Cum să te vindeci și să mergi mai departe dacă ai fost victima ghosting-ului

Cum să te vindeci și să mergi mai departe dacă ai fost victima ghosting-ului

Ramona Jurubita

Cred că una dintre cele mai dureroase emoții pe care o poate simți un om este suferința din iubire. Te lovește brusc și fără să îți dai seama, așa că nu prea înțelegi cum ai ajuns în acea situație și care este calea de scăpare.

Cum să nu fii șocată când pare că totul între voi merge perfect și dintr-o dată el dispare din viața ta? Din cea mai iubită femeie din lume devii o victimă a celebrului fenomen ghosting. Și ai fi putut jura că ție nu ți s-ar întâmpla așa ceva. Erai în stare să pariezi oricât pe iubirea voastră, fiindcă știai că nu se va termina în veci.

Este normal să te doară sufletul când te părăsește o persoană la care ai ținut enorm și în brațele căreia te-ai simțit minunat. Dar știi ce este și mai dureros? Gândul că ar fi putut fi altfel și lipsa explicațiilor după care tânjești. De fapt, acesta este ghostingul – plecarea fără explicații a partenerului. Nu știi dacă ai greșit, cu ce ai greșit, dacă a fost vina ta sau, pur și simplu, o dorință de-a lui care nu are legătură cu tine.

Când ți se întâmplă așa ceva, rămâi confuză și nu poți decât să te întrebi „De ce?”.

Femeie care stă în pragul ușii, uitându-se afară după cineva care tocmai a plecat.

Dacă simți că ai ajuns la capătul puterilor și că nu o să te vindeci niciodată fără o explicație, gândește-te că omul acela nu te-a meritat. Dacă te-ar fi apreciat, probabil nu ai fi fost doar o opțiune pentru el și nu ar fi plecat așa. În zilele noastre este ușor să „zbori din floare în floare”, mai ales că mulți nu își mai doresc relații adevărate, ci legături superficiale din care pot ieși oricând. Poate așa percepe realitatea și fostul tău iubit, care a ales să se îndrepte spre noi orizonturi și să lase în urmă ce ați trăit. Și atunci de ce ai suferi tu după un om care nu știe ce vrea și care nu se poate axa pe tine? Dacă erai persoana pe care a ales-o să-i fie alături o viață, ar fi trebuit să rămâneți împreună o viață. Pentru fiecare problemă s-ar fi găsit soluție, fiindcă așa e în iubire – când ții la sufletul tău pereche, poți găsi întotdeauna o cale pentru a merge mai departe.

Mai gândește-te că nu a fost sufletul tău pereche dacă a plecat așa, pur și simplu. A fost un oarecare din mulțime și nu s-a putut diferenția cu nimic de restul. Când vei da peste omul tău, vei ști că el e alesul și îți va dovedi acest lucru prin fapte. Știi cum? Va fi alături de tine la bine și la greu. Îți amintești jurămintele care se rostesc la căsătorie? Exact! Jumătatea ta îți va arăta că acestea nu sunt doar vorbe în vânt.

Ce poți face pentru a depăși durerea pe care ți-a lăsat-o în suflet prin plecarea bruscă?

Ai nevoie de maturitate emoțională pentru a te vindeca de o astfel de traumă și trebuie, în primul rând, să conștientizezi că ai făcut o alegere greșită. Fie ai fost orbită de iubire și nu ai putut vedea că relația voastră nu era una de durată, fie partenerul a jucat un rol și te-a păcălit. Cert este că ai avut aproape de tine un om care nu poate să își asume responsabilități și care nu știe cum să transmită și celorlalți deciziile pe care le ia. Dacă ar fi fost stăpân pe sine și pe sentimentele sale, nu ar fi avut o problemă în a-ți transmite și ție decizia de a merge separat pe drumul vieții. Am dreptate? Pune-ți această întrebare și vezi ce spune sufletul tău care a fost zdrobit de cruzimea acestei persoane.

Acum, următorul pas este să înțelegi de ce a greșit în asemenea mod față de tine. Și asta nu înseamnă să îi cauți scuze cum poate ai făcut deja! Este o graniță fină între cele două și trebuie să o identifici. Oricare ar fi fost motivele sale, nu există justificare și nu are trebui iertat pentru asta.

Meritai onestitate și o încheiere clară. Lucrurile dintre voi au rămas, practic, în aer, iar tu nu ai înțeles nici până astăzi ce s-a întâmplat. Nu a fost corect felul în care a procedat. S-a conectat profund cu tine și apoi te-a abandonat, fără să aibă curajul de a-ți spune măcar un „Adio” asumat. Poate a considerat că vei înțelege, pur și simplu, că s-a terminat și că nu vei dori explicații. Sau poate i-a fost frică să îți comunice adevăratele motive. Indiferent de variantă, greșeala îi aparține. Acum să nu te gândești că ai greșit și tu față de el! Dacă a fost așa, ar fi trebuit să îți spună la momentul potrivit.

