Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cel mai rapid remediu pentru afte! Scapi de ele peste noapte

Alexa Galgau

Aftele sunt mici ulcerații care apar în interiorul gurii, cel mai adesea pe mucoasa de pe obrajii interiori sau în interiorul buzei. Ele nu reprezintă o problemă majoră de sănătate și orice persoană se confruntă cel puțin o dată în viață cu acest disconfort. În schimb, aftele pot ustura foarte tare, împiedicând consumul normal de alimente. În mod normal, aftele se vindecă de la sine, însă acest proces poate dura chiar și o săptămână. Alteori, dacă ulcerațiile sunt mai grave, este nevoie de tratament cu antibiotice prescris de medic. 

Noi îți propunem să încerci un remediu pentru afte foarte rapid, care te va scăpa de dureroasele ulcerații peste noapte!

Cel mai bun remediu pentru afte

De ce apar aftele și cum se manifestă?

Aftele sunt adesea confundate cu herpesul, însă nu sunt același lucru, acesta din urmă fiind cauzat de virusul Herpes simplux (HSV). În vreme ce herpesul este foarte contagios și se ia prin simplul contact al buzelor cu pielea, aftele nu sunt cauzate de un virus și nu sunt contagioase, deci nu riști să dai si altcuiva această afecțiune printr-un sărut, de pildă, sau prin folosirea aceluiași pahar.

Nu se știe cu exactitate care este motivul apariției ulcerațiilor aftoase, dar se pare că există un cumul de factori care declanșează aceste mici bubițe dureroase. Iată câteva cauze posibile ale apariției aftelor:

 • o ușoară zgârietură pe mucoasa bucală, cauzată de o bucățică dură de mâncare sau de periuța de dinți;

 • folosirea apei de gură și a pastelor de dinți care conțin lauril sulfat de sodiu;

 • sensibilități la anumite alimente, în special la cafea, ciocolată, căpșuni, ouă, nuci, brânză și mâncăruri picante sau acide;

 • o dietă săracă în vitamina B12, zinc, folați sau fier;

 • un răspuns alergic la anumite bacterii care pătrund în gură;

 • prezența în organism a bacteriei Heliobacter pylori, care cauzează și ulcerele în stomac;

 • schimbările hormonale din organism care au loc în timpul ciclului menstrual;

 • stresul intens;

 • igiena necorepunzătoare a mâinilor înainte de a mânca, ceea ce favoriează pătrunderea unor microbi periculoși în gură.

Aftele mai pot fi provocate și de anumite boli, precum boala celiacă, bolile inflamatorii intestinale, boala lui Behcet, HIV sau orice altă boală care pune în periocol sistemul imunitar. Desigur, atunci când este vorba despre o afecțiune ascunsă, există și alte simptome. Aftele nu ar trebui să te îngrijoreze, dar ar trebui să te trimită la medicul stomatolog dacă sunt mult prea mari sau nu vindecă după două săptămâni.

Aftele se prezintă ca niște bășici galbene sau roșii cu margini albe și se pot forma oriunde în gură unde există țesut moale. Cele minore au ca unic simptom usturimea și se vindecă într-o săptămână, dar numai dacă este menținută o igienă orală corectă. Aftele majore, mult mai rare, se prezintă prin bășici mult mai mari, care dor foarte tare și pot persista până la șase săptămâni, uneori fiind nevoie de antibiotice. Acestea lasă cicatrici în cavitatea bucală.

Un remediu rapid pentru afte

Deși nu este nevoie să mergi la medic pentru aftele minore, tot ți-ai dori probabil să scapi de ele mult mai repede, pentru că două săptămâni de usturimi nu sună prea bine.

Din fericire, există un ingredient simplu pe care îl poți folosi ca remediu foarte rapid pentru afte: pudra de alaun. Aceasta este o sare care se folosește atât ca antiperspirant, datorită proprietăților sale de a absorbi lichidele, cât și în bucătărie, în special pentru murături. Dacă adaugi pudră de alaun pe afte, lichidul din acestea va fi extras de acest ingredient, iar ulcerația se va vindeca. Se pare că acest tratament este foarte eficient și pentru herpes.

Iată cum să folosești pudra de alaun ca remediu pentru afte:

 • aplică un strat de pudră de alaun (cam de mărimea unei boabe de mazăre) direct pe ulcerație;

 • las-o să acționeze pe suprafața ulcerației circa 60 de secunde (ai grijă să nu înghiți pudra!);

 • scuipă pudra și nu clăti gura cu apă. În maximum 24 de ore, ulcerația va dispărea sau nu te va mai durea deloc.

Trebuie să fii foarte atentă când folosești acest remediu, pentru că pudra de alaun este toxică atunci când este ingerată. O cantitate mică nu te va afecta, însă tot este bine să te ferești să o înghiți. Cel mai bine ar fi să folosești remediul înainte de culcare, pentru că în timpul zilei vei clăti fără să vrei gura cu diverse lichide. Femeile însărcinate nu ar trebui să folosească acest remediu făra a se consulta cu medicul.

Acum știi care este cel mai rapid remediu pentru afte, așa că data viitoare când te confrunți cu această problemă, nu uita să îl încerci și tu, ca să scapi de durere peste noapte!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!