte greu pentru ea. Totusi, in momentul in care o persoana pe care nu a putut sa o vada, ea fiind legata la ochi, a luat un marker colorat din mana si a inceput sa deseneze o inimioara pe corpul ei, Jae a izbucnit in plans. Dupa acest prim moment emotionat, un altul a fost reprezentat de cel in care un tata i-a explicat copilului sau pentru ce cauza lupta tanara si ca toata lumea ar trebui sa fie implicata in lupta pentru respectarea fiintei umane asa cum este ea.

Iata si videoclipul in care poti vedea, in detaliu, in ce a constat campania tinerei Jae West! 

Asadar, exista o speranta pentru eradicarea tulburarilor de alimentatie. Tot ce trebuie sa facem este sa ii sustinem pe cei suferinzi si sa le ghidam pasii astfel incat sa isi recapete increderea in sine.

Articolul urmator
Ce este rambutan și ce beneficii are?
Ce este rambutan și ce beneficii are?
Cum saruti? Uite ce spune despre tine.
Incepe quiz
Cum saruti? Uite ce spune despre tine.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.