10 motive pentru care bărbații optimiști trăiesc mai mult timp

10 motive pentru care bărbații optimiști trăiesc mai mult timp

Alida Enache

Te-ai întrebat vreodată de ce anumiți oameni trăiesc peste 100 de ani în timp ce mulți alții nu se bucură de existențe atât de lungi? Într-adevăr, sunt foarte mulți factori care determină durata de viață a unei persoane și unul dintre ele este chiar optimismul. Da, capacitatea omului de a depăși momentele stresante cu care se confruntă îl poate ajuta, de fapt, să trăiască până la adânci bătrâneți!

Gândirea pozitivă îți poate lungi viața cu până la cincisprezece procente și nu, nu zicem noi asta, ci Academia Națională de Științe! Oamenii negativiști, care se lasă ghidați de gânduri negre, tind să trăiască vieți mai scurte, în timp ce aceia care își păstrează pozitivismul trăiesc până la adânci bătrâneți.

Atât femeile, cât și bărbații își pot îmbunătăți calitatea existenței prin intermediul unei mentalități pozitive, dar acum vom discuta despre puterea optimismului în cazul bărbaților. Vezi în rândurile de mai jos de ce ajung să trăiască mai mult bărbații care nu se lasă copleșiți de scepticism!

10 motive pentru care bărbații optimiști trăiesc mai mult timp

1. Bărbații optimiști sunt mai rezistenți

Un studiu postat pe Hindawi Journals arată că bărbații cu o atitudine optimistă și o gândire pozitivă își doresc, de fapt, să trăiască mai mult. Și ghici ce? Dorindu-ți acest lucru și făcând tot ceea ce îți stă în putință pentru a-ți atinge scopul, vei reuși, treptat, să devii mai rezistent și chiar să te bucuri de o viață mai lungă.

2. Bărbații optimiști nu sunt afectați de gelozie

Iarba pare întotdeauna mai verde în curtea altora, iar mulți oameni nu se pot abține să nu tragă cu ochiul și să devină geloși. Gelozia și invidia sunt emoții foarte dăunătoare, care îți pot otrăvi sufletul. Astfel de sentimente nu fac decât să-ți scadă stima de sine și să creeze alte tulburări de personalitate sau comportament. Bărbații optimiști, în schimb, nu trebuie să se teamă de astfel de lucruri. Ei nu obișnuiesc să se compare cu alții.

3. Bărbații optimiști sunt conștienți de binecuvântările din viața lor

Ai mâncat astăzi? Ai reușit să ajungi cu bine la locul tău de muncă, care te ajută să-ți plătești facturile? Ai o casă și un pat confortabil în care să te așezi noaptea? Toate aceste lucruri sunt, de fapt, binecuvântări, iar bărbații optimiști sunt conștienți de cât de minunate sunt viețile lor. Ei nu se plâng pentru lucruri mărunte.

4. Bărbații optimiști sunt mult mai inteligenți din punct de vedere emoțional

Bărbații nu sunt, în general, la fel de emoționali ca femeile, dar asta nu înseamnă că reprezentantul sexului puternic nu experimentează durerea sau suferința. Chiar și cei optimiști experimentează astfel de sentimente, însă ei au învățat, pe parcursul timpului, cum să le combată sau să le gestioneze. Da, pentru că sunt inteligenți din punct de vedere emoțional!

Imagine cu un bărbat fericit pe munte

5. Bărbații optimiști au modele sănătoase care să îi ghideze

Societatea tinde să facă lucrurile pe dos, deoarece consideră tinerețea ca fiind prețioasă și frumoasă și nu vede cu ochi buni perioada bătrâneții. Bărbații optimiști și inteligenți înțeleg că bătrânii sunt cei care pot oferi sfaturi bune și se ghidează după învățăturile celor mai în vârstă ca ei. Oamenii cu o vastă experiență de viață sunt adevărate modele de urmat.

6. Pozitivitatea poate însemna un nivel scăzut de stres

Este ușor să devii stresat în era în care trăim și doar cei cu adevărat puternici pot combate sentimentele negative. Bărbații optimiști sunt conștienți de cât de mult rău poate provoca stresul sau anxietate organismelor lor și încearcă să evite pe cât de mult posibil supărările. Viața îți va arunca întotdeauna provocări în cale, contează, totuși, perspectiva din care le privești pentru a le putea depăși.

7. Bărbații optimiști trăiesc mai sănătos

Să-ți ții mintea ocupată reprezintă o modalitate excelentă de a rămâne optimist, deoarece nu ai timp să te frămânți pentru lucruri banale. Și atunci când, pur și simplu, nu îți oferi timp de a te gândi la lucruri negative, nu există șanse ca sănătatea ta mintală să se degradeze. 

Potrivit Journal of the American Medical Association, acei oameni care își țin mintea ocupată cu activități cognitive vor trăi mai mult, iar șansele de a dezvolta Alzheimer sau demență scad cu 47%.

8. Bărbații optimiști nu se tem să îmbătrânească

Cu siguranță că nimănui nu-i place să se imagineze bătrân, dar iată că, până la urmă, timpul nu este reversibil. Există anumiți bărbați care încep să se agite atunci când le apar câteva fire gri de păr sau riduri, dar cei optimiști înțeleg că nu-și pot trăi viața la maxim dacă se îngrijorează în legătură lucrurile pe care nu le pot controla.

9. Bărbații optimiști știu cum să vorbească pentru a avea o viață satisfăcătoare și de succes

Îți poți da seama de cum este o persoană după ce discuți timp de câteva minute cu ea, nu-i așa? Oamenii negativiști tind să emane disperare și chiar cuvintele pe care le folosesc demonstrează asta. În schimb, bărbații optimiști sunt conștienți că unele cuvinte nu ar trebui să se regăsească în vocabularul lor pentru a-și menține moralul ridicat.

De exemplu, în loc să spună că sunt epuizați și au nevoie de odihnă, ei vor zice că trebuie să se întindă pentru a-și încărca bateriile. Printre frazele sau cuvintele pe care le evită se numără următoarele: "Nu pot", "nu vreau", "frică", "teamă", "ură", "rău", "incompetență", "imposibil", "inutil", "urât".

10. Bărbații optimiști practică mindfulness și dorm mai bine

Conștientizarea este un proces despre care se vorbește tot mai des în psihologia modernă. Există atât de mulți oameni care nu fac decât să alerge de colo-colo în așa zisa eră a vitezei și parcă tot mai puțini se bucură, de fapt, de momentul prezent și de tot ceea ce îi înconjoară. Însă bărbații optimiști nu au uitat de fericirea lucrurilor mărunte și încercă pe cât de mult posibil să evite comportamentul de robot. Ei dorm bine, practică mindfulness și sunt preocupați de bunăstarea lor.

Citește și: Și tu o faci, recunoaște! 5 motive pentru care trebuie să nu mai judecăm oamenii după prima impresie

Surse foto: iStock

Surse articol: Powerofpositivity, Science, Washingtonpost

Articolul urmator
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Cat de mult atragi barbatii?
Incepe quiz
Cat de mult atragi barbatii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.