5 soluții pentru unghii roase

5 soluții pentru unghii roase

Redactor Alexa Galgau

Dacă și tu te numeri printre persoanele cu unghii roase, știi deja că acest obicei devine un adevărat viciu în timp și creează chiar și dependență. Din păcate, chiar dacă ți-ai format acest tic și te calmează într-o oarecare măsură, este timpul să scapi de el, pentru că vei ajunge să ai unghii deformate și urâte, dar și mult mai fragile și predispuse la infecții.

Iată ce poți face pentru a scăpa de obiceiul de a-ți roade unghiile și câteva remedii pentru regenerarea lor!

Soluții pentru a scăpa de roaderea unghiilor 

La început îți va fi foarte greu să renunți la prostul obicei de a-ți roade unghiile, pentru că probabil nici nu mai ești conștientă de acest gest, ci îl faci involuntar. De aceea, ai nevoie de câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de acest tic. Mai exact, va trebui să te dai pe unghii si pe degete cu anumite produse care te vor face să îndepărtezi rapid mâna atunci când vrei să îți rozi unghiile. Poate că sună hilar și este o soluție care se aplică în special la copii, însă funcționează, așa că trebuie să o încerci.

Iată câteva metode prin care poți scăpa de obiceiul de a-ți roade unghiile: 

  1. Ulei de Neem: acesta are un gust foarte amar, așa că te poate ajuta să nu îți mai rozi unghiile. În plus, este un puternic antiseptic, așa că este bun pentru prevenirea infecțiilor la care sunt mult mai expuse unghiile sensibilizate. Dă-te cu puțin ulei pe fiecare unghie și așteaptă să se usuce. Când vei avea reflexul să muști din unghie, imediat vei renunța la idee din cauza gustului respingător.

  2. Pudra de boia: dacă nu ai răni deschise, poți să te dai cu boia pe unghii, pentru că are un gust foarte iute. Creează o pastă din pudră de boia și puțină apă, aplic-o pe unghii și las-o 10 minute, apoi clătește-o. Iuțeala de pe unghii te va împiedica să îți duci la bun sfârșit ticul.

  3. Tăierea unghiilor: cu cât ai unghiile mai scurte, cu atât mai bine. Cel puțin până te obișnuiești să nu le mai rozi. Taie-le din carne, astfel încât să nu mai ai din ce să muști. Dacă vrei totuși să ai o manichiura frumoasă, află că unghiile scurte și îngrijite fac și ele o impresie foarte bună!

  4. Pudră de ghimbir: din același motiv pentru care funcționează pudra de boia, merită să încerci si metoda cu pudră de ghimbir, care este foarte iute si are un gust destul de neplăcut încât să te facă să ții unghiile departe de gură. Pune degetele în pudra de ghimbir sau fă-ți o pastă pe care să o aplici pe unghii. 

  5. Unghii false: o soluție neconvențională este cea a purtării unghiilor false, însă nu îți recomandăm să abuzezi de ea, pentru că adezivul poate să facă rău unghiilor, mai ales dacă sunt fragile de la atâta ros.

Cum să îți regenerezi unghiile roase

Odată ce ți-ai luat măsurile pentru a renunța la rosul unghiilor, poți să aplici și câteva remedii naturiste pentru a le ajuta să se regenereze și să devină mai rezistente și mai sănătoase. Iată câteva soluții pentru regenerarea unghiilor roase:

  1. Ulei de măsline: acest aliment-minune pare să fie bun la absolut orice, inclusiv la regenerarea unghiilor, dacă îți faci un obicei din a le da zilnic cu el. Fie le ții 10 minute într-un vas cu ulei de măsline, fie te dai cu ulei pe unghii seara și îți pui niște mănuși, pentru a-i permite acestuia să acționeze. În doar câteva săptămâni vei avea unghii mai tari și mai sănătoase.

  2. Ulei de arbore de ceai: trebuie să te dai pe unghii cu câteva picături de ulei esențial de 2-3 ori pe săptămână pentru a vedea rezultatele. Nu doar că repară suprafața unghiilor, dar reface și pielea din jurul acestora. Este un puternic antiseptic, așa că poate fi folosit și pentru a preveni infectarea unghiilor roase.

  3. Alimentația corectă: unghiile sunt alcătuite din straturi suprapuse de cheratină, o proteină pe care o găsim și în păr. Pentru ca unghiile să se regenereze, trebuie să ai o dietă bogată în proteine de calitate, precum cele din ou, carne slabă, leguminoase, quinoa, semințe și oleaginoase. Și lactatele sunt o bună sursă de proteine, dar și de calciu, esențial pentru sănătatea unghiilor.

  4. Ulei de vitamina E: această vitamină este foarte importantă pentru păr, piele și unghii, așa că îți recomandăm să folosești cu încredere produsele care o conțin. Poți să iei capsule de vitamina E ca supliment alimentar sau poți să îți masezi zilnic unghiile cu ulei de vitamina E, pentru o regenerare rapidă.

Descoperă alte 9 sfaturi pentru întărirea unghiilor!

Unghiile roase sunt inestetice și pot favoriza apariția infecțiilor, așa că trebuie să faci un efort și să renunți la acest obicei prost.

Află ce personalitate ai în funcție de forma unghiilor!

Articolul urmator
Milgamma: ce este și ce beneficii are
Milgamma: ce este și ce beneficii are
Ce spune oja pe care o folosesti despre tine?
Incepe quiz
Ce spune oja pe care o folosesti despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.