Simptome mai puțin cunoscute ale coronavirusului de care trebuie să ținem cont

Simptome mai puțin cunoscute ale coronavirusului de care trebuie să ținem cont

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Mirosul și pierderea gustului ar trebui incluse pe lista oficială a simptomelor coronavirusului, spun medicii. Pe deaspura, oficialii iau în considerare noi dovezi ale simptomelor Covid-19, deoarece alți pacienți raportează dureri de stomac și ochi sensibili, usturători și fierbinți.

 

Lista oficială a simptomelor coronavirusului trebuie completată pentru a include pierderea mirosului și a gustului, au solicitat medicii în vârstă, pacienții având, de asemenea, raportate dureri de stomac și fierbințeală în zona ochilor. Obligarea celor care și-au pierdut, fără să aibă simptome de răceală, simțul mirosului și al gustului să se auto-izoleze ar putea încetini semnificativ răspândirea virusului, spun specialiștii.

Citește și COVID-19 se poate transmite prin mâncare? Concluziile care ne liniștesc în aceste vremuri de panică

În prezent, guvernul solicită doar persoanelor cu o tuse uscată persistentă sau cu o temperatură ridicată, sau ambele, să se autoizoleze timp de cel puțin șapte zile pentru a proteja pe cei din jur. Cu toate acestea, medicii specialiști spun că în ultimele zile au fost „inundați” de un val de pacienți care au raportat pierderea bruscă - de obicei în 24 de ore - a simțului mirosului și al gustului. Doar o minoritate de oameni mai apoi testați pozitiv a continuat să dezvolte simptomele recunoscute oficial de Covid-19.

Profesorul Claire Hopkins, președintele Societății Rinologice Britanice, a declarat pentru The Telegraph că, în absența testării adecvate a coronavirusului, pierderea gustului și a mirosului ar putea fi un mijloc puternic de identificare a celor asimptomatici - mulți dintre ei tineri - care pun în pericol pe ceilalți, răspândind virusul fără să vrea.

"Cred că este foarte important să extindem criteriile pentru care oamenii se autoizolează și să includem și pe cei care acuză pierderea gustului și pierderea simțului mirosului", a spus ea. „Este esențial să identificăm pacienții care sunt asimptomatici pentru a încetini răspândirea acestei boli”.

Comentariile ei vin în urma recomandării de vinerea trecută a lui Jerome Salomon, medic de top din Franța, ca persoanele care suferă anosmie (pierderea simțului mirosului) să ia legătura cu medicul lor, deși profesorul Hopkins a spus că, cu condiția să fie asimptomatice altfel, oamenii ar trebui pur și simplu să se auto -izolați mai degrabă decât să contacteze oficialitățile.

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

Potrivit spuselor lui Claire Hopkins, se pare că medicii din nordul Italiei cred că aproximativ 50 la sută dintre membrii personalului medical de acolo și-au pierdut temporar simțul gustului sau al mirosului. „Sunt conștient că medicii de prim rang din Italia, Iran și Franța încep să ia în considerare tot mai mult acest lucru ca un semn al infecției”, a spus ea. Simptomele au fost observate în coronavirusurile anterioare, dar aproape întotdeauna combinate cu simptomele virale clasic - tuse și temperatură ridicată.

 Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: istock

Articolul urmator
Superalimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, potrivit doctorului Vlad Ciurea
Superalimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, potrivit doctorului Vlad Ciurea
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.