Problema dermatologică jenantă pe care o au în comun toți oamenii de succes

Problema dermatologică jenantă pe care o au în comun toți oamenii de succes

Cristina Gherghina

Probabil cu toții ne-am întrebat, la un moment dat, ce au în comun oamenii care au parte de succes în viață. Deși avem tendința să ne gândim la bani sau ambiție, răspunsul corect este altul. Potrivit unui studiu, dacă te confrunți cu acnee în perioda adolescenței, ai toate șansele să devii un om de succes mai târziu. 

Aproximativ 9,4 % din populația lumii suferă de acnee, iar adolescenții cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani sunt mai predispuși să se confrunte cu această afecțiune a pielii. Știm prea bine faptul că acneea poate provoca suferință emoțională, ne poate scădea stima de sine și poate lăsa cicatrici permanente la nivelul pielii. Cu toate acestea, acneea poate avea și o latură pozitivă, apariția acesteia fiind un semn că vom avea parte de succesul la care visăm. 

acnee

Sursă foto: Pinterest

Acneea poate avea un impact mult mai mare decât credem

Legătura dintre apariția acneei, dezvoltarea stresului și viitorul statut social și economic al tinerilor a fost atent analizată în cadrul unui studiu. Peste 90.000 de studenți care suferă de această afecțiune a pielii au participat la experiment. Primele rezultate au arătat că fetele sunt mai predispuse să fie anxioase din cauza acneei decât băieții, însă cercetătorii au decis să exploreze în continuare acest subiect pentru a vedea cum se confruntă adolescenții cu această afecțiune și ce influență poate avea asupra alegerilor pe care le fac în viață.

Acneea poate afecta atât starea mentală a adolescenților, cât și viața lor socială

Există varii motive pentru care oamenii dezvoltă această afecțiune, însă, în cadrul acestui studiu, cercetătorii au acordat o atenție deosebită acneei cauzate de pubertate, rasă și genetică. Un astfel de tip de acnee, pe care este greu să destul de greu să îl combați într-un mod rapid, are un impact major asupra adolescenților. Apariția acneei le afectează stima de sine în cel mai cumplit mod, făcându-i să se simtă mai puțin atrăgători și mai greu de acceptat de cei din jurul lor, din punct de vedere social.

acnee adolescenti

Sursă foto: Pinterest

Beneficiile acneei 

În urma acestui studiu, s-a descoperit faptul că adolescenții care suferă de acnee preferă să se concentreze mai degrabă pe educație și auto-dezvoltare, în loc să petreacă timp socializând. De exemplu, s-a constatat că atunci când adolescenții suferinzi de acnee trebuiau să aleagă între a participa la cluburi sportive sau la grupuri de studiu, aceștia alegeau ultima variantă. 

Această atenție sporită asupra părții intelectuale a dus la obținerea notelor mari la școală, la o performanță generală mai bună decât alții și la lipsa problemelor legate de finalizarea studiilor superioare.

persoana intelectuala

Sursă foto: Pinterest

În cadrul aceluiași studiu, cercetătorii au găsit dovezi potrivit cărora există o legătură strânsă între această afecțiune și locurile de muncă mai bune și câștigurile financiare mai mari. O educație bună și o diplomă menită să ateste abilitățile intelectuale ale unui individ, le pot oferi studenților determinați o mulțime de oportunități. 

Așadar, un astfel de student va avea șanse mai mari să găsească un loc de muncă satisfăcător din toate punctele de vedere. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.