Cat costa un avort in clinicile din Romania? Afla!

Viorica Ghinea, redactor

Indiferent de motivul pentru care ai decis ca vrei sa faci avort, fie ca ai o sarcina nedorita sau una cu probleme, trebuie sa te informezi care sunt preturile in clinicile din Romania pentru aceasta procedura medicala. Important este sa stii ca sarcina ta trebuie sa fie in primul trimestru, adica sa nu fii trecut de 12 saptamani, insa exista clinici care efectueaza avort si dupa aceasta perioada.

Afla cat costa un avort in Bucuresti si in provincie!

Cat costa un avort in Bucuresti?

In Bucuresti, Capitala tarii, preturile difera de la o clinica la alta, astfel ca este important sa verifici lista mai multor centre inainte de a lua aceasta decizie importanta.

La clinica Gynecoland preturile variaza intre 460 -780 lei, in functie de tipul avortului (sangerare majora, la cerere). La aceste preturi se adauga si anestezia administrata intravenos  - 220 Lei.

La clinica MedLife preturile variaza de la o locatie la alta si de la un specialist la altul, insa nu exista diferente mari intre ele. Spre exemplu, un avort medicamentos poate sa ajunga la 190 lei, insa nu include si pretul medicamentului recomandat, iar un chiuretaj poate sa ajunga si la 800 lei.

Clinica Elite are preturi care variaza intre 550-800 lei pentru trei tipuri de servicii: avort cu chiureta si anestezie locala, cu aspiratie si anestezie locala, cu aspiratie si anestezie generala.

copil tinut in palme

Vrei sa stii cat costa un avort, insa iti doresti sa gasesti o clinica cu preturi mai mici? Iti poti face o programare la Clinica de diagnostic Gral. Aici vei plati pentru un chiuretaj uterin la cerere 300 lei.

Cat costa un avort in clinicile din provincie?

Daca vrei sa stii cat costa un avort in clinicile din alte orase ale tarii, vei afla in continuare. La unele dintre ele preturile sunt mai mici decat in Bucuresti.

Spre exemplu, la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie „Dr. I. A. Sbarcea" din Brasov un chiuretaj la cerere (pana in 10 saptamani) costa 200 lei si 300 daca sarcina a trecut de 10-12 saptamani. Dupa 13 saptamani, va trebui sa scoti din portofel aproximativ 500-600 lei.

La clinica Gral din cadrul spitalulului OncoFort (Focsani) vei scoate din buzunar 350 lei pentru un chiuretaj la cerere (8-11 saptamani). In schimb, daca sarcina este pana in 8 saptamani, vei plati cu 50 de lei mai putin - 300 lei.

In Iasi, la Omniclinic, pretul acestor interventii variaza intre 850 - 1300 lei. In schimb, in Constanta, la centrul Prosana, chiuretajul uterin consta 500 lei. La acest pret se adauga si cel al anesteziei: locala - 50 lei, generala -  200 lei.

Acum ca ai aflat cat costa un avort si ca preturile difera de tipul de anestezie, daca este chiuretaj, aspiratie sau prin administrare de medicamente, vei fi mai bine informata inainte de a lua aceasta decizie.
Articolul urmator Ce conteaza cu adevarat? Adu-ti aminte cat de pretioasa este viata si ce dar minunat ai primit

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.