Doamne Dumnezeule, îți mulțumesc pentru momentele grele ale vieții mele!

Doamne Dumnezeule, îți mulțumesc pentru momentele grele ale vieții mele!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Este cam dificil să te gândești la mulțumiri atunci când simți că totul se prăbușește în jurul tău. Când crezi că ai ajuns la capătul puterilor și sufletul îți este măcinat de necazuri.

Cum ai putea să spui "mulțumesc, Doamne" când ai primit un diagnostic îngrozitor sau când ți-ai pierdut locul de muncă și nu ai bani suficienți pentru a-ți plăti facturile? De multe ori, ne ridicăm ochii la Ceruri și îl blamăm pe Dumnezeu pentru toate problemele noastre, întrebându-ne de ce chiar NOI am ajuns în acea situație. De ce noi și nu ceilalți? De ce? Pentru că este timpul să devenim mai buni și mai puternici. Am trecut și eu prin multe perioade grele și în conversațiile mele cu Dumnezeu am aflat de ce este important să îi mulțumești, chiar și atunci când simți că nu te va ajuta cu nimic în situația ta. 

"Doamne, îți mulțumesc pentru momentele grele"

O vorbă spune că Dumnezeu nu îți dă mai mult decât poți duce. Că orice impediment este un test pentru a vedea cât de puternic ești și pentru a te ridica deasupra tuturor problemelor. Cu ceva timp în urmă și eu aveam inima înecată în amărăciune și tristețe, dar asta doar pentru că priveam în direcția greșită. Mi-am dat seama că dacă mă concentram doar asupra problemelor pe care le aveam mă făcea să mă simt ingrat, supărat și lipsit de vlagă. Și dacă nu gândești limpede și pozitiv cum vei găsi forța necesară de a vedea luminița de la capătul tunelului?

Doamne, eu îți mulțumesc pentru vremurile grele pentru că știu că, deși am suferit, m-ai pregătit pentru o perioadă frumoasă și prosperă. Sunt recunoscător pentru ceea ce m-ai învățat. Știu că am parcurs un drum lung și anevoios, dar care m-a învățat lucruri pe care altfel nu le-aș fi reținut. Există câteva lecții importante în viață, care sunt predate doar în vremuri dificile și pot deveni speranța din vremurile întunecate.

Un exemplu este dat în Biblie, în care se descrie cum răbdarea este drumul către maturizare. Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu a fost fără de păcat, dar nu fără a cunoaște suferința. "Lasă răbdarea să își ducă lucrarea către perfecțiune. Pentru că perfecțiunea nu este fără de păcat și înseamnă maturizare. Cuvântul 'răbdare' înseamnă îndurare. Nu vei fi matur dacă nu înveți să ai răbdare. Și modul prin care vei învăța este să înduri. Nu poți să ascuți un topor cu o bucată de unt." - Iacov 1:4.

Poate că nu sunt recunoscător pentru răul din viața mea, dar sunt recunoscător în ciuda răului. Este o mare diferență. Cum poți reuși? Gândește-te doar la un lucru simplu: ești în viață! Ai aer în plămâni, o inimă sănătoasă care bate și gânduri mărețe. Consideră-te binecuvântat. Când vremurile au fost grele, mi-am adus aminte tot ce mi-a oferit Dumnezeu. 

Citește și: Uneori, Dumnezeu îți închide toate ușile, pentru a te proteja

Am devenit recunoscător și asta a fost cea mai bună schimbare din viața mea, mai bună decât orice dietă sau plan de exerciții fizice pe care voiam să-l fac. 

Momentele grele m-au făcut să fiu mai ambițios și mai înțelept. M-au obligat să fac schimbările necesare pentru ca viața mea să fie mai bună și mi-au arătat cât sunt de puternic și de norocos că trăiesc. Sunt recunoscător pentru viață și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate aceste daruri. Am înțeles că niciuna dintre experiențele grele nu au fost în van, toate au avut un scop. Mulțumesc, Doamne, că mi-ai dat ocazia să mă dezvolt. M-ai testat și astfel m-am putut ridica sus și am progresat. 

5 motive pentru care să îi mulțumești lui Dumnezeu când ți-e greu

  • Doamne, îți mulțumesc că ai avut suficientă încredere în mine pentru a mă pune în această situație. Ai un scop și un plan pentru fiecare moment al vieții mele.
  •  Doamne, îți sunt recunoscător pentru ceea ce m-ai învățat în acel moment dificil. Am descoperit că sunt mai puternic decât credeam. 
  • Doamne, îți mulțumesc pentru că acest lucru m-a maturizat din punct de vedere emoțional și spiritual. Am învățat ce înseamnă răbdarea și încrederea în planul Tău pentru mine. 
  • Doamne, îți mulțumesc pentru că această situație dificilă m-a ajutat să mă descopăr în profunzime. Vremurile grele au făcut minuni în viața mea și m-au condus pe calea credinței. Am căutat alinare și îndrumare în brațele Tale. Când ți-e greu, Tu îmi ești cel mai aproape.
  • M-ai învățat să fiu și eu darnic la rândul meu, să ofer și să îi învăț pe alții ce înseamnă recunoștința în timp ce trec prin perioade grele. Pentru că Tu mi-a fost alături când am avut nevoie de Tine, îi consolez și eu pe alții. 

Plângeam și mă gândeam cum pot să răzbesc și să fiu, din nou fericit. Nu găseam nici o soluție, credeam că toată viața voi fi necăjit. Iată o rugăciune care pe mine m-a alinat în zilele grele și mi-a oferit forța de a merge mai departe. Mulțumesc, Doamne!

"Bunule Dumnezeu, mi-ai arătat învățăturile Tale. Mi-ai dat puterea pe care nu știam că o am. Ai ajutat un rob al tău, cu deznădejde în inimă, să spere din nou. Mi-ai umplut sufletul de pace și de bucurie și am știut că Tu ești alături de mine. Pentru asta, dar și pentru multe altele, îți mulțumesc, Doamne!"

Surse articol: ToughtCatalog.com / Pastors.com / Prayerforanxiety.com

Surse foto: IStock

Articolul urmator
5 moduri în care viața ta se îmbunătățește dacă îți ierți părinții toxici pentru ce ți-au făcut
5 moduri în care viața ta se îmbunătățește dacă îți ierți părinții toxici pentru ce ți-au făcut
Care este chemarea vietii tale?
Incepe quiz
Care este chemarea vietii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.