O femeie s-a îmbolnăvit de cancer pentru că și-a ros unghiile

O femeie s-a îmbolnăvit de cancer pentru că și-a ros unghiile

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Fiecare persoană are ticuri, care se manifestă în special în situații de stres. Fie că este vorba de datul din picioare, scărpinat, frecarea mâinilor sau rosul unghiilor, cu siguranță te gândești că niciunul dintre aceste ticuri nu poate să îți afecteze starea de sănătate.

Pentru persoanele care obișnuiesc să își roadă unghiile, avem o veste nu tocmai bună. În cazul unei femei de 20 de ani, Courtney Whitorn, medicii au fost nevoiți să-i amputeze degetul mare de la mână, după ce a dezvoltat o formă rară de cancer. Cum s-a ajuns la această situație? Faptul că femeia își rodea mereu unghiile a fost principala cauză ce a dus la apariția cancerului. Află mai jos mai multe detalii despre acest caz șocant!

femeie in pat la spital

Cum s-a îmbolnăvit o femeie de cancer pentru că și-a ros unghiile

Potrivit The Sun, Courtney își rodea atât de des unghiile, încât în 2014 a reușit să își roadă complet unghia de la degetul mare al mâinii. De atunci, unghia nu a mai crescut la loc. Totuși, nu după mult timp, locul în care trebuia să fie unghia a început să se înnegrească. Medicii i-au spus femeii că suferă de o formă rară de cancer, melanom lentiginos acral, despre care specialiștii cred că a apărut din cauza faptului că femeia și-a ros complet unghia.

„Atunci când am aflat că rosul unghiilor a cauzat cancerul, am avut un șoc”, a afirmat Courtney Whitorn pentru The Sun. Deși a trecut prin numeroase operații pentru a înlătura partea înnegrită a degetului și celulele maligne, doctorii au fost obligați să îi amputeze tot degetul.

„Nu există niciun studiu care să indice rata de supraviețuire sau dacă această formă de cancer recidivează”, a afirmat femeia. „Încă aștept rezultatele analizelor făcute după operație. Dacă am scăpat de cancer, chirurgul mă va ține sub observație în următorii 5 ani, perioadă în care voi face diverse analize”, a adăugat ea.

deget cu unghia roasa

Rosul unghiilor, factor de risc în apariția cancerului?

Înainte de a intra în panică, trebuie să știi că nu există deocamdată nicio dovadă care să indice clar că rosul unghiilor te poate îmbolnăvi de cancer.

„Nu există niciun studiu care să indice că aceste traumatisme contribuie la dezvoltarea acestui tip de melanom. Nu se cunoaște momentan cauza melanomului lentiginos acral, dar s-a observat că este mai des întâlnit în cazul persoanelor de culoare, al celor care au un istoric familial de melanom sau care se expun o perioadă îndelungată la soare”, a afirmat Mona Gohara, medic dermatolog la Universitatea Yale.

Dacă observi schimbări în ceea ce privește aspectul pielii sau al unghiilor, mergi la medic imediat!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Ce înseamnă când ai un singur sân umflat
Ce tip de femeie esti?
Incepe quiz
Ce tip de femeie esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.