Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

10 semne că te atrage inteligența unui om mai mult decât aspectul său fizic

Ramona Jurubita
1. Îți place să creezi conexiuni la nivelul minții

1. Îți place să creezi conexiuni la nivelul minții

Pentru tine, o conversație profundă valorează mai mult decât o mie de vorbe fără sens. Îți place să porți discuții care te provoacă și te ambiționează, astfel încât să vrei să te dezvolți. Nu stai de vorbă cu oamenii care nu au nimic de spus, pentru că te incită doar cei care își spun părerile în gura mare.

Probabil și ție ți-au trecut pe lângă urechi vorbele cuiva care se declara sapiosexual și, chiar dacă definiția acestui cuvânt nu este trecută în „Dicționarul Explicativ al Limbii Române”, el are un sens împrumutat din limba engleză. Acesta are origine latină și s-a format din „sapien” care înseamnă înțelept și „sexualis” care înseamnă sexualitate.

Sapiosexualii sunt acei oameni care se simt atrași de inteligența unei alte persoane, fără să țină cont de alte calități ale ei. Nu întotdeauna este implicată și componenta sexuală atunci când vine vorba de acest gen de atracție. Cele mai multe relații platonice se nasc în urma unei conexiunii la nivel intelectual și sufletesc, fără ca trupurile partenerilor să se împreuneze. În astfel de cazuri, această iubire rămâne pură, dar nu se concretizează.

Vezi în galeria foto dacă și tu te numeri printre cei atrași de gândirea unei persoane și abia apoi de fizic și de comportament.

Citește și: 11 semne că ai inteligenţă emoţională ridicată

Surse articol: CluberKendrastudioVerywellmind

Surse foto: Istockphoto, Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta