Munca in strainatate: avantaje si dezavantaje

Munca in strainatate: avantaje si dezavantaje

Viorica Ghinea, redactor

Indiferent de motivul pentru care ai decis sa pleci la munca in strainatate, este indicat sa cunosti din timp atat avantajele, cat si dezavantajele pe care le implica aceasta hotarare.  Desi ofertele de locuri de munca de peste hotare sunt tentante, trebuie sa te gandesti daca esti pregatita pentru aceasta schimbare ce tine de viata profesioanala.

Iata care sunt punctele forte si cele slabe ale unui loc de munca peste hotare!

Munca in strainatate: avantaje

Aspectul financiar este poate cel mai mare avantaj al unui loc de munca in strainatate. De altfel, multe persoane aleg munca in strainatate tocmai pentru acest aspect esential in zilele noastre.

Intri in contact cu un mediu social si de lucru complet diferite fata de ce intalnesti in tara, ceea ce te ajuta sa-ti imbogatesti cunostintele de tot felul si sa te maturizezi.

Inveti multe lucruri noi, aprofundezi o limba straina, iti largesti cercul de cunostinte si ai parte de oportunitati pe care nu le intalnesti prea usor in Romania.

informatii munca in strainatate

Munca in strainatate este, de asemenea, o experienta culturala interesanta. In timpul liber poti sa descoperi locuri frumoase, preparate culinare specifice zonei respective si sa cunosti oameni cu diferite mentalitati. Odata ce te-ai obisnuit sa traiesti intr-o tara straina si ti-ai demonstrat ca te poti descurca oriunde, te poti stabili acolo si vei incepe o viata noua, aflata la un alt nivel de trai.

Locurile de munca din strainatate aduc o bila alba CV-ului tau, in special daca vrei sa urmezi acelasi domeniu si in tara. Cu siguranta multe companii de renume si-ar dori sa aiba printre angajati persoane care au lucrat peste hotare.

Munca in strainatate: dezavantaje

Unul dintre marile dezavantaje ale unui loc de munca in strainatate il reprezinta postul pe care vei lucra. Multe persoane cu pregatire profesionala si studii superioare s-au dus sa lucreze pe posturi aflate sub nivelul lor de pregatire.  Insa daca nu te deranjeaza acest aspect si ai nevoie de bani, poti sa depasesti mai usor momentul.

Contractele de munca in strainatate se semneaza, de obicei, pe perioade mai lungi de timp, astfel ca va trebui sa lasi in urma familia si prietenii mai multe luni. Aceasta despartire este de multe ori dureroasa si poate sa implice chiar depresia. Trebuie sa iei in considerare ca o vei lua de la capat si sigur te vei simti singura acolo, dar totul depinde si de cat de repede te acomodezi si iti faci prieteni noi.

Nu iti face foarte mari sperante legate de munca in strainatate. Gandeste-te ca si acolo poti sa intampini dificultati, iar lucrurile promise la angajare sa nu fie puse in practica.

Traiul intr-o tara necunoscuta, in care trebuie sa vorbesti intr-o limba pe care nu o stapanesti, alaturi de faptul ca romanii sunt discreditati peste hotare sunt alte dezavantaje ale muncii in strainatate.

In concluzie, inainte sa te decizi sa pleci la munca in strainatate, tine cont si de aspectele pozitive, si de cele negative, astfel sa eviti o parte dintre neplaceri si sa indepartezi instalarea unei dezamagiri.
Articolul urmator
Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat
Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat
Esti dependenta de munca?
Incepe quiz
Esti dependenta de munca?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (634 vizite)