Oamenii de știință avertizează: cât rămâne coronavirusul în corpul celor infectați și cât pot fi aceștia contagioși

Oamenii de știință avertizează: cât rămâne coronavirusul în corpul celor infectați și cât pot fi aceștia contagioși

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Un nou studiu apărut în ziarul medical The Lancet a făcut public miercuri faptul că noul coronavirus a trăit în tractul respirator al unora dintre pacienți mai mult de cinci săptămâni. Unii dintre pacienți au primit medicamente antivirale, dar medicamentele nu par să scurteze durata de viață a virusului.

Cei 19 medici care au autorizat studiul au analizat datele medicale ale 191 de pacienți din China (135 de la Spitalul Jinyintan și 56 de la Spitalul Pulmonar Wuhan), inclusiv datele demografice, clinice, de tratament și de laborator ale 137 de pacienți cu coronavirus care au fost externați și 54 de pacienți care au decedat în spital…

Citește și Ce trebuie să faci, ca să nu te contaminezi cu COVID-19, în România

Ei au descoperit că virusul a fost prezent în corpurile pacienților cu COVID-19 ajuns la stadiul sever în medie de 19 zile, iar în corpul pacienților în fază critică pentru o medie de 24 de zile. În general, virusul a fost detectat în medie de 20 de zile la pacienții care au fost externați în cele din urmă din spitale. În tracturile respiratorii ale pacienților care au murit, coronavirusul a fost detectabil până la momentul morții.

Cea mai scurtă perioadă în care virusul a trăit în tractul respirator al unui supraviețuitor a fost de opt zile. Și, poate cel mai șocant dintre toate, în unele cazuri, virusul a persistat până la 37 de zile.

Te-ar mai putea interesa și Semne că ești infectat cu COVID-19

„Aceste cifre au implicații serioase atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât și pentru îndrumarea cu privire la durata tratamentului antiviral”, au concluzionat autorii studiului.

Timp de câteva săptămâni, Centrele de SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au sfătuit americanii care au călătorit în unul dintre epicentrele virusului sau care ar putea fi altfel expuși la coronavirus altfel la auto-carantină timp de 14 zile. Acest studiu sugerează că riscul ar putea persista mai mult? Ei bine, nu neapărat.

Colaboratorul medical al CBS News, dr. David Agus, spune că utilizarea rezultatelor acestui studiu pentru a extrapola cât timp o persoană ar putea fi contagioasă este probabil să fie deja un gest exagerat.
"Acesta este un studiu important pentru a înțelege parcursul medical al pacienților care au cazuri simptomatice de infecție cu Covid-19", a spus el într-un e-mail. "Aș fi foarte prudent să folosesc aceste date pentru a cuantifica perioadele de a fi infecțioase. Aceste informații nu au fost încă stabilite definitiv.

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: istock

Articolul urmator
Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat
Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat
Cât de bine te pricepi să citești oamenii? Fă quiz-ul și nu te mai lăsa păcălită!
Incepe quiz
Cât de bine te pricepi să citești oamenii? Fă quiz-ul și nu te mai lăsa păcălită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.