Cum trebuie să manifești pentru a obține ceea ce îți dorești în viață

Cum trebuie să manifești pentru a obține ceea ce îți dorești în viață

Alida Enache

Cu siguranță că ai auzit și tu măcar o dată despre procesul de manifestare și despre efectele "miraculoase" și atât de dorite pe care le are! Deși ai putea crede că manifestarea este despre a avea întotdeauna o atitudine pozitivă și despre a visa cu ochii deschiși la un viitor strălucit, lucrurile sunt, în esență, mai complexe de atât. Descoperă în acest articol cum să manifești pentru a obține tot ceea ce îți dorești!

Da, poți avea parte de toate acele lucruri pe care le vrei sau despre care crezi că ți se cuvin printr-un proces care se numește "manifestare"! Legea atracției există, cu adevărat, și funcționează de minune atunci când îi înțelegi principiile. Totul este, până la urmă, despre a accepta că energia pe care o oferi tu Universului ți se va întoarce înapoi.

Ce este manifestarea, mai exact?

Ei bine, în esență, manifestarea se bazează pe principiul "cere și ți se va da", însă la baza sa stau mai multe procese psihologice și spirituale. Prin manifestare, "te folosești" de credințele tale și de legea atracției pentru a obține ceea ce îți dorești. Bineînțeles, lucrurile nu sunt atât de simple, dar acum vom discuta fiecare pas în parte, tocmai pentru ca tu să te poți bucura de efectele incredibile ale manifestării.

După cum spune Angelina Lombardo, autoarea cărții "Spiritual Entrepreneur", "Manifestarea înseamnă să faci ca tot ceea ce vrei să simți și să experimentezi să devină realitate... prin intermediul gândurilor, acțiunilor, credințelor și emoțiilor tale".

Șapte pași de manifestare prin care să obții ceea ce îți dorești

Pasul 1 - Descoperă-ți adevăratele obiective

Deși fiecare persoană în parte abordează manifestarea în mod diferit, Angelina Lombardo consideră că majoritatea urmează aceleași principii de bază. Pentru a putea începe procesul de manifestare, trebuie să te decizi și ce ți-ai dori să manifești, care sunt obiectivele tale clare și ce îți dorești în momentul de față de la Univers. Putem vorbi aici despre o nouă relație, o mărire de salariu sau orice altceva.

Indiferent de ceea ce îți dorești, un lucru este esențial: intenția ta trebuie să fie cât mai specifică posibil.

"Cu cât este mai clară și mai concisă, cu atât mai bine", spune Lombardo.

În loc să zici, de exemplu, "Vreau să-mi întâlnesc sufletul pereche", creează o imagine detaliată a modului în care ar trebui să fie acea persoană de care ai nevoie în viața ta. Gândește-te care ar trebui să fie valorile sale, calitățile, caracteristicile.

Imagine cu o femeie fericită și liberă, care își întinde mâinile, în parc

Pasul 2 - Cere ceea ce îți dorești

Odată ce ți-ai stabilit intenția, cere ceea ce îți dorești de la Univers și scrie-ți dorința pe o hârtie. Pentru a face această "cerință", te poți folosi de mai multe metode, în funcție de preferințele și convingerile tale: rugăciune, meditație, vizualizare, exprimarea cu voce tare a intențiilor.

În plus de asta, atunci când îți scrii intenția, poți folosi metoda 369. Asta înseamnă că o poți scrie în următoarea ordine: de trei ori dimineața, de șase ori după-amiaza și de nouă ori seara, timp de 33 sau 45 de zile. Poți, de asemenea, să faci o scrisoare către Univers, în care să explici ce îți dorești.

Vezi și: Afirmații care te vor ajuta să te eliberezi de anxietate și să manifești viața pe care ți-o dorești

Pasul 3 - Începe să acționezi pentru ceea ce îți dorești

Ce urmează apoi? Ei bine, e simplu. Trebuie să începi să lucrezi pentru a-ți atinge obiectivele pentru că da, contribuția ta contează. Nu ajunge doar să vrei un lucru. De exemplu, dacă îți dorești o schimbare majoră în carieră, poți începe să te conectezi, chiar și virtual, cu persoane din noul domeniu și să exersezi pentru un interviu de angajare.

"Un alt mod de acționa atunci când manifești este să îți pui întrebarea: "La ce s-ar gândi sinele meu viitor?"Prefăcându-te că ești persoana care deja are, face și simte obiectivele, visele și dorințele tale te ajută să devii acea persoană", spune Lombardo.

Pasul 4 - Acordă atenție tuturor lucrurilor care se întâmplă în viața ta și arată recunoștință pentru ceea ce primești

Este posibil să nu obții tot ceea ce îți dorești în ordinea și în intervalul de timp stabilite de tine, dar asta nu înseamnă că ar trebui să te descurajezi. În procesul tău de manifestare, vei primi numeroase semne pe care trebuie să le recunoști și pentru care trebuie să arăți recunoștință. Potrivit autoarei Angelina Lombardo, recunoștința este esențială pentru a primi ceea ce îți dorești cu adevărat din partea Universului.

Pentru a-ți arăta gratitudinea, îți poți crea un jurnal. În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, oferă-ți 10 minute pentru a scrie în el 10 lucruri pentru care ești recunoscător/recunoscătoare. Mai poți menționa, de asemenea, ce întâmplări din acea zi par să te apropie tot mai tare de scopul tău final.

