Și tu o faci, recunoaște! 5 motive pentru care trebuie să nu mai judecăm oamenii după prima impresie

Și tu o faci, recunoaște! 5 motive pentru care trebuie să nu mai judecăm oamenii după prima impresie

Redactor Divahair.ro

Poate fi greu să recunoști asta, dar nu-i așa că și tu judeci o persoană după prima impresie? Ce-i drept, toți o facem, iar obiceiul nostru nu este neapărat benefic. De ce? Ei bine, oamenii au personalități mult prea complexe pentru a putea fi citiți, cu ușurință, după o primă întâlnire.

Cu siguranță că și tu ai trecut cel puțin o dată în viață printr-o situație de genul acesta: ai cunoscut o persoană, ți-ai făcut o părere despre ea chiar la prima întâlnire, iar după o lungă perioadă de timp în care ai reușit să te conectezi cu ea la un nivel profund ți-ai dat seama că prima ta impresie a fost greșită.

Ei bine, asta s-a întâmplat pentru că ai judecat-o încă de la bun început, fără să știi lucruri importante sau personale despre ea. Te-a ajutat cu ceva acest lucru? Clar nu, așa că iată cinci motive pentru care nu ar trebui să te ghidezi niciodată, dar niciodată după prima impresie:

Oamenii nu obișnuiesc să se destăinuie așa ușor.

Cu toții ar trebui să înțelegem acest lucru: oamenii nu obișnuiesc să se destăinuie așa ușor, iar multora dintre ei nu le place să-și divulge întreaga poveste de viață de la prima întâlnire. Și este perfect normal să se întâmple asta.

În general, persoanele care obișnuiesc să ofere detalii intime despre existența lor, cel mai probabil, se simt comod în preajma ta și au încredere de în tine. Însă acest tip de credință nu apare atunci când două persoane sau mai multe se întâlnesc pentru prima oară, ci se clădește în timp. Tocmai de aceea începi să vezi cu alți ochi o persoană după ce te întâlnești de mai multe ori cu ea. În timp ajungeți, de fapt, să vă cunoașteți unul pe celălalt, iar primele voastre impresii devin nule.

Oamenii au personalități complexe.

Oamenii nu sunt, în general, ființe unidimensionale care pot fi încadrate într-o anumită categorie. Fiecare persoană în parte are o personalitate complexă și poate fi în mai multe moduri... în același timp. De exemplu, cineva poate fi poate fi atât spiritual, cât și serios, la fel cum poate fi obraznic, dar sensibil. Oricum ar fi, nu vei descoperi niciodată aceste detalii de la o primă întâlnire.

Prima impresie ți-ar putea oferi o perspectivă asupra felului de a fi a unui om, dar acest lucru nu este valabil întotdeauna. Totul depinde de cât de deschis este el în fața ta. Dacă nu vrea să-și arate adevăratele fațete, ei bine, nu o va face. Și nu îl poți învinui!

persoane care fac cunostinta

O primă impresie ne poate modela percepția față de o anumită persoană.

Fie că ne este greu sau nu să acceptăm asta, noi, oamenii, obișnuim să îi judecăm pe alții înainte de a-i cunoaște în profunzime. Este perfect normal, dar nu și benefic.

Pe baza comportamentului, a stilului și a aspectului fizic al unei persoane, putem trage propriile concluzii și să ne gândim cum ar putea fi ea, dar asta nu înseamnă că părerea noastră este un corectă.

Doar pentru că arată și se comportă într-un anume fel, nu putem spune că un om se încadrează într-o anumită tipologie doar după o primă întâlnire.

Contează foarte mult circumstanțele în care cunoști o persoană.

Este important să nu tragem concluzii pripite pentru că starea emoțională actuală a unui om poate avea un impact semnificativ asupra felului în care se comportă.

De exemplu, gândește-te la primul interviu de angajare pe care l-ai avut sau la momentul în care te-ai dus la o petrecere fără să cunoști pe nimeni. Cel mai probabil că nu te-ai simțit comod, iar starea ta de atunci te-a făcut să pari timid/ă, rezervat/ă sau poate chiar ciudat/ă. Dar tu nu ești așa în general și nici nu îți dorești ca lumea să te vadă astfel, nu-i așa?

Ține minte acest lucru pentru următoarea dată când vei cunoaște o nouă persoană care pare să fi rămas fără limbă în fața ta. Cu siguranță că are un motiv clar pentru care se comportă astfel!

Nu poți cunoaște un om într-o perioadă limitată de timp.

După cum am menționat deja, oamenii sunt ființe complexe cu personalități la fel de complexe și uneori nu-ți ajunge o viață întreagă să-i cunoști cu adevărat. E clar că după o primă întâlnire nu poți spune că ai înțeles cum este cineva în realitate.

Este de la sine înțeles că prima impresie este limitativă în multe feluri. Chiar dacă ai un sentiment negativ sau pozitiv despre o anumită persoană, nu poți spune că o cunoști dincolo de un nivel superficial.

Oamenii nu sunt atât de ușor de deslușit, iar mulți dintre ei nici nu-ți vor permite să le vezi toate fațetele din prima. Să te conectezi la un nivel profund cu o anumită persoană și să îi cunoști adevărata față va dura mult timp. Tocmai de aceea trebuie să ai răbdare înainte de a judeca pe cineva!

Citește și: Măcar de data aceasta, fă ceea ce îți dorești, nu ceea ce așteaptă alți oameni de la tine

Surse foto: iStock

Surse articol: Elitedaily, Edtimes, Powerofpositivity

Articolul urmator
Trăsături morale pe care orice femeie care se respectă trebuie să le aibă
Trăsături morale pe care orice femeie care se respectă trebuie să le aibă
Ce cred oamenii despre tine la prima impresie?
Incepe quiz
Ce cred oamenii despre tine la prima impresie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.