De ce le permite Dumnezeu oamenilor "greșiți" să intre în viața ta și să ți-o dea peste cap

De ce le permite Dumnezeu oamenilor "greșiți" să intre în viața ta și să ți-o dea peste cap

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Este posibil ca de multe ori să te întrebi de ce atragi un anumit gen de oameni, fie că este vorba despre prieteni, familie, colegi sau iubiți. Acele persoane "greșite" care provoacă valuri de mâhnire, dezamăgiri și neîmpliniri în viața ta.

Însă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă acele persoane sunt, de fapt, potrivite pentru tine? Uneori, oamenii "greșiți" vor scoate la iveală cele mai bune atuuri ale tale, chiar dacă modul în care îți vorbesc sau te tratează nu ți se pare deloc adecvat. Ei sunt acei oameni care te ajută să realizezi că meriți mult mai mult și că ești valoros în această lume. 

Atunci când ai de-a face cu un comportament dur sau cu un temperament dificil din partea altei persoane ajungi la faza de epuizare psihică foarte rapid. Calitatea vieții începe să se deterioreze, iar corpul tău va încerca să îți transmită anumite semnale că ceva nu este în regulă și că trebuie să încetezi să mai accepți.

o femeie sta cu capul in jos, in timp ce isi tine mainile in fata

Dumnezeu știe că acea persoană joacă un rol foarte important în existența ta - îți predă o lecție valoroasă. Deci, poate nu este chiar un om greșit, poate a intrat în viața ta pentru a te ajuta să realizezi că ești demn de iubire și apreciere. Însă trebuie să o lași să plece atunci când simți că totul începe să devină toxic. 

Ai încredere în tine și nu te teme. Fii convins că te cunoști suficient de bine cât să știi ce anume îți face rău sau bine. Așadar, nu te frustra și renunță la impresia că Dumnezeu te pedepsește. Tu ai cheia fericirii tale. Tu decizi cine se apropie de tine și cine poate pleca pentru totdeauna. Cel mai important este să realizezi că totul are un scop mult mai măreț și că, dacă ai răbdare suficientă, vei evolua prin această suferință. 

Citește și: Doamne Dumnezeule, îți mulțumesc pentru momentele grele ale vieții mele!

Privește acea întâlnire ca pe o provocare sau ca pe un pasaj de trecere către abundență și prosperitate. Dumnezeu te cunoaște foarte bine și știe care sunt lecțiile potrivite pentru tine. El nu te va proteja de durere și de rău pentru că știe că acest lucru nu te va ajuta să te dezvolți. El le va permite acelor oameni "greșiți" să își facă apariția în viața ta până când tu vei învăța lecția. 

Cum poți afla ceea ce este bine sau rău dacă nu ai de-a face cu amândouă? Cum poți învăța să iubești dacă nu înveți ceea ce este ura? Un exemplu simplu este cel al unui copil care atinge aragazul aprins și se arde. Atunci știe ce este durerea și va alege să o evite data viitoare. Când te apropii prea mult de un străin și te dezamăgește, vei știi că pe viitor trebuie să fii mai precaut în relaționarea cu ceilalți. Nu vei mai lăsa garda jos și vei știi cum te să protejezi.

Suferi, ești dezamăgit, ești nervos, înveți, te dezvolți. Acesta este ciclul vieții. Iar oamenii "greșiți" sunt cei mai potriviți mentori. În timp, vei întâlni și persoane care te vor ajuta să cunoști fericirea, însă atunci vei fi cu adevărat pregătit să te implici într-o relație și să diferențiezi mai bine anumite comportamente umane. 

Surse articol: Thoughtcatalog / Dailyadvent / Theprayingwoman

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Avertismentul doctorului Tudor Ciuhodaru: "Cel mai lung și aspru post, dacă este ținut cu strictețe, poate complica evoluția diferitelor stări patologice"
Avertismentul doctorului Tudor Ciuhodaru: "Cel mai lung și aspru post, dacă este ținut cu strictețe, poate complica evoluția diferitelor stări patologice"
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?
Incepe quiz
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.