Pasul 5 - Renunță la convingerile limitative

Pentru a manifesta, este nevoie să renunți la convingerile tale limitative care ți-ar putea întuneca viziunea asupra viitorului. Asta înseamnă că trebuie să-ți "abandonezi" frica și toate celelalte autoconvingeri negative. Doar în felul acesta îți poți schimba mentalitatea și comportamentul, pregătindu-te astfel pentru o versiune mai bună a ta.

"Spunându-ți că nu ești suficient de bun, că nu ești suficient de demn, că nu ești suficient de deștept, că nu ești suficient - este o casetă care rulează continuu pentru o mulțime de oameni", a spus Oprah, în timpul unui episod din "Oprah's Lifeclass".

Imagine cu un nou concept normal

Cum renunți la convingerile tale limitative? Ei bine, nu este deloc greu, dar înainte de toate trebuie să le identifici. Pentru a face acest lucru, întreabă-te: Care sunt convingerile pe care le am despre mine care nu mă lasă să evoluez? Ce trebuie să faci mai departe explică autorul Bernstein în cartea "Add More Ing to Your Life":

"Scrie-ți răspunsurile. Tăie convingerile limitative și scrie noile afirmații în locul lor. Notează-ți răspunsurile, apoi înlocuiește orice sentiment negativ cu unul pozitiv. Dacă credința ta limitativă este 'Sunt incompletă fără un bărbat', inverseaz-o cu 'Sunt completă așa cum sunt'. Dacă convingerea ta limitativă este 'Nu sunt suficient de bună', inverseaz-o cu 'Sunt minunată așa cum sunt astăzi'."

Data viitoare când te trezești, pur și simplu, punându-ți la îndoială valoarea sau spunându-ți că: "Nu merit asta", fă o pauză și gândește-te la toate motivele pentru care meriți acel lucru.

Vezi și: Patru cele mai bune tehnici pentru a scăpa de gândurile negative

Pasul 6 - Conștientizează puterea energiei tale

Energia este totul în viață, după cum chiar Oprah spune.

"Energia pe care o punem în lume este energia pe care o primim înapoi", zice ea în "The Wisdom of Sundays".

Asta înseamnă că, dacă tu, în general, ai o energie negativă, pe care o transmiți Universului în mod inconștient prin gândurile și sentimentele tale, vei primi același tip de energie înapoi. Dacă reușești, totuși, să-ți schimbi energia (o practică denumită uneori "ridicarea vibrațiilor"), vei atrage pozitivitate în viața ta, ceea ce te va ajuta să-ți îndeplinești obiectivele.

Din fericire, schimbarea energiei este de-a dreptul simplă. Tot ce trebuie să faci este să te concentrezi asupra activităților care îți aduc bucurie și fericire în viață. Adică poți face fapte bune pentru alte persoane sau îți poți începe dimineața cu o sesiune de yoga sau meditație. Mai poți petrece timp în natură sau, bineînțeles, să-ți creezi un ritual după bunul tău plac.

În plus, te poți concentra asupra modului în care îți dorești să te simți.

"Dacă vrei mai multă iubire în viața ta, stabilește-ți intenția de a fi mai iubitor. Dacă cauți bunătate, concentrează-ți energia pe empatie și compasiune", mai spune Oprah.

Pasul 7 - Ai încredere în întregul proces

Procesul de manifestare este unul "fluid" și niciodată nu se va întâmpla după un tipar anume. Fiecare mic pas pe care îl faci în direcția dorită contează, iar credința ta este cea care te va aduce tot mai aproape de marele tău obiectiv. Trebuie să "ai încredere în acțiunile, viziunile și claritatea ta, precum și în puterea supremă", spune Lombardo. 

Acum că ai înțeles tot ce ai de făcut, mai trebui să-ți spunem că poți manifesta absolut orice. Da, chiar și iubirea și banii! Legea atracției nu cunoaște limite.

"Odată ce începi să îți programezi procesul de manifestare, nu există nicio limită la ce - sau cât de des sau de mult - manifești. Acest lucru include noi prietenii și relații romantice", explică Lombardo.

"Trucul pentru manifestarea banilor este să privești abundența pe care o ai deja și să îți exprimi recunoștința pentru ea. Așa că, chiar dacă te lupți să plătești facturile, ridică-ți vibrația și blochează orice convingeri limitative, întâmpinând banii și prosperitatea care sunt pe drum. Pe scurt, concentrează-te pe ceea ce ai, nu pe ceea ce nu ai.", spune Marla McKenna, autoarea cărții "Manifesting Your Dreams".

"Cel mai simplu mod de a manifesta orice este să fii clar cu privire la ceea ce îți dorești. Nu da Universului semnale contradictorii... și acționează. Este important să lucrezi pentru a-ți atinge obiectivele. Singurul lucru care te oprește să-ți manifești visele ești tu. Ceea ce poți vizualiza în mintea ta, poți ține în mâini. Așa că treci la treabă! Ai de manifestat!", mai menționează ea.

Deci? Ce ai de gând să manifești acum că știi să o faci?

Citește și: Cum poți avea grijă de mintea, trupul și sufletul tău - chiar și atunci când este greu

Surse foto: iStock

Surse articol: Oprahdaily, Shondaland, Self

Articolul urmator
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Glanda pineală: ce este și cum îți ajută organismul
Test de viata: cum privesti lumea?
Incepe quiz
Test de viata: cum privesti lumea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (565 vizite)