Cruzimea ghosting-ului constă în faptul că trebuie să inventezi motivul despărțirii, pentru că acea persoană nu a reușit să ți-l explice. Trebuie să conturezi o încheiere, să-ți scrii propriul final. Și, din păcate, arunci vina pe tine, apoi începi să te gândești ce ai fi putut face diferit ca acel om să rămână.
Dar știi ce? Ar trebui ca lucrurile să fie tocmai invers. În astfel de momente, ar trebui să conștientizezi că ți s-a întâmplat cel mai bun lucru posibil. Cum ar fi fost să rămâi cu un om care nu te apreciază și care era mereu pe punctul de plecare? Consideră că Dumnezeu te-a scăpat de nefericirea care avea să te aștepte într-o asemenea relație.

Toți trecem prin astfel de momente într-o anumită etapă a vieții, ne gândim că suntem greu de iubit, că nu știm să facem pe cineva să rămână. Dar nu despre asta este vorba în iubire. Nu trebuie să convingem pe nimeni să rămână. Sufletul pereche rămâne singur, de bună voie și nesilit de nimeni. El vede în tine tot ce și-a dorit vreodată și nu pleacă pentru nimic în lume. Când vei înțelege asta, te vei vindeca în totalitate. Dar până atunci, trebuie să faci tot ce ține de tine pentru a scăpa de suferința care te macină.

Femeie care se plimbă pe plajă la apus.

Citește și: Nu îi cere niciodată unui bărbat să rămână! Vei regreta asta cu toată ființa ta

Nu lăsa acest episod nefericit să te facă să te închizi în tine. Dă-ți voie să trăiești la fel de frumos ca până acum și nu considera că toți oamenii sunt la fel. Sunt șanse foarte mici să se repete experiența aceasta cu altcineva și nu trebuie să pui răul în față.

Nu înseamnă că nu ești demnă de iubire dacă un bărbat nu te-a putut alege pe tine. Meriți respect, chiar dacă el nu te-a respectat, meriți să fii fericită, chiar dacă el ți-a răpit clipele de bucurie din prezent. Va veni o vreme în care vei râde din nou cu gura până la urechi.

Totul depinde doar de tine și de maturitatea emoțională de care dai dovadă. Să nu primești ce îți dorești de la omul nepotrivit este un adevărat noroc. Într-o zi, vei primi mai mult de atât, dar de la cine trebuie.

Poți considera că fenomenul pe care îl numim ghosting este un comportament care filtrează oamenii pentru tine. Te scapă de munca aceea grea și nu trebuie să te mai străduiești să descoperi în detaliu dacă partenerul este potrivit pentru tine. În momentul în care pleacă, îți dai seama că nu era al tău și că a lăsat loc pentru cineva care te merită cu adevărat.

Când vei privi ghosting-ul în acest mod, orice suferință va fi ștearsă din inima ta și vei spune cu încredere „am fost binecuvântată”. Par vorbe mari? Să știi că nu sunt așa cum le percepi acum! Este purul adevăr, fiindcă peste ani îți vei da seama că ai scăpat astfel de suferințe mult mai mari la care puteai fi supusă.

Uneori, oamenii te rănesc pentru că nu se înțeleg sau nu se cunosc suficient. De multe ori nu îți fac rău cu intenție, ci din stângăcia lor, din modul inconștient în care acționează în diverse situații. Poate că, la fel ca tine, au răni pe care încearcă să le vindece, iar situația le scapă de sub control.

Acum să nu te gândești că îi poți schimba tu. Trebuie să se schimbe singuri, așa cum și tu trebuie să faci în raport cu propria persoană. Nu poți prelua controlul asupra vieții altcuiva, dar poți face asta cu povestea vieții tale. E nevoie să alegi să ai în preajmă doar oameni care au evoluat, care s-au vindecat de rănile trecutului, care se pot lăsa iubiți și care știu să iubească. Meriți să întâlnești pe cineva sincer și dedicat. Ai nevoie de o astfel de conexiune curată, iar cineva care te părăsește fără motiv și dispare fără urmă nu îți poate oferi ceea ce vrei. Nu-ți lăsa inima în palma cuiva care nu știe ce are de făcut cu ea. Așteaptă să te întâlnești cu sufletul care ți-a fost predestinat.

Pont🃏: Dacă vrei o dragoste eternă, acesta este tipul de bărbat cu care să te vezi

Surse foto: PexelsUnsplash

Surse articol: ThoughtcatalogThisisopenhouseLifegoalsmag

Articolul urmator
Injecții pentru slăbit: cum funcționează și ce efecte adverse există
Injecții pentru slăbit: cum funcționează și ce efecte adverse există
Cat de departe ai merge in pat?
Incepe quiz
Cat de departe ai merge in pat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (481 vizite)