Citeşte povestea unei femei care a plătit cu viaţa pentru că a ignorat simptomele cancerului de colon!

Citeşte povestea unei femei care a plătit cu viaţa pentru că a ignorat simptomele cancerului de colon!

Redactor Andreea Baluteanu

Cancerul este cel mai nemilos ucigaş al prezentului! Deşi informaţia necesară pentru recunoaşterea şi prevenirea acestei maladii este mai bogată ca niciodată, multe dintre noi alegem să ignorăm cu bună ştiinţă semnele, din teamă sau, adesea, din inconştienţă!

Acesta este şi cazul unei tinere femei din Statele Unite, care a ignorat simptomele cancerului de colon de care suferea şi a plătit cu propria viaţă! Descoperă mai jos povestea sa, care trebuie să ne servească tuturor drept semnal de alarmă!

Simptome ale cancerului de colon pe care nu le poţi trece cu vederea

Cancerul de colon (survenit la nivelul intestinului gros, în zona colonului) este al treilea ca incidenţă la femei, iar rata sa de mortalitate atinge un număr de circa 100 000 de pacienţi pe an, numai în Europa. La fel ca în cazul celorlalte forme ale flagelului contemporanităţii, şi cancerul de colon este cu atât mai periculos cu cât simptomele sale pot trece foarte uşor neobservate şi pot fi confundate cu cele ale altor afecţiuni.

Printre cele mai frecvente semne ale instalării cancerului de colon se numără sângerările la nivelul rectului, constipaţia, durerile abdominale intense, starea de oboseală cronică şi pierderea în greutate bruscă, inexplicabilă. Prin urmare, nimic ieşit din comun care să îţi ateste că suferi, de fapt, de o boală necruţătoare, capabilă să îţi pună capăt vieţii.

Deși acest tip de cancer se instalează cu o viclenie înşelătoare, el poate fi tratat uşor, atât timp cât este identificat la timp. Dar șansele sunt mult mai scăzute dacă boala a progresat şi a început să se răspândească în organism.

Printre victimele „înşelătoriei” cancerului de colon se numără şi Emma, sora Julissei Catalan, o tânără care trăieşte în oraşul american New Jersesy. Emma s-a confruntat de timpuriu cu simptomele cancerului de colon, dar le-a ignorat şi a încercat să le ascundă de familia sa. Femeia suferea de balonare frecventă, de eructaţii urât mirositoare, oboseală cronică, diaree, scaune cu sânge şi crampe dureroase, pe care le punea pe seama sindromului premenstrual, a sensibilităţii la mâncare sau a vieţii ocupate a unei mămici care lucra.

Momentul în care familia Emmei a devenit conştientă de problemele cu care femeia se confrunta a coincis cu primele sale vizite la doctor. Alergând în compania surorii sale, Emma a simţit o nevoie imperioasă de a merge la baie şi, atunci când s-a întors din toaleta unui fast-food, pantalonii săi îmbibaţi în sânge i-au atras atenţia surorii sale.

Soarta i-a fost în continuare potrivnică, pentru că cei doi doctori care au consultat-o au pus acelaşi diagnostic greşit: colită, o afecţiune a mucoasei colonului, cu simptome asemănătoare cancerului. Deşi Emma simţea în continuare că ceva este în neregulă cu ea, a decis să se încreadă în concluzia trasă de medici!

În loc să dispară sau să se atenueze în urma tratamentului, simptomele Emmei au devenit din ce în ce mai puternice. Balonarea a lăsat locul unui abdomen umflat, tare ca piatra, care putea fi uşor confundat cu o sarcină avansată, iar oboseala perpetuă o determina să adoarmă peste tot, chiar şi la coafor, în mijlocul unei conversaţii cu hairstylistul său.

Emma a hotărât să ia iniţiativa şi şi-a convins angajatorul să îi finanţeze o colonoscopie. Diagnosticul primit i-a retezat orice speranţă: cancer de colon în stadiul 4. A fost supusă unei colectomii şi unei histerectomii de urgenţă, iar doctorul care a tratat-o i-a mai oferit doar 6 luni de trăit.

Pusă în faţa acestei crunte realităţi, Emma nu s-a dat bătută şi a hotărât să facă schimbări radicale în stilul său de viaţă. A dat undă verde alimentelor organice, a început că consume shake-uri de spanac la fiecare mic dejun, a renunţat la dulciuri şi a diminuat considerabil consumul de carne şi cafea. S-a „abonat” la un stil de viaţă alert, în ciuda oboselii care o măcina din interior.

Astfel, femeia a reuşit să transforme miraculos cele şase luni în cinci ani de viaţă. Însă povestea împărtăşită de Julissa Catalan site-ului Prevention nu este una cu final fericit: Emma a murit, dar exemplul ei a devenit sfânt pentru familia sa, Julissa mărturisind că se supune la câte o colonoscopie la fiecare trei ani, se fereşte de dulciuri şi nu lipseşte de la orele de yoga şi spinning.

„Sora mea ar fi fost încă în viaţă dacă nu şi-ar fi ignorat simptomele. Asta a fost cea mai dificilă parte: să ştim că moartea sa ar fi putut fi prevenită. Dar, prin schimbări sănătoase de lifestyle şi prin voinţă, Emma a reuşit să îşi prelungească viaţa de la şase luni la cinci ani. În aceşti cinci ani, am privit persoana cea mai apropiată luptând pentru viaţa sa şi murind câte puţin în fiecare zi.” Astfel îşi încheie Julissa povestea împărtăşită nouă.

Tu ce părere ai despre tragica poveste a Emmei? Consideri că poate fi un exemplu de urmat pentru restul femeilor?

Articolul urmator
5 moduri în care viața ta se îmbunătățește dacă îți ierți părinții toxici pentru ce ți-au făcut
5 moduri în care viața ta se îmbunătățește dacă îți ierți părinții toxici pentru ce ți-au făcut

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (33)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.